Onderlinge waardering en betrokkenheid als bouwstenen voor een succesvolle samenwerking

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Samenwerken vraagt om gezamenlijkheid, om samen. De mooiste, meest krachtige resultaten komen voort uit samenwerking waarbij er hart, oog en oor is voor ieder teamlid. Dit vraagt om vertrouwen, om intimiteit, om communicatie. Een uitdaging voor velen.

Het vergroten van de samenwerking is veelal een proces van langere tijd. Een prachtig startpunt is als een geheel team aangeeft dat ze verandering willen. Een intrinsieke motivatie om te werken aan de onderlinge relaties. Hoe opener de relatie, hoe makkelijker de communicatie en hoe kleiner de kans op onderhuidse conflicten. Een open relatie vraagt om open communicatie, om te delen wat we ervaren. Aangezien we op ons werk zijn om te werken, is het startpunt van iedere teambuilding het communiceren over ons werk. Dat is wat iedereen met elkaar verbindt! Ook de inhoud van de begeleiding vraagt om afstemming met iedereen die een rol heeft binnen de samenwerking. Een van de mogelijkheden die in de praktijk goed werkt is het periodiek (bijvoorbeeld een keer per maand 2 uur) bij elkaar komen waarbij de voortgang besproken wordt, teruggeblikt wordt op de afgelopen periode en waardering en verbeterpunten worden besproken. De praktijk leert dat een team pas opereert als een team wanneer ieder teamlid achter de manier van (samen)werken staat. Waarbij er geen ‘standaard’ formule is. Ieder team is uniek en vraagt om een eigen, een specifieke manier van werken.

Floris van der Schot – Coaching & Training heeft in haar eigen fundament een hoge mate van openheid, eerlijkheid, integriteit, sensitiviteit, betrokkenheid en waardering en werkt vanuit de filosofie van de Tijdloze Wijsheid. Als de gezegdes ‘Je krijgt wat je geeft’ en ‘Je oogst wat je zaait’ waar zijn – en ze zijn waar – dan is het resultaat van de teambuilding in ieder geval meer openheid, eerlijkheid, integriteit, sensitiviteit, betrokkenheid en waardering. Of zoals ik vaak schets: R = A * A – Resultaat = Actie * Acceptatie. Ik zie in bedrijven dat er heel veel aandacht wordt besteed aan de acties – bijvoorbeeld door verandering van werkprocessen – en veel minder aan de kant van Acceptatie. Er gebeuren zoveel mooie dingen in organisaties, hoe mooi is het als dat gebeurt vanuit een fundament van onderlinge waardering en betrokkenheid!

Graag tot ziens, ik zie er naar uit je, jullie te ontmoeten.

Floris

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Onderlinge waardering en betrokkenheid
Average rating:  
 0 reviews
De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: