Bedrijfsuitje Zuid Holland

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Het leukste bedrijfsuitje in Zuid Holland!

Zuid Holland biedt een uitstekende uitvalbasis voor een bedrijfsuitje. Mooie natuur, uitgebreide stranden, leuke steden en tal van activiteiten. Train je Team helpt u graag om het ideale bedrijfsuitje voor uw team in Zuid Holland te organiseren. De teambuilding activiteiten zorgen voor een gezellige dag voor de medewerkers en een versterking van het groepsgevoel. Bekijk het aanbod en begin vandaag nog met het organiseren van een leuk bedrijfsuitje in Zuid Holland!

bedrijfsuitje zuid holland

Onregelmatig werken

Aangezien mensen door het flexwerken onregelmatiger gingen werken, en daardoor steeds met andere collega’s te maken kregen, verdween de hechte band tussen collega’s zoals we die van oudsher kennen. Dit werd versterkt door het feit dat mensen geen vaste werkplek meer hadden, maar gewoon op een plek die ze at random werd toegewezen.

Bedrijfsuitje Zuid Holland – flexwerken

Hier was uiteraard veel onvrede over onder de werknemers, maar omdat de vakbonden het flexwerken eerst niet aanzagen als misbruik, en als aantasting van de werknemers die al zo lang bij het bedrijf werkten, werd er niks aan gedaan door de vakbonden. Pas in 1995 gingen enkele (kleinere) vakbonden zich ermee bemoeien. Aanvankelijk hadden deze bonden niet erg veel succes, deels door het gebrek aan politieke wil. Maar omdat premier Wim Kok bij het aantreden van zijn kabinet Paars II van koers wisselde – overigens opvallend aangezien qua partijen er in de samenstelling niks veranderde – kwam er in 1998 de eerste Collectieve Arbeidsovereenkomst voor het flexibele werken. Dit veranderde niet bijster veel, maar de Wet flexibiliteit en zekerheid bracht hier in hetzelfde jaar gelukkig een beetje verandering in. Door deze wet kon er namelijk geen misbruik van flexwerkers meer worden gemaakt.
Maar het probleem bleef, flexwerkers vonden het werk wat ze deden minder leuk, ze kregen er minder voor betaald dan ze betaald zouden krijgen in een vast contract, ze hadden minder goed contact met collega’s, en bovendien, de werknemers met kinderen konden hun werk steeds minder goed combineren met het ouderschap. Dit tot grote ergernis onder de werknemers.
Bedrijven vonden het fenomeen flexwerken juist heel efficiënt, aangezien de arbeidskrachten ingezet konden worden wanneer zij dat wensten, ze minder loonkosten hoefden te betalen, en er was minder ruimte nodig per werknemer aangezien bureaus gedeeld konden worden.
Echter, ontevreden werknemers zijn ook niet wat een bedrijf wenst. Dit omdat ontevreden arbeiders minder efficiënt werken, en minder feeling met het bedrijf hebben.
De eerste bedrijven die hier wat op bedacht hadden, kwamen uit de Randstad, en dan vooral rond de regio Rotterdam, rond de grootste haven van Europa. Dit werd het Bedrijfsuitje Zuid Holland, aangezien het was ontstaan in het zuiden van Holland, en het een uitje met het gehele bedrijf was, voor de werknemers. Eerst was het de bedoeling dat er Teambuilding activiteiten plaatsvonden, zoals samen over het parcours van Le Mans scheuren of het volgen van een slipcursus (heel handig voor bedrijven omdat hun werknemers nu beter en veiliger de weg op gaan).
Qua Teambuilding activiteiten volwassenen ligt de uitdaging voor een geslaagd bedrijfsuitje Zuid Holland in meer complexe en op volwassenen gerichte teambuilding opdrachten zoals gezamenlijk een vlot bouwen of een hut, naar keuze van de leiding van het bedrijfsuitje Zuid Holland.

Bedrijfsuitje Zuid Holland – opdrachten

Later kwamen daar ook Teambuilding opdrachten bij, zoals een hike maken waarbij je aan elkaar vast gemaakt zit, of je achterover laten vallen zodat je erop moet vertrouwen dat je collega’s je opvangen.
Dit werkte een beetje, en mensen leerden elkaar iets beter kennen en gingen met ietsjes meer plezier naar het werk toe, waardoor er net iets efficiënter gewerkt werd.
Toen kwam er een hele studie naar het Bedrijfsuitje Zuid Holland, waarbij er naar de Teambuilding activiteiten Kinderen werd gekeken. Dit hield in dat de arbeiders meer vertelden over hun kinderen, en die ook bij het bedrijf gingen betrekken. Zo kregen kinderen van werknemers bij Bavaria eens in de maand een gratis kratje van het merk, en kinderen die hier nog niet oud genoeg voor waren kregen een ander presentje, zoals een strandhanddoek. Zo probeerden de bedrijven een band tussen bedrijf en werknemer te bewerkstelligen. Een noviteit zijn activiteiten om de kinderen tijdens het bedrijfsuitje van de ouders bezig te houden. Deze bezigheden zijn kort en makkelijk zoals Ezeltje Prik, tikkertje en andere, liefst ‘ouderwetse’ teambuilding spelen die onze grootouders al kenden en waarmee hun teambuilding danig werd bevorderd.

Ook kwam er voor de teambuilders – de mensen die het Bedrijfsuitje Zuid Holland uitvoerden – speciale Teambuilding oefeningen. Dit waren oefeningen die zowel didactisch als psychologisch van aard waren. Dit zodat ze de werknemers die aan het Bedrijfsuitje Zuid Holland meededen beter konden stimuleren, dat ze de werknemers betere Teambuilding spelletjes konden voorleggen.
De belangrijkste team building tips zijn: zorg voor voldoende afwisseling en uitdaging en het creëren van een goede sfeer. Teambuilding oefeningen moeten met zorg worden uitgezocht maar het gaat om het doel waarmee deze oefeningen worden uitgevoerd. De samenwerking tussen deelnemers, het leiderschap en de speelse momenten zullen voor de deelnemers onvergetelijk zijn.
Ook over Teambuilding ideeen valt veel te vertellen. Zo is het van belang van tevoren na te gaan welke ideeën de deelnemers hebben over het bedrijfsuitje Zuid Holland en eventuele misverstanden en stereotypen tevoren al de kop in te drukken. Daarom is een goede briefing, enkele dagen voor het bedrijfsuitje van groot belang.

Bedrijfsuitje Zuid Holland – spelletjes

Hiermee wordt ook onnodig ziekteverzuim op de gekozen datum voor het bedrijfsuitje Zuid Holland voorkomen. In deze briefing kan het beste gekozen worden voor een korte speech van de directeur waarin hij, naast de ophanden zijnde bezuinigingen en te verwachten vermindering van arbeidsplaatsen, ook meer informatie over teambuilding en de activiteiten in het bedrijfsuitje uiteen zet, en stelt dat alle medewerkers en hun kinderen worden verwacht op deze belangrijke dag die zoveel teambuilding, plezier en contacten kan opleveren.
Vaak wordt er afgesloten met Teambuilding spelletjes, waar de deelnemers bijvoorbeeld De Kolonisten van Katan spelen. Maar de leukste afsluiter van een Bedrijfsuitje Zuid Holland is toch altijd de Teambuilding spelen, waarin de teambuilders en de deelnemers van het Bedrijfsuitje Zuid Holland nagedaan worden. Dit is altijd erg hilarisch en zorgt voor een goede sfeer.
Hierna gaan de werknemers met een ontzettend goed gevoel naar het werk, waarna ze weer uitkijken naar het volgende Bedrijfsuitje Zuid Holland en er nog veel over het laatste uitje wordt nagepraat bij de koffiemachine.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: