Communicatie Trainingen

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

De juiste communicatie trainingen voor teambuilding!

Om als team optimaal te functioneren is het belangrijk dat iedereen efficiënt kan samenwerken en communiceren. Om het groepsgevoel en het onderlinge vertrouwen te versterken doet een team er goed aan om een van de communicatie trainingen te volgen. Train je Team biedt verschillende communicatie trainingen aan. Er zit vast ook een training bij voor uw bedrijf. Vraag hier een vrijblijvende offerte aan!

communicatie trainingen

Miscommunicatie bij mensen

Mensen hebben zichzelf geëvolueerd. Waar we vroeger nog kreten uitten om duidelijk te maken dat we honger hebben, spreken we tegenwoordig met volzinnen om te vertellen hoe voortreffelijk het diner smaakt. Dat klinkt als een van de belangrijkste ontwikkelingen die de mens heeft doorgemaakt, maar met deze stap op de ladder komen ook de valkuilen, genaamd miscommunicatie. Mensen interpreteren woorden op een verkeerde manier, missen de non-verbale kenmerken, of krijgen hun bedoelingen niet duidelijk bij de ander. Hoe gemakkelijk communiceren ook lijkt, groepsverbanden en relaties tussen mensen zijn gecompliceerder dan van de buitenkant kan doen voorkomen. Gelukkig zijn er vaak zij die oplossingen vinden voor problemen, zo ook mensen die communicatie trainingen geven. Bedoeld om mensen bij te spijkeren over het hoe en wat van communiceren.

Communicatie trainingen – bedrijf

Bedrijven zijn gebouwd op vele individuen samen die een proces ingang zetten om hun inkomen te genereren. Dit proces kan geenszins volledig geautomatiseerd zijn, zichzelf ontwerpen, ingang zetten en onderhouden. In deze is het dus belangrijk dat de mensen achter dit proces dezelfde visie hebben, de neuzen dezelfde kant op en samen staan voor wat ze doen. Wanneer dit niet het geval is, moet hier door alle mensen van het bedrijf tezamen aan gewerkt worden. Een communicatie training kan hierbij van grote waarde zijn. Het objectiveert de communicatie stromen binnen een bedrijf en zorgt ervoor dat alle neuzen weer dezelfde kant op gedraaid worden. Ten minste als het gaat om communicatie.

Communicatie trainingen – afdeling

Bedrijven zijn vaak opgedeeld in afdelingen. Niches waarbinnen processen op kleinschaliger niveau meewerken aan het grotere geheel van het bedrijf. Een afdeling functioneert het beste wanneer binnen het team er groepscohesie bestaat. Een prettige werksfeer bevordert de inzet en productiviteit van de medewerkers van een afdeling en kan tot stand komen wanneer er een goede verstandhouding bestaat tussen de collega’s op een afdeling. Communicatie trainingen kunnen hierbij de cohesie doen toenemen door met z’n allen stil te staan bij de communicatiestromen binnen het team. Een teambuilding geeft de gelegenheid om als team weer wat sterker, zelfbewuster en standvastig in de spreekwoordelijke schoenen te staan.

Communicatie trainingen – personen

Vroeger, bijvoorbeeld in het industriële tijdperk, maakte het vrij weinig uit hoe je met collega’s communiceerde. Zolang je maar naar je baas luisterde, de uren maakte die van je verwacht werden en de fysieke kracht om je werk te doen bezat, was je zeker van inkomen. In de moderne tijd staat je mentale kracht boven je fysieke kracht. Je moet instaat zijn om te anticiperen op je omgeving, multi-tasken, jezelf sociaal opstellen en je werk pico bello afleveren. Waar de fysieke druk is afgenomen, is de mentale druk toegenomen. Is het daarom ook niet prettig wanneer andere personen je bij staan in het hectische leven van alle dag? Teambuilding kan daarbij helpen. Teambuilding geeft een ieder de mogelijkheid om stil te staan bij de interacties tussen collega’s. Specifieker de communicatietraining is daarbij van onschatbare waarde.

Mensen zijn nooit uitgeleerd en aangezien communicatie een belangrijke tool is om goed te kunnen hanteren is het uitermate verstandig tijd en energie te steken in het goed leren communiceren middels een communicatie training.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: