Samenwerken

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Leer samenwerken voor een positief groepsgevoel!

Samenwerken binnen teams klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Alle verschillende individuen hebben eigen ideeën, wensen en eisen wat communicatie en samenwerking nog wel eens flink kan belemmeren. Onze trainingen zijn erop gericht om het team te leren samenwerken. Door het onderlinge vertrouwen en begrip voor elkaar te vergroten wordt er een stevige basis gelegd voor een optimale samenwerking. Wilt u het team ook beter laten samenwerken? Vraag hier een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek aan!

samenwerken

Samenwerken doe je samen

In bedrijven hebben meerdere mensen met elkaar te maken. Om de processen binnen een bedrijf soepel te laten verlopen moeten mensen samenwerken. Niets is zo essentieel in het bedrijfswezen als een optimale samenwerking. Er kunnen verschillende zaken mis gaan als mensen niet goed samenwerken. De communicatie verloopt niet goed, er kan onderlinge strijd ontstaan tussen collega’s of het werk dat moet worden gedaan komt niet op tijd af. Met andere worden: het time management loopt gevaar. Als mensen niet goed samenwerken, is de productiviteit ook niet optimaal binnen een bedrijf.
Bij gebrek aan goed samenwerken gaat zowel tijd als capaciteit verloren. Samenwerken vindt op grote schaal plaats, maar zeker ook op kleine schaal. Als een collega vraagt aan de ander of deze even naar een eindverslag wil kijken, hebben we het over samenwerken. Als twee afdelingen besluiten om samen een nieuw product te ontwikkelen, hebben we het ook over samenwerken. Bij samenwerking denkt een individu niet alleen aan zichzelf.

Trainingen voor het samenwerken

Samenwerken is nodig om een hoger doel te bereiken. Op verschillende manieren kan de samenwerking verbeterd worden. Omdat collega’s in een bedrijf elkaar natuurlijk niet hebben uitgekozen, kan het goed zijn dat de medewerkers niet goed op elkaar inspelen. Verschillende trainingen zijn ontwikkeld om mensen beter te laten samenwerken. Teambuilding is een goede manier om een groep medewerkers dichter bij elkaar te laten komen. Door middel van verschillende oefeningen wordt er aan gewerkt om een groep losstaande individuen tot een hecht team te vormen. Een goede samenwerking zal hieruit kunnen voortvloeien.
Er bestaan verschillende teambuilding trainingen. Zo kan een coach aan de hand van oefeningen uit het theater de deelnemers leren efficiënter en effectiever met elkaar te laten samenwerken. Ook worden oefeningen uit de mindfulness – dat wil zeggen: meditatie- en ontspanningsoefeningen – ingezet om mensen beter te laten samenwerken. Bij een ander soort samenwerkingstraining wordt weer gedaan aan talent development. Hierbij worden de talenten van elk individu onderzocht en verder ontwikkeld. Ze leren hierbij hoe ze deze kunnen inzetten in een samenwerkingsverband. Wat voor training het ook mag zijn, het gaat erom dat mensen de juiste coaching krijgen om de samenwerkingsproblemen aan te pakken. Een team dat optimaal weet te samenwerken, geeft een goede presentatie naar andere bedrijven toe. Daarom hebben het individu, de groep en het bedrijf zelf zeker baat bij een dergelijke management training.
Samenwerken gaat dus niet om een persoon. Niemand kan nu eenmaal alles opknappen in zijn of haar eentje. Samenwerken gaat om geven en nemen. Samen wordt er naar een bepaald doel toegewerkt. Van een goede samenwerking worden alle partijen uiteindelijk het meest blij. 

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: