Visie ontwikkeling voor teams

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Johan Cruijff: “Ik heb er een hekel aan dat iemand maar beweegt, maar niet weet waar naartoe”, is één van zijn gevleugelde uitspraken.

En zo is het maar net.

Je moet weten waar je naartoe gaat. Individueel en gezamenlijk. Goede samenwerking begint met een gedeeld doel. In elk team heeft iedereen zijn eigen ‘vrije rol’. Gebaseerd op persoonlijke expertise. Maar goede samenwerking gaat over het gedeelde doel.

De visie en missie dus: waar gaan we naartoe en wat zijn onze waarden? Dit helder hebben kanaliseert energie, bindt het team, geeft richting, draagt bij aan focus en goede communicatie. Dit gaat op voor elk samenwerkingsverband en op elk niveau. Van ‘hoog’ tot ‘laag’.

Aanhaken bij de organisatievisie is het vertrekpunt van deze teamtraining. Hoe breng je de overkoepelende missie en visie naar operationeel niveau? Hoe vertalen medewerkers het naar hun dagelijks werk?

Aanleidingen om deze training in te zetten:

 • Het rommelt sociaal binnen het team. Dit wordt vaak veroorzaakt door een gebrek aan gedeelde visie. Niet door ‘onverenigbaarheid van karakters’.
 • Het team presteert onvoldoende, er worden veel fouten gemaakt en taken blijven liggen. Onduidelijkheid over de doelen en visie op ‘hoe daar te komen’, liggen hier aan ten grondslag.
 • Het team stelt zich te afhankelijk op van leidinggevenden. Zelfstandig beslissingen nemen is immers lastig voor het team als de koers niet helder is.

In deze training werken we aan de vertaling van de organisatie missie & visie naar de praktijk van het team. De resultaten zijn:

 • Helderheid over doelen en taken.
 • Soepeler samenwerken en communiceren.
 • Toegenomen eigenaarschap. Dat leidt dan weer tot meer zelfstandigheid, teambuilding en werkplezier.

De training bestaat uit 3 bijeenkomsten. Bij de start en de afronding zijn vertegenwoordigers van MT en andere teams/afdelingen uitgenodigd om de verbinding met de organisatie als geheel te waarborgen.

 

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Visie ontwikkeling voor teams
Average rating:  
 0 reviews
De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: