Samenwerken is JA zeggen tegen elkaar

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

In een team is iedereen anders. Met andere talenten en non-talenten. Hetgeen jullie bindt is dat er een gemeenschappelijk doel is. Dat is al een uitdaging op zich, om dat doel helder te krijgen. Dat krijg je makkelijker voor elkaar als jullie elkaar kunnen zien en daardoor optimaal benutten. Want samenwerken is in feite JA zeggen tegen elkaar:

JA, we zien het voor ons

JA, we gaan ervoor

JA, we benutten elkaar optimaal

Toch?

Jarenlang was ik HR adviseur bij wel 12 verschillende bedrijven, daar leerde ik veel over mensen en hun drijfveren. Zo vaak zag ik mensen niet helemaal zichzelf waren op het werk, inclusief mezelf. Ook viel het me op dat er vaak weinig verbinding was tussen werknemers en hun werk. En wat me raakte is dat veel mensen niet voldoende vertrouwen voelden om zichzelf echt te uiten. Dat boeide me. In 2008 werd ik ondernemer en verdiepte ik me vooral in menselijke emoties. Wat houdt mensen tegen om echt helemaal zichzelf te zijn. Wat maakt dat mensen zich wel of niet uiten? En wat creëert meer vertrouwen, betrokkenheid en verbinding?

Nu verweef ik deze ervaring in teambuildingsessies, die gestoeld zijn op mijn visie op organisatieverandering van binnenuit, die ik ‘Van hokjes naar puzzelstukjes’ noem. En ik heb deze metafoor niet voor niets gekozen, puzzelstukjes passen in elkaar, daar waar hokjes naast elkaar bestaan. We gaan bewust op zoek naar de verschillen en ook de overeenkomsten. Want de verschillen creëren de punten waar je de samenwerking mooi kunt vinden en de overeenkomsten zorgen voor de verbinding onderling.

In een team-sessie van een dagdeel leer je elkaar gegarandeerd een stuk beter kennen én niet alleen elkaar, nee ook jezelf! Je leert naar jezelf kijken als puzzelstukje. Met natuurlijke talenten en non-talenten. De werkvormen zijn zo afgestemd dat iedereen het beste uit zichzelf haalt, dat er meer openheid ontstaat onderling en daarmee meer vertrouwen, betrokkenheid én verbinding.

Zodat je na de sessie volmondig JA zegt tegen elkaar

JA, we zien het voor ons

JA, we gaan ervoor

JA, we benutten elkaar optimaal

 

Wil je dit ook met je team? Neem dan contact met me op om eea te bespreken!

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


Hoe lang wilt u dat de training duurt?

Hoeveel personen volgen de training?

Plaats waar u de training wilt?

Datum waarop u de training wilt?

Contactpersoon

Bedrijfsnaam

Telefoonnummer

Please leave this field empty.

E-mail

OpmerkingenDeel deze training:

Op Linkedin: x werd dit gedeeld

Facebook:
x werd dit gedeeld

en op Twitter: x werd dit gedeeld

Email deze training:
Deze training is geplaatst op: