Communicatieve Vaardigheden Cursus

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

De communicatieve vaardigheden cursus voor uw team!

Om de communicatieve vaardigheden binnen een team te verbeteren is het raadzaam om hiervoor gezamenlijk een cursus te volgen. Tijdens de de communicatietraining leren de deelnemers elkaar beter te begrijpen en meer te accepteren. Onder leiding van een professioneel trainer leren zij meer over communicatieve vaardigheden op de werkvloer. Bent u geĂŻnteresseerd in deze cursus? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan voor de communicatietraining!

communicatieve vaardigheden cursus

Communiceren op de werkvloer

Communicatieve vaardigheden zijn van belang op allerlei terreinen in het leven. Een communicatieve vaardigheden cursus zal dus op meerdere gebieden een toegevoegde waarde zijn voor elk persoon. Allereerst in sociale kringen zijn communicatieve vaardigheden een prettig talent om te bezitten. Het maakt de omgang met anderen gemakkelijker en zal als een positief talent gezien worden. Niet alleen in het sociale leven is een goede manier van communiceren prettig. Ook op de werkvloer kan hier dankbaar gebruik van worden gemaakt. Het contact van collega’s onderling kan hier sterk door verbeteren. Hoe vaak gebeurt het wel niet dat opdrachten niet, of niet efficiënt uitgevoerd worden door een communicatiefout? Of dat iemand op zijn teentjes is getrapt door de manier waarop hij benaderd is?
Door het verbeteren van de onderlinge communicatie zullen er minder misverstanden zijn en zal iedereen elkaar beter leren begrijpen. Dit zal voor effectiever werk zorgen, maar ook voor een prettige sfeer op de werkvloer.

Communicatieve vaardigheden cursus in praktijk

Om deze vaardigheden aan te leren aan werknemers biedt een communicatieve vaardigheden cursus uitkomst. Een dergelijke cursus bestaat uit communicatietraining en zal tegelijkertijd een vorm van teambuilding zijn binnen een bedrijf. Men leert elkaar onderling beter kennen en leert efficiënte manieren van communicatie aan waardoor bijvoorbeeld opdrachten die op de werkvloer gegeven worden duidelijker zijn, maar tegelijkertijd op een prettige manier gebracht worden. Wanneer werknemers deze vorm van communiceren beheersen en het toepassen, zal dit duidelijk zijn vruchten afwerpen binnen een bedrijf.

Vormen van communicatie

Naast verbale communicatie bestaat er ook non-verbale communicatie. Meer dan drie kwart van communicatie tussen personen is non-verbaal. Een groot deel hiervan gaat vaak onbewust. Non-verbale communicatie geeft als geen ander emoties weer van een persoon. Dit reflecteert vaak de mening van deze persoon over een bepaald onderwerp. Enerzijds is non-verbale communicatie een prachtig informatie medium, u bent namelijk een open boek voor de ander. Anderzijds kan dit ook uw grootste vijand zijn, vooral wanneer het geen positieve uitingen tegenover een ander zijn. Wanneer men zich hier niet van bewust is kan deze vorm van communicatie een gesprek of samenwerking erg in de weg zitten. Een communicatieve vaardigheden cursus kan hier bewustwording in brengen. Na het volgen hiervan zal niet alleen de communicatie binnen het bedrijf prettiger zijn, maar ook richting klanten en zakenrelaties.

Communicatie vergt oefening

De een bezit meer communicatieve vaardigheden dan de ander. Maar voor ieder persoon ligt een uitdaging in een communicatieve vaardigheden cursus, er is altijd wat de leren en velen zullen tot nieuwe inzichten komen. Communicatie verloopt het prettigst als het vloeiend gaat en op een natuurlijke manier overkomt. Men kan hier elkaar een spiegel voorhouden en kan elkaar laten inzien welke vormen van communicatie juist wel of niet prettig zijn. Een docent kan hier feedback in geven, maar er zal al snel opgemerkt worden dat de beste feedback uw eigen gevoel is. Een prettig gevoel bij een positieve benadering door een ander en een vervelend gevoel bij een negatieve of dwingende benadering. Kortom: een communicatieve vaardigheden cursus is een geweldige en nuttige ervaring voor elk bedrijf.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: