De weg tot succesvol samenwerken

KIM-Teamcoaching-en-teamontwikkeling-samenwerken-e1408530222274
De trainer:
Bert Visser
Contactgegevens

In deze cursus maak je op een praktische manier kennis met het model, dat gebaseerd is op jarenlange empirische studies en observaties van succesvolle en niet-succesvolle teams.

Je analyseert je eigen rollen en je ervaart de inhoud én de werking ervan op een actieve, onderhoudende manier, opgebouwd uit lezingen, diverse oefeningen en een intervisieronde over de vele praktische toepassingsmogelijkheden van het model.

Het is bestemd voor een ieder die werkt in een team, leiding geeft aan een team, of teams en/of individuen professioneel begeleidt, adviseert of coacht. Ook voor selectie van nieuwe medewerkers in teams is de Belbin-methodiek een geschikt instrument om “mono-teams” (veel dezelfde vaardigheden) te voorkomen.

Steeds meer mensen gebruiken dit interactiemodel weer om de samenwerking en communicatie in teams en tussen medewerkers inzichtelijk te maken. Dat met goede toepassing van het model projecten beter bezet en uitgevoerd kunnen worden, veranderingen beter gestroomlijnd en het rendement kan worden verbeterd, is inmiddels ook helder.

Wat houdt de cursus in:

  • Een grondige kennismaking met het teamrolmodel van Belbin;
  • Een degelijke analyse van uw eigen voorkeursrollen;
  • De toepassingsmogelijkheden om teams samen te stellen, teambewustzijn te creëren, geschiktheid voor functies te bepalen, etc.;
  • Onderhoudende oefeningen in het herkennen van de teamrollen van anderen.

 Na inschrijving ontvang je een uitnodiging om de online Belbin-teamroltest in te vullen – als je dat nog niet gedaan hebt – waarmee we een analyse van je teamrollen kunnen maken. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 20 minuten en is leuk en nieuwsgierig makend om te doen. Daarnaast ben je nog een ogenblik bezig met het uitnodigen van observatoren. De officiële teamroltest is namelijk gebaseerd op 360° feedback.

De kosten voor deelname zijn inclusief de persoonlijke teamrol-analyse, het magazine Belbin Teamrol Management van de Teamrol Academie, de informatie-set en lunch.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 0 reviews
De trainer:
Bert Visser
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


Hoe lang wilt u dat de training duurt?

Hoeveel personen volgen de training?

Plaats waar u de training wilt?

Datum waarop u de training wilt?

Contactpersoon

Bedrijfsnaam

Telefoonnummer

Please leave this field empty.

E-mail

OpmerkingenDeel deze training:

Op Linkedin: x werd dit gedeeld

Facebook:
x werd dit gedeeld

en op Twitter: x werd dit gedeeld

Email deze training:
Deze training is geplaatst op: