Omgaan met verandering

omgaan met verandering
De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Wat doet verandering met jou…en wat doe jij met verandering?

Iedere verandering, groot of klein, noodgedwongen of zelf gekozen, doet iets met mensen en met een team. Door hierbij samen stil te staan zal uiteindelijk versnelling ontstaan die het gewenste resultaat, de samenwerking en de betrokkenheid van de medewerkers ten goede komt. 

Speelt er bij u een vraag over verandering, teamontwikkeling en/of (persoonlijk) leiderschap?

Dan is uw vraag ons vertrekpunt om tot een passend antwoord met de daarbij behorende teaminterventie te komen.
Binnen de aanwezige dynamiek zoek ik kansen om de gewenste beweging te creëren, daarom is geen teamsessie hetzelfde. 

Voorbeelden van vragen zijn: “we moeten met minder mensen veel klant- en resultaatgerichter gaan werken”, of “ik ben op zoek naar een teamsessie die een positieve impuls geeft aan de prestaties van mijn team en mijn rol als leider daarin” of “we zijn net samengegaan met een ander bedrijf en op zoek naar onze nieuwe identiteit”.

Mijn aanpak:

Een gesprek met de leider van het team geeft een scherp beeld van de huidige en de gewenste situatie. Waarom is er een wens of noodzaak tot verandering, waartoe dient dit te leiden, wat dient te veranderen en wie zijn hierbij betrokken? 
Korte reacties van de leider en twee teamleden op ”Onze sessie is geslaagd als ik de weken daarna merk dat
..?” kleuren dit beeld verder in.

Met deze informatie ontwerp ik het programma. Dit is een mix van dialoog, relevante theorie en interactieve ervaringsoefeningen die aansluiten op het dagelijks werk van de teamleden.
In de voorbespreking met de leider van het team is er aandacht voor de opening die de toon van de dag zet en onze rolverdeling tijdens de sessie(s).

Tijdens de sessie zelf begeleid ik de dialoog, het proces en de interactieve werkvormen, bespreek voor de praktijk relevante theorie en speel in op wat zich voordoet. De leider geef ik optimaal de ruimte om vanuit de leidersrol actief deel te nemen. Als dit nodig is wijk ik in overleg met de leider af van het vooraf besproken programma om het doel van de sessie alsnog via een andere weg te bereiken.

Vanuit de ervaringen van mijzelf en de leider sluit ik iedere opdracht af met aanbevelingen voor follow up en borging.

Of het nu een sessie is met 3 of 30 teamleden; van 2 uur of 2 dagen …deze gedegen en persoonlijke aanpak volg ik altijd.

Resultaat:

Inmiddels zijn er tientallen tevreden leiders en teams die ervaren hebben dat de teamsessie iets in beweging heeft gezet dat bijdraagt aan een betere prestaties van het team. Wat dat exact is verschilt per team en situatie. Resultaat van deze beweging is altijd energie en richting die motiveert om anders en beter bij te dragen aan het teamresultaat. 

De tevredenheid van mijn opdrachtgevers meet ik af aan het feit dat zijn mij regelmatig zelf opnieuw inschakelen of bij collega’s uit hun netwerk aanbevelen.

Mijn bijdrage:

Door bij te dragen aan ontwerp, organisatie en facilitering verbind ik inhoud, doel en vorm en op logische wijze met elkaar.
Om tot resultaat te komen schakel ik volgens mijn opdrachtgevers heel natuurlijk tussen detail en hoofdlijn, proces en inhoud, strategie en realisatie en individu en team.

Zo ben ik in de voorbereiding, tijdens de uitvoering en achteraf een veelzijdige, kritische en toch vertrouwde partner voor de leider van het team.
Tijdens de sessie zelf sta ik zoveel mogelijk in de coulisse om de leider en het team zo optimaal mogelijk in hun kracht in de spotlights te zetten.

Meer weten? Neem dan contact op voor een persoonlijke kennismaking.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Omgaan met verandering
Average rating:  
 1 reviews
byAda del Haye onOmgaan met verandering

Tijdens de studiedag van ons team uit het bijzonder voortgezet onderwijs stond ‘samenwerken” in een veranderende omgeving centraal. We zochten onder begeleiding van Nicole en Michelle een verdieping op hoe de MBTI voorkeuren het team hierin kunnen helpen. Reacties die we van de deelnemers ontvingen waren onder andere:

- “Positief en to the point”

- “Het maakt me nog meer duidelijk wie ik ben en ik weet nu welke rol ik in het

team steviger kan neerzetten”

- “Wow wat een kennis en wat een scherpe analyse om ons team verder te

helpen”

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: