Een frisse kijk op jezelf en elkaar

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Teamtransformatie in al zijn eenvoud

De workshop is een uitnodiging om de pantsers af te leggen en het echte contact met jezelf en elkaar aan te gaan. Geen poespas en spelletjes, maar terug naar de essentie met elkaar. Vanzelfsprekendheden worden ontmaskerd als illusies en samen zoeken we naar nieuwe ideeën, die het team brengen wat het werkelijk wil. Een workshop met diepgang en een duurzaam effect en tegelijkertijd licht en luchtig dankzij de humor en relativering die inherent is aan mijn gedachtegoed en stijl.

Eerst neem ik jou en je team mee in mijn beleving van de werkelijkheid en haal ik de fundamenten onder de ‘waarheden’ van onze tijd onderuit. Uit chaos en verwarring ontstaan immers nieuwe inzichten. Hierbij leg ik mijn binnenwereld ook schaamteloos bloot. Enige zelfspot is mij daarbij niet vreemd. Zo ver hoeven jij en je team niet te gaan, maar ik verlaag hiermee wel de drempel om jezelf ook te laten zien.

Natuurlijk leg ik de bal al snel bij het team. Iedereen wordt uitgenodigd steeds even bij zichzelf stil te staan. Welke betekenis heeft het voor jou? Hoe interpreteer je de situatie? Welke behoefte heb je? Een verscheidenheid aan oefeningen ondersteunt dit proces. In mijn boek Hoe word ik echt rijk? – een frisse kijk op ons moderne bestaan, staan dertig STOPs beschreven, aan de hand waarvan de teamleden zichzelf kunnen blijven trainen in het observeren van zichzelf. Het boek is ook een mooi aandenken aan deze gezamenlijke ervaring.

Door ideeën en gewaarwordingen met elkaar uit te wisselen, krijg je een steeds helderder beeld van wat van jezelf is en wat van de ander. Deelnemers staan vaak versteld van de enorme verschillen in beleving die mensen hebben bij eenzelfde situatie of gebeurtenis. Zo leer je jezelf en elkaar beter kennen, ontstaat er begrip voor elkaar en kun je in de samenwerking meer gebruik maken van de onderlinge verscheidenheid. En passant doe je als team ervaring op met duidelijk en open (geweldloos) communiceren, iets waarvan je op de werkvloer een hoop plezier zult hebben.

De workshop Frisse kijk op jezelf en elkaar is een vloeiend proces van luisteren en vertellen, van doen en laten, observeren en jezelf tonen, van binnen naar buiten en vice versa. Een co-creatie die ontstaat in de wisselwerking met elkaar.

De workshop kan de vorm krijgen van een miniworkshop van een dagdeel waarin je team wakker geschud wordt en een prikkel krijgt om de geesten en harten naar elkaar te openen.

Als we een hele dag met elkaar aan de slag gaan, kunnen we een mooie basis leggen voor de verdere duurzame groei van je team.

Een meerdaagse training – liefst verspreid over de tijd – maakt een structurele ontwikkeling mogelijk. Een teamtransformatie. De invulling van de trainingsdagen stem ik dan steeds af op de behoeften van de individuen en het team als geheel. Met deze organische aanpak wordt de tijd bijzonder efficiĂ«nt gebruikt, omdat er precies dat gebeurt wat er op dat moment nodig is. De teamleden ervaren de stimulans van samen groeien en zullen steeds meer gebruik van elkaar maken in het dagelijks werk, waardoor de meerwaarde van de samenwerking blijft toenemen.

Als je meent dat de Frisse kijk – workshops wel iets voor jou en je team zouden kunnen zijn, maak ik graag een afspraak om kennis te maken en je behoefte goed door te spreken. Op basis daarvan maak ik een voorstel.

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Een frisse kijk op jezelf en elkaar
Average rating:  
 0 reviews
De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: