Stress Management

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Stress management verrijkt uw leven!

Stress belemmert u niet alleen in de dagelijkse dingen maar heeft ook een negatieve invloed op uw lichaam. Om van stress af te komen is het raadzaam om daar training in te krijgen. Stress management helpt u om uzelf op het positieve te richten en ontspannen in het leven te staan. Tijdens stress management wordt u door een professioneel trainer gecoacht. Vraag hier een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek aan!

stress management

Het belang van stress management

Voor bedrijven is het belangrijk dat medewerkers gezond zijn en op een gezonde manier functioneren. Om een medewerkers op een gezonde manier te laten functioneren en te zorgen dat zij niet overspannen raken, kan het voor medewerkers van een bedrijf goed zijn om aan stress management te doen. Stress management zorgt ervoor dat de medewerker functioneert op een gezonde manier en dat hij tijdens het werk niet gestrest raakt. Het is belangrijk dat iedere medewerker stress management toepast op zijn eigen situatie. Dit omdat de ene persoon eerder stress heeft dan de andere. Wanneer een persoon last heeft van stress is het goed om hier niet te lang mee te blijven lopen en ervoor te zorgen dat dit snel verdwijnt. Er zijn verschillende technieken helpen om stress te voorkomen. Deze technieken kunnen geleerd worden tijdens speciale trainingen. Echter is stress niet altijd te voorkomen met behulp van bepaalde technieken, het kan ook zijn dat de werkdruk bij een bedrijf te hoog is. Wanneer dit het geval is, is het belangrijk dat dit wordt aangegeven bij de leidinggevende of een personeelsmanager. Deze kunnen dan proberen om hier wat aan te doen. Ook voor de personeelsmanager of leidinggevende is dit belangrijk. Bedrijven hebben natuurlijk graag gezonde medewerkers, in plaats van zieke medewerkers. Naast een fijnere situatie op het werk kosten zieke mensen, de bedrijven ook meer geld. Een manier die kan bijdragen aan het voorkomen van stress, is time management.

Stress management als onderdeel van time management

Time management kan een onderdeel zijn van stress management, omdat het kan bijdragen aan het voorkomen van stress. Time management kan hier aan bijdragen omdat time management draait om het efficiënt indelen van de beschikbare tijd. Wanneer mensen hun tijd goed en efficiënt indelen en bijvoorbeeld takenlijstjes maken met dat wat gedaan moeten worden, is er meer duidelijkheid en overzicht. Mensen zullen dan over het algemeen minder snel gestrest raken, omdat ze weten wat ze moeten doen. Daarnaast wordt er bij time management ook veel waarde gehecht aan het goed communiceren. Goed communiceren draagt namelijk ook bij aan de duidelijkheid voor medewerkers in een bedrijf. Dus goed communiceren zal er ook voor zorgen dat mensen minder snel last hebben van stress. Goed communiceren is daarnaast natuurlijk goed voor iedereen binnen een bedrijf. Wanneer er namelijk goed gecommuniceerd wordt zullen er minder snel misverstanden zijn. Misverstanden kunnen vaak weer leiden tot onenigheid en een minder goede sfeer. Het is dus essentieel dat de communicatie binnen een bedrijf in orde is. Niet alleen gaan medewerkers er beter door presteren, maar het leidt ook tot minder stress.

Stress management en feedback

Feedback is een speciale manier van communiceren binnen een bedrijf. Zoals al eerder aangegeven heeft een goede communicatie ook invloed op het voorkomen van stress. Het is daarom uitstekend voor een bedrijf wanneer medewerkers elkaar feedback geven. Het geven en accepteren van feedback laat namelijk zien dat medewerkers in een bedrijf bezig zijn met het verbeteren van elkaars capaciteiten en dat zij hun prestaties willen verbeteren. Het is niet gek dat feedback als een belangrijk onderdeel van stress management gezien. Goede feedback levert op den duur minder stress op bij de medewerkers.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: