Teambuilding Volwassenen

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

De beste teambuilding voor volwassenen!

Van onze teambuilding trainingen kunt u verwachten dat ze inspireren, activeren, motiveren en een positieve invloed hebben op de toekomst van een team. De teambuilding trainingen zijn voor bedrijven, organisaties en andere groepen met volwassenen die meer willen leren over teamontwikkeling. Vraag hier een vrijblijvende offerte aan voor uw team!

teambuilding volwassenen

Tegenwoordig hechten steeds meer bedrijven aandacht aan de onderlinge relaties op de werkvloer. Zij vinden het erg belangrijk dat hun werknemersteam goed kan samenwerken met elkaar. Ze zorgen dat het team de juiste begeleiding krijgt op het gebied van teambuilding. Toch zijn niet veel mensen erg enthousiast als ze de baas binnen horen komen en die roept: ‘Vrijdag is het teambuilding volwassenen!’

Teambuilding activiteiten kinderen

Er zijn verschillende soorten teambuilding. Zo is er teambuilding voor volwassenen, maar ook teambuilding voor kinderen. Voor kinderen zijn er heel veel geschikte teambuilding spelletjes, die veel kinderen erg leuk vinden. Hier kunnen kinderen elkaar beter leren kennen en leren goed met elkaar omgaan. Dit kan bijvoorbeeld bedoeld zijn voor kinderen van een basisschool en dan vooral voor de lagere groepen. Zij gaan nog geheel op in de spelletjes en vinden het leuk om spelenderwijs elkaar beter te leren kennen.

Daarnaast is het ook goed voor het vertrouwen van kinderen in elkaar. Zo kunnen er verschillende activiteiten worden gedaan. Een voorbeeld hiervan is dat een kindje in een groepje moet gaan staan en omringt wordt door zijn groepsgenootjes. Hij moet hen vertrouwen en zich laten vallen. Natuurlijk moet hij of zij hopen dat hij opgevangen wordt door een medekameraadje van hem. Deze en andere vergelijkbare activiteiten kunnen bijdragen aan het vertrouwen in elkaar als individu. Natuurlijk zijn er ook nog andere teambuilding opdrachten. De opdrachten zorgen voor wederzijds vertrouwen in elkaar. Je zal uiteindelijk je medemens moeten kunnen vertrouwen als je wilt slagen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een soort van dropping te organiseren. Hierdoor zal een team moeten samenwerken om falen te voorkomen. Men zal uiteindelijk veilig in zijn of haar eigen bed willen slapen.

Onafhankelijk persoon

Naast het deelnemen van het bedrijf, zijn er natuurlijk ook nog andere personen betrokken bij teambuilding. Zo zijn er leiders in het spel of in de opdracht. Mensen die het spel coördineren en zorgen dat het niet fout gaat. Zij kunnen natuurlijk ook teambuilding tips geven aan personen die in hun ogen iets niet geheel goed doet. Ze zijn afzijdig van de rest van het team en durven niks te zeggen. Andere personen die juist te veel het woord zijn kunnen hierop ook aangesproken worden. Dit draagt allemaal bij aan een prettige samenwerking tussen het team. Hierdoor wordt ook het uiteindelijke doel bereikt. Het betere samenwerking tussen personen van bijvoorbeeld een bedrijf. Iedereen kan namelijk door een onafhankelijk persoon beoordeeld worden. Deze persoon kan uiteindelijk ook de persoon aanspreken op het gedrag. Hij kan ook ingrijpen als het uit de hand loopt en iedereen mak als een schaap naar een iemand gaat luisteren. Hij kan heel hard roepen: ‘Het is wel teambuilding volwassenen!’ Zo wordt iedereen weer op zijn of haar plek gezet of opgeschrikt en aangespoord tot actie te komen. Uiteindelijk een rapport uitbrengen aan de baas of op het einde evalueren hoe iedereen het gedaan heeft. Dit kan hij doen door het gewoon in de groep te gooien waardoor er discussieruimte is en mensen op elkaar kunnen reageren.

Teambuilding volwassenen-tevredenheid

Niet alles moet natuurlijk uitbesteed worden aan bijvoorbeeld een bedrijf of een instantie. En er moet ook natuurlijk niet altijd per se uitgeweken te worden naar een kamplocatie of iets dergelijks. Er kunnen ook teambuilding oefeningen gedaan worden in bijvoorbeeld pauzes op het werk. Een lunch met elkaar is al reden genoeg voor een simpel gesprek in de kantine tussen werknemers die elkaar misschien nog nooit gezien hebben op het werk, omdat ze aan de andere kant van het gebouw werken op een heel andere afdeling. Dit is een voorbeeld van het nut van een rustige middagpauze als werknemers even rustig de tijd krijgen om hun boterhammen op te eten. Misschien is elkaar leren kennen en een gesprek niet de beste oefening, maar het draagt zeker weten bij aan het groepsgevoel in een bedrijf.
Bij het bovenstaande voorbeeld is het natuurlijk nodig dat dit vanzelfsprekend gaat. De directeur moet natuurlijk niet binnenkomen en roepen: ‘Kom teambuilding volwassenen!’ Hiermee bereik je niet veel. Hierdoor is het houterig en zal het geen goed gesprek zijn. Het niet de bedoeling om elkaar te leren kennen, maar om meneer de directeur tevreden te houden. Het is ook natuurlijk de bedoeling om deze meneer tevreden te houden, wie betaalt uiteindelijk het salaris. Maar teambuilding kan iemand ook zeker voor zichzelf doen. U voelt u beter op het werk als u met plezier naar uw werk gaat. U gaat na een goed gesprek uw collega’s beter waarderen. Er moet altijd ruimte zijn voor eigen initiatief van werknemers. Ze moeten naar meneer de directeur kunnen komen en zeggen dat ze wat meer teambuilding ideeën hebben. Als directeur moet u naar iedereen kunnen luisteren en al uw werknemers tevreden houden. Af en toe kan de directeur deze ideeën uitvoeren. Hierdoor zullen ook werknemers zich meer gewaardeerd voelen en merken dat de directeur ook naar hun luistert. De gewaardeerde werknemer zal zich beter inzetten voor het bedrijf. Hij voelt zich door dit klein gebaar meer betrokken bij het bedrijf. Als er niet naar hem geluisterd wordt, waarom zou hij dan nog zijn best doen? Dit moeten we natuurlijk niet hebben. Zo kan je beter alle werknemers tevreden houden. Zo blijft de productiviteit hoog.

Teambuilding tips

Elke persoon vindt het leuk om achteraf een compliment te krijgen naar een grote berg verzet werk. Zo is het voor meneer de directeur een kleine moeite om na een zware werkdag waar veel gedaan moest worden even zijn hoofd om de deur te steken en een simpele zin als: ‘Goed gewerkt!’ of ‘Prima toegepast die teambuilding volwassenen!’ Zo is dus maar te zien dat er veel verschillende soorten teambuilding volwassenen zijn. Deze kunnen allen helpen voor een betere samenwerking op de werkvloer. Hierdoor kan er meer werk gedaan worden en is de productiviteit hoger. Een gelukkige goed samenwerkende werknemer is natuurlijk beter dan een grijze muis die in het hoekje op het gemakje aan het werk is. En welke directeur wilt er nu geen hoge productiviteit door zijn werknemers. Dat wil dus elke directeur wel, dus het vruchtbaar om te investeren in teambuilding.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: