Talent Development Definitie

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Geef definitie aan uw team met de talent development training!

U heeft vast wel eens van talent development gehoord, maar wat is nu de definitie van dit begrip? Tijdens de talent development training ontdekken de deelnemers wat hun eigen sterkte punten zijn en welke de anderen in het team bezitten. Weten wat uw eigen en elkaars talenten zijn en hoe u deze het beste kunt inzetten: dit geeft de definitie van talent development weer. Interesse? Bekijk de training en vraag een vrijblijvende offerte aan!

talent development definitie

De talent development definitie bestaat niet

Er zijn verschillende definities van talent development. De talent development definitie wordt door de een gezien als iets wat specifiek gericht moet zijn op het ontwikkelen van talenten van een persoon, de ander ziet de talent development definitie als iets waar allerlei talenten binnen een bedrijf ontwikkeld moeten worden. Er is echter niet één talent development definitie, het draait er om dat meerdere definities juist zijn en dat talent development op verschillende wijze kan worden uitgevoerd. Het uiteindelijke doel van talent development is dat zowel een organisatie als een individu door middel van talent development beter gaat presteren. Er zijn echter verschillende mogelijkheden en processen die tot dit uiteindelijke doel leiden. Zo hangt het van een bedrijf af op welke aspecten een medewerker wordt getraind en verder wordt ontwikkeld. Dit hangt echter samen met de capaciteiten van de medewerker. Wanneer een bedrijf veel waarde hecht aan presentatiecapaciteiten, maar de medewerker al over erg goede presentatiecapaciteiten beschikt, is een presentatietraining als onderdeel van talent development niet nodig. Een presentatietraining of een andere vorm van training zoals een communicatietraining is wel nodig wanneer de capaciteiten van een medewerker niet goed genoeg zijn en een bedrijf wel veel waarde hecht aan deze capaciteiten.

Talent development – presentatietraining en communicatietraining

Voor talent development kunnen de verschillende trainingen worden gegeven om talenten verder te ontwikkelen. Tijdens een presentatietraining zal er bijvoorbeeld gefocust worden op het presenteren en het overkomen tijdens een presentatie. Voor bedrijven is het vaak belangrijk dat hun medewerkers goed kunnen presenteren, omdat de medewerkers het uithangbord van een bedrijf zijn. Tijdens een presentatietraining wordt er dan ook veel aandacht geschonken aan de uitstraling van de presentator en aan het goed overbrengen van een boodschap. Een andere training die belangrijk is voor talent development is een communicatietraining. Tijdens een communicatietraining worden alle aspecten van communicatie van een medewerker onder handen genomen. Tijdens een communicatietraining kan er bijvoorbeeld aandacht worden geschonken aan verschillende communicatietechnieken die er voor zullen zorgen dat een boodschap beter over komt. Het is natuurlijk voor iedere medewerker van een bedrijf van belang om goed te kunnen communiceren. Een goede communicatie zorgt voor duidelijkheid en dat misverstanden zoveel mogelijk voorkomen worden. Tijdens de training talent development, wordt er ook aandacht besteed aan teambuilding doen.

Teambuilding in bedrijfstrainingen

Tijens de bedrijfstrainingen komt het aspect teambuilding altijd om de hoek kijken. Het haalt daarbij niet uit of het gaat om een communicatietraining, presentatietraining of bijvoorbeeld een leiderschapstraining. Het is wel belangrijk dat (bijna) alle medewerkers van een bedrijf aanwezig zijn bij de trainingen, wanneer deze ook als teambuilding gelegenheden worden gezien. Alleen op deze manier kan er een hecht team ontstaan tussen alle medewerkers binnen bedrijf. Wanneer er sprake is van een erg groot bedrijf, kan er bijvoorbeeld wel gekozen worden om met een bepaalde afdeling trainingen te volgen. Het gaat er dan echter nog steeds om goede persoonlijke relaties tussen de medewerkers te ontwikkelen, zodat er op een goede manier kan worden samengewerkt.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: