Wanneer Teambuilding

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Wilt u weten wanneer teambuilding past bij uw bedrijf?

Er zijn verschillende redenen om met een groep te doen aan teambuilding. Wanneer u merkt dat de samenwerking en communicatie binnen het team aan verbetering toe is, kan het verstandig zijn om een teambuilding training te volgen. Ook wanneer een team nieuw is kan een teambuilding activiteit de kans bieden voor de leden om elkaar beter te leren kennen. Bekijk hier ons aanbod en vraag een vrijblijvende offerte aan!

wanneer teambuilding

Diverse teambuilding vormen

Zet een groep totaal andere mensen bij elkaar die een team moeten vormen, en de kans is heel erg groot dat het ‘team’ totaal niet als team functioneert. Hoe groter de groep, hoe groter de kans op samenwerkingsproblemen. En toch moeten al deze individuen samenwerken, willen zij iets presteren. Dit is wanneer teambuilding aan te pas komt; om er zo uiteindelijk voor te zorgen dat de grote groep individuen één team wordt, want dat is uiteindelijk de enige manier om je doel te bereiken.

Er zijn verschillende teambuilding ideeen: zo zijn er ideeën dat heerlijke zonnige weekendjes weg de perfecte manier is om een team te vormen, maar zijn er ook de ideeën dat juist teambuilding zou moeten bestaan uit bepaalde opdrachten waarvoor de teamleden bij moeten werken. Wat het beste ook mag zijn, het is duidelijk dat teambuilding over “verplicht van elkaar afhankelijk zijn” gaat. Wanneer teambuilding ook nodig is hangt echter ook af van de soort groep: een groep van 3 personen is meestal zelf in staat om snel een team te vormen, in tegenstelling tot een groep van 50.

Teambuilding tips

Er moet gekeken worden naar de leeftijd van de groep, de achtergrond en hun doelen. Daarom volgen hieronder nu teambuilding tips:
– Teambuilding activiteiten kinderen.
Kinderen zijn super schattig, vol energie en eerlijk. Niet voor niets bestaat dan ook de uitspraak: “De waarheid komt uit de mond van de kinderen.” Maar kinderen kunnen ook gemeen zijn, en met name tegen elkaar. Pesten is een begrip die vaak voorkomt in kinderlijke kringen. Pesten is iets wat altijd wordt geprobeerd te voorkomen door ouders. Pesten zorgt ervoor wanneer teambuilding om de hoek komt kijken. Want door middel van de groep kinderen 1 hechte groep te maken, zorg je ervoor dat iedereen er bij hoort en er geen gepest meer is.
De beste manier van teambuilding bij kinderen is via teambuilding spelletjes, kinderen leren ten slot van rekening het liefst op spelende wijze. Deze spelletjes zijn heel makkelijk om zelf te bedenken: Ingewikkeld hoeft het niet te zijn, kinderen zijn toch altijd enthousiast als het gaat om spelletjes. Het enige waar op gelet moet worden is dat het samenwerkingspelletjes, dus spelletjes waarin zij elkaar allemaal nodig hebben.
Wanneer teambuilding op deze manier niet effectief blijkt te zijn, is ‘teambuilding spelen’. Ook een goede manier voor het één vormen van een kindergroep. Dit houdt in dat je kinderen er goed van bewust maakt dat het doel 1 groep vormen is, en dat je hun zelf laat bedenken hoe zij denken dat ze dat het beste aan kunnen pakken. Eigenlijk is dit ook gewoon een vorm van een spelletje en het effectieve eraan is dat wanneer u kinderen simpelweg verteld wat er aan de hand is, en waarom de situatie verbeterd moet worden, kinderen enthousiast worden en dus op deze manier met u samen gaat werken.
– Teambuilding sport.
Wanneer teambuilding aan te pas komt bij sport, wordt eigenlijk meteen de link gelegd met teamsporten zoals hockey en voetbal. Het is namelijk zo dat coaches een zo goed mogelijk team wil, en daarvoor selecteert hij de beste spelers die hij kan selecteren voor zijn team. Maar met alleen maar sterke individuen ben je er nog niet, want wanneer spelers niet samenwerken met teamgenoten, is overwinning onmogelijk. Wanneer een nieuw team bij elkaar gezet, is teambuilding belangrijk, doordat op die manier teamgenoten elkaar beter leren kennen. Niet alleen persoonlijk, maar ook vooral wat hun sterke punten zijn en wat hun zwakke punten zijn in het spelen van hun spelletje, en hoe op die manier de spelers in het team elkaar kunnen opvullen om zo succesvol te worden en succes te boeken. Naast teamsporten kan bij niet- teamsporten teambuilding ook van toepassing zijn, denk maar aan een tennisser en de coach die samen moeten werken.< Bij teambuilding op sportgebied wordt gebruik gemaakt van teambuilding oefeningen. Bij teamsporten moet gedacht worden aan oefeningen waarbij het gehele team bij betrokken is en dus bijvoorbeeld niet de zo gehete ‘één-op-één’ oefeningen. Wanneer teambuilding oefeningen aan te pas komen bij niet- teamsporten, moet er gedacht worden aan oefeningen waarbij de sporter en de coach elkaar honderd procent leren te vertrouwen en hoe de coach te sporter het beste kan stimuleren. - Teambuilding op business- gebied. Het komt vaak voor dat een grote groep collega’s die nog nooit eerder samen hebben gewerkt bij elkaar worden gezet om een groot project van hun bedrijf uit te voeren. Maar voor een zo goed mogelijk gelukt project is eenheid binnen deze grote groep nodig. Doordat deze collega’s elkaar niet of nauwelijks kennen, is het daarom vaak belangrijk om er voor te zorgen dat de groep echt één team wordt. Wanneer teambuilding in het bedrijfsleven voorkomt, wordt al snel gedacht aan een bedrijfsuitje. Bedrijfsuitjes in de vorm van een paar dagen weg zijn inderdaad heel goed voor het vormen van een groepsgevoel onder collega’s. De combinatie van samen lol maken en teambuilding opdrachten uitvoeren is goed voor het creëren van een eenheidsgevoel in de groep. Wanneer teambuilding nodig is, hangt dus af van de grote van de groep, wat voor mensen er in de groep zitten en wat het doel van deze groep is. Wanneer hier goed over wordt nagedacht en dit vervolgens goed wordt uitgevoerd, is succes gegarandeerd.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: