Scholieren

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

De training voor mensen die werken met scholieren!

Ieder team die werkt met scholieren weet dat samenwerking nog wel eens knap lastig kan zijn. Onze trainingen helpen de deelnemers om elkaar beter te begrijpen en te accepteren. Dat de teams op een positieve manier veranderen zullen ook de scholieren merken. Bekijk hier ons aanbod aan trainingen en vraag een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek aan!

scholieren

Trainingen voor scholieren

Scholieren zijn jongeren die naar school gaan. Dit kan de basisschool zijn, maar ook het voortgezet onderwijs en het hogere beroepsonderwijs. Scholieren zijn dus over het algemeen jong, maar scholieren kunnen ook van oudere leeftijd zijn. Wanneer iemand besluit een opleiding op een van deze instellingen een opleiding te volgen, dan kun je deze een scholier noemen. Mensen die een opleiding aan de universiteit volgen zijn dus geen scholieren. Voor scholieren geldt dat zij een heftige tijd doormaken op school. Het is een periode waarin scholieren het beste uit zichzelf moeten halen; laten zien wat ze waard zijn. Veel scholieren weten eigenlijk niet goed waar ze mee bezig zijn. Ze zijn vaak gestrest en halen de ene na de andere onvoldoende. Een presentatie houden voor de klas is een nachtmerrie aangezien het gepaard gaat met een rood hoofd en een boel gestotter.
Scholieren zouden best hier en daar wat hulp kunnen gebruiken om deze periode op school wat beter door te komen. Zo zouden scholieren er bijvoorbeeld verstandig aan doen om trainingen te volgen die hun een zetje in de rug te geven. Er bestaan verschillende trainingen die de scholieren bepaalde tools bieden zodat zij meer grip krijgen op hun leven.
Sommige scholieren vinden het doodeng om een presentatie te geven voor de klas. Helaas is het geven van presentaties haast onvermijdelijk; iedereen moet wel eens voor de klas staan om te vertellen over een onderwerp. Het is heel vervelend voor iemand als de zenuwen toeslaan tijdens het geven van de presentatie. Iemand kan gaan stotteren, rood worden en de draad van het verhaal kwijtraken. Dit soort dingen zal de presentatie zeker niet ten goede komen. Sommige scholieren hebben hier zo’n last van dat het voor hen handig is om een presentatiecursus te volgen. Hierbij leren zij hun zenuwen onder controle te krijgen en leren zij de boodschap helder over te brengen op de klasgenoten aan de hand van communicatiedoelstellingen.

Scholieren-plannen

Andere scholieren hebben veel moeite met deadlines halen. Dit wordt vooral veroorzaakt door een slechte planning. Wanneer een opdracht wordt opgegeven, wordt er vaak vergeten om een duidelijke planning op te stellen met haalbare deadlines. Iemand die dusdanig moeite heeft met plannen doet goed aan een management training waarbij aandacht wordt besteed aan time management. In deze training leren scholieren effectief om te gaan met tijd. De tijd die voor handen in om een opdracht af te maken wordt door een goede planning zo optimaal mogelijk benut. Door middel van de juiste coaching leren scholieren hoe zij het beste tijd kunnen managen.
Wanneer scholieren binnen een klas niet goed samenwerken en vaak tegen problemen aanlopen met elkaar, kan een teambuilding training goed van pas komen. Door het doen van groepsspellen leren de scholieren beter naar elkaar te luisteren, samen te werken en te communiceren.
Sommige scholieren zijn niet zeker waar zij eigenlijk goed in zijn. Dit kan lastig zijn wanneer zij moeten nadenken over een bepaalde opleiding of een bepaald beroep wat zij gaan doen na de studie. Voor de scholieren geldt dan dat het van belang is om erachter te komen waar hun talenten liggen. Deze talenten kunnen namelijk goed van pas komen in de toekomst. Door middel van het zogenaamde talent development wordt ontdekt wat de talenten zijn van de scholieren en worden deze talenten vervolgens verder ontwikkeld.
Om alle stress kwijt te raken die zich door school opstapelt, is een cursus mindfulness aan te raden voor scholieren. Door middel van mindfulness leren de scholieren ontspannings- en meditatietechnieken aan om beter te kunnen ontspannen. Dit zorgt ervoor dat scholieren tot grotere prestaties in staat zijn op de momenten dat het moet.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: