Workshop Teambuilding

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Een workshop teambuilding voor een positief groepsgevoel!

In ons uitgebreide aanbod zit vast een workshop teambuilding die bij uw team past. Onze trainingen zijn bedoeld om elk team een gezellige dag met elkaar te bezorgen en tegelijkertijd meer kennis op te doen over teamontwikkeling. Tijdens de workshop teambuilding leren de deelnemers meer over samenwerking en communicatie binnen de groep. Dit werpt zijn vruchten af op de werkvloer. Bekijk hier ons aanbod en vraag gelijk een vrijblijvende offerte aan!

workshop teambuilding

Een workshop teambuilding: leren van elkaar

Een workshop teambuilding is een dynamische manier om met het bedrijf, de afdeling of de medewerkers uit een organisatie op een constructieve manier te leren hoe groepsprocessen werken, hoe mensen onderling op elkaar reageren en in wat voor patronen dat gebeurt en wat ieders unieke bijdrage aan het bedrijf, de organisatie of de groep is. Elke samenwerkende groep kan zeer profiteren van een dergelijk inzichtgevende workshop teambuilding. Trainingen in teambuilding geven inzicht in impliciete processen door ze expliciet en bespreekbaar te maken. Een workshop teambuilding is dan ook een goede manier om de onderliggende verhoudingen binnen een groep of bedrijf aan het licht te brengen en positief te benaderen vanuit de achterliggende gedachte dat kennis over processen het proces zelf uiteindelijk ten goede komt. Als mensen weten hoe ze op zichzelf en anderen reageren, kan van hieruit de positieve kracht worden herkend, gewaardeerd en waar nodig kan door de groepsleden een aanpassing worden gemaakt in het gedrag. Hiernaast zijn de trainingen een prettige manier om ieders gevoel bij de groep te versterken.

De workshop teambuilding: hoe werkt het?

De deelnemers treffen elkaar in de trainingsruimte voor koffie, thee en een kennismakingsspel. Ook als de werknemers, groepsleden of teamleden elkaar allemaal reeds kennen wordt er zo’n spel gedaan, om ook andere, verrassende aspecten van elkaar te ontdekken. Altijd worden er in het kennismakingsspel luchtige en aparte, onverwachte vragen gesteld die de sfeer losser maken en de deelnemers in de training openstellen voor de workshop teambuilding. Er moeten een open, vertrouwde atmosfeer heersen, die de deelnemers aan de training aanmoedigt actief mee te doen. Anders dan bij een presentatietraining of communicatietraining, is deze workshop volledig op teambuilding gericht. De hele dag staat in het teken van manieren waarop ieder groepslid functioneert binnen de dynamiek van het gezelschap. Dit wordt niet rechtstreeks aangewezen, maar er wordt gebruik gemaakt van een aantal technieken om deze onderliggende dynamiek op te sporen. De groep zal een aantal opdrachten moeten uitvoeren waarin het onderlinge verhoudingen en rollen expliciet worden.

Presentatietraining en communicatietraining

Zoals gezegd, zijn presentatietrainingen, evenals communicatietrainingen, gericht op persoonlijke effectiviteit. Ook deze trainingen zijn goed voor de individuele deelnemers en het bedrijf of de organisatie als geheel, omdat uiteindelijk van de opgedane vaardigheden iedereen profiteert. In een presentatietraining zal ieder deelnemende collega moeten kijken naar de eigen ontwikkeling op het gebied van presenteren en de mogelijkheden tot verbetering. In communicatietraining worden theorieën maar ook technieken eigen gemaakt die effectieve communicatie verbeteren en verscherpen. Uiteindelijk is de hele organisatie gebaat bij werknemers die scherp en helder formuleren, presenteren en communiceren. Een presentatietraining of communicatietraining kan tevens ook een goede activiteit van teambuilding zijn, echter de workshop die specifiek op teambuilding gericht is zal voor de groepsdynamica het effectiefst zijn, omdat die expliciet met de onderlinge relaties aan de slag gaat.

Verschillende rollen worden duidelijk binnen de trainingen

Iedereen speelt zijn eigen rol binnen een groep of team. Ben je een leider, helper, aangever, criticus, bewaker van de verhoudingen of iets anders? Kom er achter in de workshop teambuilding!

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: