Verzin een list !

6
De trainer:
Peter van Maurik
Contactgegevens

Een training bedoelt voor teams die een lastige uitdaging moeten aanpakken, hun onderlinge band willen versterken en er ook plezier bij willen hebben. 

Wat, kan dat echt tegelijkertijd?

Jazeker, onder druk een oplossing vinden voor een ingewikkelde uitdaging is iets wat militairen graag doen en nog leuk vinden ook. Dat kunt met deze training ook voor uw team ervaren. Intensief, nuttig en leuk tegelijkertijd onder leiding van een voormalige en zeer ervaren militaire trainer.

“Verzin een list” komt uit de prachtige denkwereld van Maarten Toonder. De uitspraak is onderdeel geworden van het militaire jargon. Het is vaak letterlijk de opdracht aan militairen die geconfronteerd worden met complexe situaties. Zij moeten onder tijdsdruk een plan verzinnen. Dat betekent voor hen drie dingen; Samenwerken, out of the box denken en niet streven naar perfectie. Voor dat laatste is namelijk zelden tijd. In de technieken om dat te kunnen doen worden zij hun leven lang getraind.

U kunt gebruik maken van mijn militaire kennis en expertise in dit soort training voor de uitdagingen van uw organisatie. In deze training vormt “verzin een list” de basis voor een programma waar ik uw team in hoog tempo leer informatie te verzamelen en ordenen. Op basis daarvan kan men het grotere beeld afleiden en oplossingen verzinnen, binnen en buiten de dagelijkse denkraam van het werk.

Aan het eind van de dag heeft u de contouren voor een plan dat u vervolgens kunt laten uitwerken. En belangrijker nog; u heeft een team dat dit plan draagt en door intensief samenwerken elkaar meer heeft leren vertrouwen. Maar misschien wel het allerleukst is dat u en uw team nog plezier hebben gehad ook.

Een spel als katalysator.

Militairen gebruiken games om hun vaardigheden te trainen. Die variëren van zeer eenvoudig tot uiterst complex en deze games hoeven lang niet altijd gebaseerd te zijn op specifiek militaire situaties. Spelsituaties worden bewust gecreëerd om bepaalde trainingsdoelstellingen te bereiken. Ik gebruik uit de vorm van training drie technieken; het trainen van structureel plannen, gesegmenteerde tijdsdruk en het gebruik van een spel als katalysator.

Dat laatste betekent dat uw team in één van de vier sessies moet ontsnappen uit een “Escaperoom”. In een uur moeten de weg naar buiten zien te vinden en ook nog een bom onschadelijk maken. Als de groep groot genoeg is kan men zelfs proberen het beste team te worden. De groep wordt dan over twee Escaperooms verdeeld.

Via het spel wordt uw uitdaging daarna op een snellere en intensievere manier door uw team opgepakt. In de eerste sessie wordt daarvoor op militaire wijze uw uitdaging eerst nauwkeurig geanalyseerd. In de laatste twee sessies worden oplossingen bedacht, uitgewerkt en samengesmolten tot een haalbaar plan.

Detailled Planning

Wie, waar en wat?

De teamtraining is voor teams van 5 tot 9 leden, inclusief uzelf. Deze omvang is optimaal voor het bereiken van een resultaat. De training vindt plaats bij de Fun Farm Escape in Schoorl (N-H), die prima per auto bereikbaar is. De dag begint om 10.00 met een ontvangst en eindigt om 17.30 met een drankje. Koffie, lunch en drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

De dag verloopt in vier sessies van een uur, onderbroken door korte pauzes of de lunch. De sessie hebben de volgende vier thema’s

  1. “Verkenning”, waar uw uitdaging wordt uitgewerkt
  2. “Ontsnapping, uit de Escaperoom zien te komen
  3. “Plannen”, opties en (on)mogelijkheden worden zichtbaar gemaakt
  4. Orders”, uw plan krijgt vorm en noodzakelijke opdrachten worden duidelijk

In de voorbereiding kom ik eenmalig bij u langs om uw opdracht en uitdaging goed te doorgronden en een inzicht te krijgen in uw beoogde team. Een week voor aanvang van de trainingsdag krijgen uw teamleden een nadere instructie.

Teamtraining Opties #:

1. Indien u dat wilt kunt u wat langer, tot ongeveer 19.30, napraten tijdens een barbecue op de Farm. Terwijl de zon langzaam daalt achter de duinen van Schoorl komen u en uw team langzaam tot rust en dalen de ervaringen van de dag in.

2. U kunt het team, na overleg, uitbreiden met maximaal 2 leden. Daarvoor overleg ik graag met u.

# De opties zijn niet inbegrepen in de hier opgegeven prijs. Neem contact op voor meer informatie

5

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 0 reviews
De trainer:
Peter van Maurik
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


Hoe lang wilt u dat de training duurt?

Hoeveel personen volgen de training?

Plaats waar u de training wilt?

Datum waarop u de training wilt?

Contactpersoon

Bedrijfsnaam

Telefoonnummer

Please leave this field empty.

E-mail

OpmerkingenDeel deze training:

Op Linkedin: x werd dit gedeeld

Facebook:
x werd dit gedeeld

en op Twitter: x werd dit gedeeld

Email deze training:
Deze training is geplaatst op: