Samenwerking

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Verbeter de samenwerking met een teamtraining!

De samenwerking is essentieel voor het team om optimaal te functioneren. Alleen zorgen spanningen, miscommunicaties en onbegrip er nog wel eens voor dat de samenwerking binnen het team niet goed is. Onze teamtrainingen zijn erop gericht om het onderlinge vertrouwen en begrip te vergroten zodat de weg wordt vrijgemaakt voor communicatie. Vraag hier een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek aan!

coaching opleidingen

Samenwerking-betekenis

We spreken van samenwerken wanneer twee of meer organismen elkaar helpen bij het uitvoeren van een bepaalde opdracht.

Vormen van samenwerking

Er is een verschil tussen ongespecialiseerde en gespecialiseerde samenwerking. Bij ongespecialiseerde samenwerking voeren alle partners dezelfde handeling uit. Bij gespecialiseerde leveren de partners verschillende bijdragen die elkaar aanvullen. Het oudste en meest verbreide voorbeeld is de geslachtelijke arbeidsdeling (te beginnen met de bevruchting). Wijd verbreid is ook de gespecialiseerde samenwerking bij de jacht. Tijdens de jacht is optimale samenwerking van groot belang. De communicatie is van groot belang. Dit uitgangspunt vormt de basis voor het begip. Dit valt tegenwoordig te trainen door middel van een training communicatiedoelstellingen.

Samenwerking in het bedrijfsleven

Een samenwerking functioneert het beste wanneer beide partijen er beter van worden. Zo kun je de acquisitie bijvoorbeeld samen doen. Wanneer het om samenwerken van mensen in dezelfde groep gaat is dit tegenwoordig te trainen door teambuilding, goed voor de bedrijfscultuur. Een samenwerking verloopt het soepelst wanneer beide partijen zich bewust zijn van elkaar en zonder concentratieproblemen samenwerken. Deze volledige aandacht verkrijgen kan worden getraind door het volgen van een mindfulness training. Goed samenwerken staat of valt vaak bij een manager. Hij of zij werkt samen met de mensen die hij leiding geeft, hij is de manager van zijn team. Dit kan hij ontwikkelen door een management training te volgen. Ook is er een samenwerking wanneer één persoon een presentatie houdt. Een persoon legt iets uit aan meerdere personen waardoor er een spreker en luisteraars zijn. Om iets over te brengen is charisma erg belangrijk. Samenwerken wordt vaak getraind door theater en NLP oefeningen. Omdat drama oefeningen gericht zijn op het samen spelen (dus ook samenwerking) hebben deze oefeningen veel succes. Samenwerking kan ook veel tijd besparen; dit voordeel kun je inzetten bij time management.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: