Percussie Teambuilding

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

teambuilding

Bevorderd samenwerking en communicatie van uw team op muzikale wijze. 

Een teambuilding workshop djembe is veel meer dan alleen een beetje ‘samen trommelen’. Bij de teambuilding workshop ligt de nadruk op onderlinge samenwerking en communicatie. Teambuilding refereert aan een breed scala van activiteiten met als gemeenschappelijk doel het verbeteren van de team prestaties. De djembe is als geen ander instrument geschikt om mensen met elkaar te laten samenwerken. Op ontspannen wijze wordt duidelijk wat teamgeest werkelijk inhoud. Het spelen van de Afrikaanse ritmes is een vorm van communiceren waarbij de samenhang van de groep wordt benadrukt. Er ontstaat een sterk saamhorigheidsgevoel door tijdens het spelen naar elkaar te luisteren.

Hoe werkt het?

Wij komen op locatie met voor alle deelnemers een origineel Afrikaanse djembe en een ervaren instructeur. Bij grote groepen is er een extra begeleider aanwezig. In de workshop bespelen de deelnemers niet alleen de djembes maar ook de bastrommels (doundouns) en diverse andere percussie instrumenten. De doundouns zijn het onmisbare hart van de Afrikaanse ritmes en de begeleiding zorgt voor een basis ritme dat iedereen direct aanspreekt en uitnodigt om mee te trommelen.

Hoe verloopt een workshop?

Het doel is de deelnemers zoveel mogelijk zelf de regie in handen te geven en de rol van de workshop leider te minimaliseren. Na een korte inleiding over de achtergrond en traditie van de West Afrikaanse muziek starten we met de workshop. Met eenvoudige ritmische patronen wordt een muziek stuk met meerdere partijen opgezet.

*Uitleg en kennismaking met het instrument.
*Aanleren van twee begeleidingspartijen
*Aanleren van een solo
*Aanleren van een intro
*Toevoegen diverse percussie instrumenten.
*Korte pauze (in de pauze moet de groep afspreken hoe het muziek stuk uitgevoerd gaat worden en de juiste mensen op de juiste plek zetten voor een optimaal resultaat)
* Finale waarin alle partijen samen komen.

De workshop is in zijn opzet geslaagd als de groep zelf het ingestudeerde stuk kan uitvoeren zonder (of met heel weinig) interventie van de workshop leider.

Extra’s

Wij decoreren de ruimte gratis d.m.v ons Afrikaanse decor en diverse accessoires.
Voor grote groepen hebben wij een geluidsinstallatie mee zodat onze instructeurs goed verstaanbaar zijn.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Percussie Teambuilding
Average rating:  
 6 reviews
byMaggie Smith onPercussie Teambuilding

Marja heeft voor 40 leidinggevenden van de politie een Djembe workshop gegeven en dat was een groot succes. Niet alleen weet ze in zeer korte tijd de zaal om te toveren in een Afrikaanse sfeer maar door haar enthousiasme, vakmanschap en gedrevenheid krijgt ze de groep binnen de kortste keren mee. Na even oefenen met een paar basistechnieken klinkt het al snel “net echt”. Door de ondersteuning van de bastrommels heb je al direct een goed ritme en kan je dat ook goed vasthouden. Tot mijn verbazing kreeg ze voor elkaar om 40 man na 1 uur een muziekstuk te laten spelen, met verschillende ritmes en ook nog eens met begeleiding van verschillende handinstrumenten. Ik kan Marja en haar team absoluut aanbevelen. Wij hebben deze workshop ingezet direct na de lunch, als energizer en om even het hoofd leeg te maken van alles wat er die ochtend was gebeurd. Dat werkte prima.

byHilbrand Loonstra onPercussie Teambuilding

Aan het eind van een toch wel vermoeiende managementdag en na een copieuze maaltijd werden we als team verrast met een Djembe sessie. Wat voor de een al bijna gesneden koek was, was voor de ander een volstrekt nieuwe ervaring. Het enthousiasme waarmee deze sessie gegeven werd, werkte dusdanig aanstekelijk, dat we na ruim anderhalf uur trommelen en tingelen, in staat waren omeen redelijk gelijkklinkend Djemberitme op de band te krijgen. Ondanks dat ik tweedagen last van mijn handen heb gehad, kan ik niet anders dan concluderen dat een dergelijke Djembe sessie, ondanks de inspannende bezigheid een uitermate ontspannende uitwerking heeft en uiteindelijk meer energie oplevert dan wat het kost.

byAriadne Bartels onPercussie Teambuilding

Onze kick-off meeting 2013 heeft door Maryamma een leuke muzikale omlijsting gekregen. Onze internationale groep heeft de sessie als zeer positief ervaren. Echt een leuk teamevenement.

Marja is zeer enthousiast en neemt de deelnemers mee op een muzikale toer. Daarnaast was de catering ook perfect verzorgd. Zeker een aanrader als je met je organisatie eens iets anders wil doen.

byPeter Attema onPercussie Teambuilding

Wonderlijk, hoe we na een paar minuten goed klinkende, opzwepende muziek weten te produceren. De professionele begeleiding van Maryamma is hier zeker debet aan.

Marja had de regie op een leuke manier in handen. Met haar enthousiaste en aanstekelijke houding weet ze een ieder zover te krijgen om maat te houden. Wij kijken daarom ook terug op een zeer geslaagde dag. Super!

byRona Speets onPercussie Teambuilding

Het doel van deze workshops teambuilding was ‘samenwerken’. Met de wijze waarop zij deze workshops verzorgde heeft dit zeker aan de doelstelling bijgedragen.

Het enthousiasme was in enkele groepen zo groot dat men het jammer vond dat de tijd zo snel om vloog. Er waren collega’s die naast het trommelen op de Djembee ook voor de groep gingen staan en daar een solo van jewelste weggaven. Maryamma heeft 6 geweldig inspirerende workshops verzorgd tijdens onze twee teambuildingdagen . Er wordt nu nog steeds over gesproken. Bedankt !

byMonique Lont onPercussie Teambuilding

Een workshop Djembe van Maryamma is een uitstekende manier om als team te leren zowel letterlijk als ook figuurlijk je slagkracht te vergroten! De reacties waren unaniem positief!Bedankt voor de leuke workshop, helemaal top!

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: