Percussie Teambuilding

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

teambuilding

Bevorderd samenwerking en communicatie van uw team op muzikale wijze. 

Een teambuilding workshop djembe is veel meer dan alleen een beetje ‘samen trommelen’. Bij de teambuilding workshop ligt de nadruk op onderlinge samenwerking en communicatie. Teambuilding refereert aan een breed scala van activiteiten met als gemeenschappelijk doel het verbeteren van de team prestaties. De djembe is als geen ander instrument geschikt om mensen met elkaar te laten samenwerken. Op ontspannen wijze wordt duidelijk wat teamgeest werkelijk inhoud. Het spelen van de Afrikaanse ritmes is een vorm van communiceren waarbij de samenhang van de groep wordt benadrukt. Er ontstaat een sterk saamhorigheidsgevoel door tijdens het spelen naar elkaar te luisteren.

Hoe werkt het?

Wij komen op locatie met voor alle deelnemers een origineel Afrikaanse djembe en een ervaren instructeur. Bij grote groepen is er een extra begeleider aanwezig. In de workshop bespelen de deelnemers niet alleen de djembes maar ook de bastrommels (doundouns) en diverse andere percussie instrumenten. De doundouns zijn het onmisbare hart van de Afrikaanse ritmes en de begeleiding zorgt voor een basis ritme dat iedereen direct aanspreekt en uitnodigt om mee te trommelen.

Hoe verloopt een workshop?

Het doel is de deelnemers zoveel mogelijk zelf de regie in handen te geven en de rol van de workshop leider te minimaliseren. Na een korte inleiding over de achtergrond en traditie van de West Afrikaanse muziek starten we met de workshop. Met eenvoudige ritmische patronen wordt een muziek stuk met meerdere partijen opgezet.

*Uitleg en kennismaking met het instrument.
*Aanleren van twee begeleidingspartijen
*Aanleren van een solo
*Aanleren van een intro
*Toevoegen diverse percussie instrumenten.
*Korte pauze (in de pauze moet de groep afspreken hoe het muziek stuk uitgevoerd gaat worden en de juiste mensen op de juiste plek zetten voor een optimaal resultaat)
* Finale waarin alle partijen samen komen.

De workshop is in zijn opzet geslaagd als de groep zelf het ingestudeerde stuk kan uitvoeren zonder (of met heel weinig) interventie van de workshop leider.

Extra’s

Wij decoreren de ruimte gratis d.m.v ons Afrikaanse decor en diverse accessoires.
Voor grote groepen hebben wij een geluidsinstallatie mee zodat onze instructeurs goed verstaanbaar zijn.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


Hoe lang wilt u dat de training duurt?

Hoeveel personen volgen de training?

Plaats waar u de training wilt?

Datum waarop u de training wilt?

Contactpersoon

Bedrijfsnaam

Telefoonnummer

Please leave this field empty.

E-mail

OpmerkingenDeel deze training:

Op Linkedin: x werd dit gedeeld

Facebook:
x werd dit gedeeld

en op Twitter: x werd dit gedeeld

Email deze training:
Deze training is geplaatst op: