Wat zijn Communicatiedoelstellingen

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Ontdek wat uw communicatiedoelstellingen zijn!

Om de communicatie binnen uw team te verbeteren is het goed om te weten wat de knelpunten en verbeterpunten zijn. U kunt u ook afvragen: wat zijn communicatiedoelstellingen. Een resultaat wordt immers het beste bereikt door met het hele team samen naar vooraf gestelde doelstellingen toe te werken. Wilt u erachter komen wat uw communicatiedoelstellingen zijn? Vraag een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek aan!

wat zijn communicatiedoelstellingen

Maak duidelijk met communicatiedoelstellingen

Iemand kan wel lukraak een verhaal vertellen aan een publiek en daarbij hopen dat de boodschap overkomt, maar dit is zeker geen goede manier. Tussen een zender en ontvanger zit altijd ruis. In die ruis kan het gebeuren dat de ontvanger de boodschap niet aanneemt zoals deze in eerste instantie was bedoeld door de zender. Mensen communiceren de hele dag door. Dit is geen bewust proces, maar gebeurt bijna altijd onbewust. Iemand wil iets duidelijk maken aan een ander en gebruikt de middelen die voor handen zijn om dit over te brengen (dus te coderen). De ontvanger gebruikt op zijn beurt ook middelen om de boodschap te decoderen. Omdat mensen zo veel communiceren, kan er regelmatig wat mis gaan. Omdat communicatie zo belangrijk is, is het dus nodig om die misstanden zoveel mogelijk te reduceren. Om de communicatie zo goed mogelijk te laten verlopen, is het opstellen van communicatiedoelstellingen belangrijk. Maar wat zijn communicatiedoelstellingen? Wat communicatiedoelstellingen zijn, is wat wij bewust gebruiken om een boodschap over te brengen en daarbij de ruis zoveel mogelijk te reduceren.

Definitie van communicatiedoelstelling

Wat zijn communicatiedoelstellingen precies? Communicatiedoelstellingen zijn, zoals de naam al zegt, doelen die een zender van tevoren opstelt. De zender vraagt zich hierbij af: wat is de boodschap die ik wil overbrengen? En hoe ga ik deze boodschap overbrengen? Communicatiedoelstellingen zijn dus een hulpmiddel om effectief te communiceren met publiek of een ontvanger. Voor een presentatie is het bijvoorbeeld verstandig om je af te vragen wat je communicatiedoelstellingen zijn. Communicatiedoelstellingen zijn niet alleen nodig van persoon op persoon, maar ook in groepen. Om de het teamgevoel te versterken- teambuilding met andere woorden- is het noodzakelijk om te kijken naar de communicatie binnen de groep. Ook dan worden communicatiedoelstellingen opgesteld. Aan de hand van goede coaching kan gekeken worden wat de juiste communicatiedoelstellingen zijn en hoe ze moeten worden opgesteld. Verschillende trainingen bestaan waarbij het opstellen van communicatiedoelstellingen aan bod komt. Bij time management bijvoorbeeld, speelt tijd een belangrijke rol en hoe daar effectief mee om te gaan. In deze management training worden communicatiedoelstellingen gemaakt om zo efficiënt mogelijk met de tijd om te gaan. Ook bij talent development trainingen spelen communicatiedoelstellingen een grote rol. Hierbij worden de talenten van mensen ontdekt en verder ontwikkeld. Om deze talenten zo goed mogelijk te kunnen exploreren, wat zijn communicatiedoelstellingen nodig. Met goede communicatiedoelstellingen wordt het overbrengen van een boodschap een stuk eenvoudiger. Het zorgt ervoor dat de boodschap helder is, het publiek zonder vragen blijft zitten en de ruis zo min mogelijk is. Dit is zowel voor de zender als voor de ontvanger positief.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: