Kennismakingsspelletjes Studenten

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Een hecht team met kennismakingsspelletjes voor studenten!

Ben je op zoek naar voorbeelden van kennismakingsspelletjes voor studenten? Train je Team biedt verschillende teambuilding oefeningen met video en uitleg. Bekijk het HIER en ga direct aan de slag met je mede studenten!

Studenten hebben aan de universiteit en hogeschool een druk bestaan. Voor studenten is het daarom van belang dat ze goed kunnen communiceren en samenwerken. Ben jij op zoek naar een begeleid programma? Tijdens een van onze teambuilding trainingen leren studenten meer over communicatie door onder andere kennismakingsspelletjes met elkaar te spelen. Bekijk hier ons ruime aanbod en vraag een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek aan!

kijklogo

kennismakingsspelletjes studenten

Een nieuwe toekomst

De studententijd, de tijd van je leven. Je gaat een nieuwe fase van je leven in. Nieuwe mensen en nieuwe ervaringen. Je gaat bij een studievereniging, en in sommige gevallen zelfs bij een studentenvereniging. Maar hoe kom je nou het snelst te weten wat de interesses van je studiegenootjes zijn en/of welke interesses zij met u delen? Volgens velen gaat dit het snelst via kennismakingsspelletjes. Er is altijd een bepaalde soort student die erg veel van kennismakingsspelletjes houd. Dit zijn de Kennismakingsspelletjes studenten. Hierover later meer. Eerst een kleine inleiding ter verduidelijking van teambuilding etc.

Teambuilding spelletjes voorbeelden

Om u als lezer een impressie te geven zal ik een voorbeeld geven van een teambuilding spelletje. Het sleutelbos-spel is een leuk spel dat u met nieuwe mensen kunt spelen, immers heeft iedereen een sleutelbos op zak met daaraan zijn/haar fietssleutel, huissleutel etc. De bedoeling is dat men vertelt over de sleutel. ‘’Dit is mijn huissleutel, ik woon al 14 jaar in dit huis en heb in die tijd al heel wat mee gemaakt, etcetera’’. Zo kunnen mensen openlijk over zichzelf vertellen. Men zal zeer snel vragen hebben en zo kom je snel dingen over elkaar te weten.

Teambuilding spelletjes scouting

Scouting spelletjes zijn altijd leuk. Veelal omdat ze de deelnemers uitdagen en je alleen succes kan behalen door als groep te werken. Een leuk spel is het vlottenbouwen-spel. Dit spel speel je met een aantal lege tonnen (4 per groepje), wat stevige boomstammen en wat touw. De groepjes moeten z.s.m. een vlot bouwen en daarmee rondom de boei varen die een eindje verderop in het water ligt. Het vlot heeft geen motor dus mensen zullen bovenop moeten zitten om de mensen die het vlot voortduwen te coachen. Hierdoor ontstaat een sterk teamverband. Enkele teambuilding tips: zorg ervoor dat er evenveel dames als heren in ieder groepje zitten. Dit is belangrijk om de verhoudingen recht te houden zodat het spel eerlijk wordt gespeeld. Hierna een lekker biertje drinken met elkaar, kortom, een echt kennismakingspelletje voor studenten.

Teambuilding opdrachten

Wat eenvoudiger, maar ook erg effectief zijn de teambuilding opdrachten. Deze geven een goede basis voor teambuilding en zijn tegelijk simpel uit te voeren. Handtekeningen jagen is een goed voorbeeld van een ander kennismakingsspelletje voor studenten. Maak lijsten met verschillende vragen. Vervolgens begint iedereen kris-kras door elkaar heen te rennen en elkaar de vragen op de lijst te stellen. Antwoord de gevraagde met ‘ja’, dan zet deze haar of zijn handtekening. Zo kom je snel de eerste dingen over elkaar te weten.

Teambuilding oefeningen

Kennismakingsspelletjes studenten, studenten die dus erg veel van kennismakingsspelletjes houden zullen extra teamspirit krijgen door samen teambuilding oefeningen te doen. Verdeel de Kennismakingsspelletjes studenten in groepjes, en laat hen z.s.m. en zo effectief mogelijk een menselijke piramide bouwen. Een andere prima teambuilding oefening is de estafette. Verdeel de groepjes en houd een estafetteloop. Hierdoor zal men competitief met elkaar de strijd aan gaan en ook elkaar aanmoedigen. Dit zorgt natuurlijk voor extra teamspirit. Enkele teambuilding tips; zorg dat er in ieder groepje bij de piramide een aantal sterke mannen zitten. Bij de estafette zorgt men voor conditioneel eerlijke groepjes.

Kennismakingsspel

De Kennismakingsspelletjes studenten houden dus van kennismakingsspelletjes. Maar wat is nou hun favoriet? We gingen langs op de Universiteit Utrecht om enkele Kennismakingsspelletjes studenten te ondervragen over hun favoriete Kennismakingsspel. Hieruit kwam voort dat men het etikettenspel erg leuk vind. Dit is een kennismakingsspel dat op iedere locatie kan worden gespeeld met een groepje van 6 of meer. Iedere speler krijgt vijf etikettenstickers en een stift. Iedereen zoekt een partner die hij niet kent. Daarmee wordt een kort gesprekje gehouden aan de hand van een onderwerp of vraag die de spelleider centraal opgeeft. Na twee minuten geeft de spelleider een signaal, bijvoorbeeld op een toeter. Het gesprek moet met een woord of een korte slogan worden samengevat, op deze sticker geschreven, en wordt op de trui van je partner geplakt. Kies dan een andere partner. Dit gaat zo een tijdje door en als iedereen zijn stickers op zijn kan men voor de groep over elkaar gaan vertellen.

Samenwerkingsspelen

Een andere leuke methode die de kennismakingsspelletjes studenten weleens gebruiken om elkaar te leren kennen zijn de Samenwerkingsspelen. Samenwerkingsspelen zijn extreem goed voor de teamspirit, zeker als deze ook nog een bepaalde competitie met zich meebrengen. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Een leuk samenwerkingsspel is ‘Levend Mijnenveger’. Je stelt in een bepaalde ruimte kris-kras door het veld objecten op. Aan de ene kant van het veld staat de ‘coach’ en aan de andere kant het team, geblinddoekt. Na het startsein vertelt de coach zijn teamgenoot hoe hij of zij moet lopen om veilig aan de overkant te komen. Iedere veilige teamgenoot levert 5 punten op. Als een teamgenoot veilig is aangekomen, gaat de coach geblinddoekt naar de rest van zijn teamgenoten en gaat degene die veilig aan de overkant is gekomen coachen. Na 10 minuten kijkt men wie de meeste punten heeft en dit team wint. Nu last men een pauze in van 5 minuten om binnen je team te integreren. Hierna worden de teams herverdeeld zodat men met nieuwe mensen in een groepje zit. Hierna herhaalt het proces zich weer.

Leer elkaar kennen met kennismakingsspelletjes

De Kennismakingsspelletjes studenten zijn dus erg creatief wat betreft het leren kennen van nieuwe mensen. Dit is voor aankomende studenten natuurlijk erg handig aangezien de meeste een nieuwe fase van hun leven in gaan. Het is leuk om initiatief te nemen bij je mede studenten en het hen voor te stellen. Ze zullen het ongetwijfeld leuk vinden en graag met je mee doen.
Tot slot nog een paar teambuilding tips; zorg dat je altijd aardig voor elkaar blijft, ook al gaat het niet zoals jij wenst dat het loopt. Als je gaat schreeuwen tegen mensen, of mensen gaat commanderen zul je de sfeer niet verbeteren en schrik je mensen af. Men zal niet zo snel kennis meer met je willen maken en het nieuws dat jij iedereen afsnauwt loopt altijd als een trein. Verder zorg dat je in competitieve spelletjes een goede verliezer bent. Gun mensen hun plezier, en doe daarna lekker een drankje met ze. Meedoen en elkaar leren kennen is belangrijker dan meedoen.
Succes aanstaande studenten, laat je zien en wie weet ben jij wel een echte Kennismakingsspelletjes student.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: