Teambuilding Koken Limburg

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Veel plezier met teambuilding koken in Limburg!

Als u wel eens een kijkje heeft genomen in de keuken van een restaurant weet u vast hoeveel daar wordt samengewerkt en overlegd. Teams kunnen hiervan nog een heleboel leren. Tijdens teambuilding koken gaat de groep in een professionele keuken in Limburg aan de slag om met elkaar een heerlijk diner te bereiden. Zo heeft de groep niet alleen een gezellige dag maar leren zij bovendien meer over samenwerken en communiceren. Heeft u interesse in teambuilding koken voor uw bedrijf in Limburg? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan!

teambuilding koken limburg

Waarom teambuilding?

Om mensen beter te leren kennen en/of dichter bij elkander te brengen is teambuilding een zeer geschikt middel. Waarom teambuilding? Teambuilding is er om van individuen één gezamenlijke groep te maken. De Teambuilding definitie is dan ook: ‘van een groep individuen naar één team’.
Dit wordt vaak gedaan door middel van Teambuilding activiteiten. Deze Teambuilding oefeningen zijn onder te verdelen in Teambuilding opdrachten en Teambuilding spelletjes. Onder Teambuilding opdrachten wordt bijvoorbeeld Teambuilding koken verstaan of het samen maken van een menselijke piramide. Bij Teambuilding koken wordt er door een professionele kok kleine gerechten bedacht, die dan, door middel van een loting samen gemaakt moeten worden. Doordat er van een loting gebruik wordt gemaakt weet je van te voren niet met wie je gaat samenwerken, wat kan leiden tot verrassende combinaties! Mensen kunnen zo met andere mensen binnen het bedrijf of organisatie kennis maken, met wie zij normaliter nauwelijks in contact komen. Bijvoorbeeld een directie-lid dat samen gaat werken met een lid van de schoonmaakploeg van een bedrijf. Dit geeft beide personen een indruk van hoe hij of zij zijn of haar werk ervaart. Ook kan het hierdoor makkelijker zijn om dingen te veranderen in het bedrijf en tot een beter resultaat te komen. Teambuilding koken Limburg heeft meerdere idyllische locaties in Limburg, waaronder Château Neercanne en de oude ‘Onder den Linden’-brouwerij in Neder-Weert. Ook heeft het Teambuilding koken Limburg locaties in Belgisch Limburg. De keukens van Teambuilding koken Limburg zijn met professionele apparatuur ingericht. Tijdens een workshop bij Teambuilding koken Limburg komt een professionele chefkok met Michelin-ster de deelnemers assisteren bij het koken van hun eigen eten, uitleg te geven over de apparatuur, uitleg te geven over de gerechten die gemaakt worden en om een toelichting te geven over de door Teambuilding koken Limburg gestelde eis biologische producten die uit de omgeving worden gehaald.

Andere Teambuilding activiteiten

Tevens is het mogelijk om bij Teambuilding koken Limburg om de door de deelnemer gebruikte apparatuur aan te schaffen in de bijbehorende winkel die iedere locaties heeft. Teambuilding koken Limburg organiseert ook andere Teambuilding oefeningen, waaronder het brouwen van eigen bier of het samen maken van een conference. Het maken van een conference is ook voor de gezinnen van de participanten aangenaam, zij mogen uiteindelijk komen kijken naar de gemaakte voorstelling van de deelnemers. Zo leren de partners de collega’s van hun partner ook kennen, wat vaak leidt tot een hechtere band tussen de koppels. Volgens de website van Teambuilding koken Limburg is dit een zeer groot succes.

Ook zijn de kleinere Teambuilding activiteiten zoals het maken van een menselijke piramide of het samen inrichten van een woonkamer een groot succes. De ideeën en smaken van de deelnemers koen tijdens deze activiteiten naar voren, wat tot een beter beeld kan leiden van de participanten. Deze Teambuilding activiteiten zijn korter van duur, maar vaak intensiever, wat exact hetzelfde resultaat geeft.
Wanneer mensen op een ontspannen manier met elkaar in aanraking komen leren zij andere kanten en de ware identiteit van hun mede-groepsleden kennen. De Teambuilding opdrachten worden aldus Teambuilding koken Limburg en participanten als zeer effectief, ontspannend en ook als zeer inspirerend beschouwd.

De resultaten van teambuilding

De inzet en het initiatief worden op de proef gesteld en leidt tot meer chemie tussen de participanten. Degenen die het initiatief tot deze Teambuilding activiteiten hebben genomen ervaren dat de participanten meer trots uitstralen in hun bedrijf of organisatie. Tevens gaan zij het leuker vinden om naar hun werk te gaan of bijeen te komen omdat zij hun mede-deelnemers beter kennen. Ook wordt er vooral bij bedrijven geconstateerd dat de sfeer op het werk rustgevender is. De haat-cultuur verdwijnt in sommige gevallen helemaal. Het is een verkeerde gedachte om teambuilding te zien als laatste redmiddel om de spanningen tussen mensen te verbeteren. Het moet juist gezien worden als extraatje om mensen dichter bij elkander te brengen.

Effect van teambuilding buiten het groepsverband

Door Teambuilding oefeningen opgezet door bedrijven om zo de relaties tussen werknemers onderling en werknemers en werkgevers wordt er niet alleen meer progressie en initiatief getoond op de werkvloer. Ook heeft het effect buiten de werkvloer voor participanten. Participanten kunnen beter inspelen op de gevoelens van anderen en dankzij de teambuilding beter inspelen op andermans gevoelens.Na mij hierover verdiept te hebben durf ik te concluderen dat teambuilding een zeer effectieve manier is en in alle gevallen zeer zeker de moeite waard is. Het kan leiden tot een hecht pact binnen organisaties en bedrijven. Het voordeel van Teambuilding koken is dat men naast het intensievere koken ook het opeten van het gemaakte gerechten aanleiding geeft tot nieuwe gespreksstof, niet alleen tijdens het eten zelf, maar ook later op de werkvloer.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: