Groei boven je (glazen) plafond

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Deze training is bedoeld voor teams die lekker draaien maar ervaren dat ze “tegen een glazen plafond aan zitten”.

Ken je dat gevoel: je weet dat er meer in zit, maar op √©√©n of andere manier komt het er niet uit. De sfeer is goed, er wordt goed samengewerkt, de teamleden zijn competent en toch…. Toch blijf je ergens hangen. In deze teambuilding gaan we op zoek naar de onzichtbare belemmeringen, die op meerdere lagen kunnen zitten.

 

Groeien door verdiepen

Als team ken je elkaar natuurlijk. Je kent elkaar tenminste als collega en in veel gevallen weet je zelfs privé een en ander van elkaar.Toch is de verbinding tussen teamleden over het algemeen oppervlakkig. Wat weet je écht van elkaar. Wat heeft je gevormd? Waar maak je je zorgen om? Waar schaam je je voor? Draag je een geheim met je mee? En waarvan word je blij of zelfs gelukkig? Wat verwacht jij van het leven?
Teams kunnen in een enorme stroomversnelling komen als ze op “zijns-niveau” (wie BEN je) met elkaar kunnen verbinden.

Zweverig? Misschien. Dat hangt echter grotendeels af van je eigen opstelling ten opzichte van “zijn” en het aangaan van diepere verbinding. Mogelijk vind je dat – bewust of onbewust – best spannend. En dat begrijp ik. Dat is het ook namelijk. Want je gaat je kwetsbaarheid laten zien. En daar is vetrouwen voor nodig. En juist dat vertrouwen brengt een team naar het volgende¬†niveau.

zelfbeeld

Ik beloof je ook nog iets: in deze teambuilding ga je ook jezelf beter leren kennen. Want om op “zijns-niveau” ¬†met elkaar te kunnen verbinden, zul je allereerst moeten “zijn”. Hoe goed ken jij jezelf eigenlijk?

Wat mij betreft is deze teambuilding alles behalve zweverig. Ik ben een enorme pragmaticus en heb geen zin om een middag creatieve dingen met elkaar te doen waar we met zijn allen zo blij van worden. Want dat is wat mij betreft zweverig. We gaan wel dingen doen die buiten je comfortzone liggen. Want daar ligt je groei. Hou rekening met dans, tekenen, visualisaties, meditatie, een spel, NLP-oefeningen of misschien zelfs wel een systeemopstelling. En nog steeds durf ik ervoor te staan dat de teambuilding niet zweverig is. Want datgene wat we gaan doen gaat ergens landen. En van daaruit kome je in actie. Zo aards als het maar kan!

Welke elementen we gaan gebruiken, is afhankelijk van de intake waarmee ik start.

Hoe ziet het traject er uit?

Het bouwen aan een team is wat mij betreft altijd meer dan een enkele bijeenkomst. Zo ook het doorbreken van een plafond.

Ik start met een intake van de opdrachtgever. Als dat een ander is dan de leider van het team, interview ik deze ook voorafgaand aan de eerste teambijeenkomst. Optioneel zijn individuele intakes van de teamleden.

Daarna volgt de eerste bijeenkomst bij “Boven Jan”¬†in Galder (bij Breda). Ieder deelnemer heeft een voorbereidingsopdracht gehad voor deze bijeenkomst. We zijn een hele dag samen. Als dat gewenst is, kan die dag verdeeld worden over de middag en avond of zelfs in het weekend plaatsvinden. Tijdens deze dag gaan we in een veilige vertrouwde omgeving met elkaar de diepte in en verbinden op “zijns-niveau”. Aan het eind van de dag nemen we concrete opdrachten mee zodat we deze verbinding meenemen¬†in¬†de dagelijkse praktijk.

 

In de vier maanden na deze bijeenkomst, komen we eens per maand een dagdeel bij elkaar. We gaan aan de slag met cases die de deelnemers meenemen uit hun dagelijkse pratktijk. Daarnaast is er iedere keer tenminste één activiteit om de verbinding te verdiepen en verstevigen.

Als laatste wordt het traject ge√ęvalueerd met de leider en indien van toepassing de opdrachtgever.

De investering in dit traject is:

 • ‚ā¨ 250 per persoon voor de intake van anderhalf uur
 • ‚ā¨ 1500 voor de¬†dag bij Boven Jan, inclusief kosten voor de locatie en consumpties (muv de maaltijd)
 • ‚ā¨ 750 per dagdeel, inclusief de kosten voor de locatie en consumpties
 • ‚ā¨ 350 voor de eindevaluatie

Rekenvoorbeeld
Voor een team van vijf man inclusief leider (die tevens opdrachtgever is) is de investering: 1*250 + 1*1500+ 4*750 + 350 = ‚ā¨ 5.100.
Hier komen enkel de reiskosten van de trainer en de kosten voor de maaltijd nog bij.

Mag ik je helpen om het plafond van je team te doorbreken? Ik zie ernaar uit!

Marc

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Groei boven je (glazen) plafond
Average rating:  
 0 reviews
De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: