Ideeën Teambuilding

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Doe ideeën teambuilding op met uw team!

Tijdens een van onze teambuilding trainingen leert het hele team meer over samenwerken en communicatie. Het team doet ideeën teambuilding op zodat deze in verschillende werksituaties kunnen worden toegepast. De ideeën teambuilding bevorderen de teamontwikkeling en zorgen voor een positief groepsgevoel. Bekijk hier onze teambuilding trainingen en vraag een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek aan!

ideeën teambuilding

Ideeën teambuilding – wees een team

Iedere teamsport is anders. Maar één ding is bij iedere teamsport hetzelfde. Je moet er als één team staan voor een gezamenlijk doel. Dit is niet alleen bij teamsport zo, maar ook in het bedrijfsleven en eigenlijk sowieso met alle groepen in het gehele leven. Zo kan je bijvoorbeeld met je bedrijf op een bedrijfsuitje gaan zoals een barbecue of paintballen. Maar ook met je vrienden zal je aan teambuilding doen. Er bestaan in het leven heel veel teambuilding ideeën. Ze zijn allen bedoeld om een zo goed mogelijk geoliede machine te vormen die samenwerkt en goed op elkaar is ingespeeld. Voor nu terug naar de teamsport en dan specifiek een elftalsport. Hierin maakt het dan niet uit of je voetbal of hockey neemt. Het is namelijk bij allebei de sporten van belang dat je een goed team vormt dat voor elkaar vecht in het veld. Drukzetten, vastzetten, gaten dichtlopen voor een ander en elkaar rugdekking geven zijn een paar voorbeelden van wat je als team moet doen in het veld. Het is natuurlijk niet vanzelfsprekend dat dit automatisch allemaal zo gaat. Want waarom zou jij alles geven voor iemand waarvan je niet zeker weet of hij hetzelfde zou doen. Tuurlijk zal je wel veel geven omdat je toch gewoon wilt winnen, maar als jij echt goede teambonding hebt met je gehele team zal je net dat beetje extra kunnen geven. Ideeën teambuilding: stormbaan, watersport, paintballen of clinics.

Ideeën teambuilding – voor alle leeftijden

Teambuilding is natuurlijk niet alleen bij volwassenen van belang. Al bij de jongste jeugd moet begonnen worden. Speciale teambuilding activiteiten Kinderen zijn absoluut niet lastig te bedenken. Ideeën teambuilding: bioscoop, bowlen, Macdonald etc. Wat het bijvoorbeeld heel goed doet bij de jongste jeugd is een slaapweekend. Toen ik negen jaar was hadden we op de club het mini-slaap-weekend. Dit was een weekend waar je allemaal teambuilding spelletjes deed. Wij begonnen de dag met een paar leuke wedstrijdjes van de sport (in mijn geval was dit hockey). Die zullen serieus zijn, maar vast niet al te serieus want het is natuurlijk geen competitie. Daarna kwam er lekker lunch waar alle teams lekker gingen eten samen op het terras. Na deze lunch kwamen de echte spelletjes. Zo moest je door hoepels heen springen, zaklopen en nog veel meer. Maar alles wel als een team. De bedoeling was een zo goed mogelijke tijd neerzetten. Hierdoor ging iedereen elkaar aanmoedigen en helpen. Dit is uiteraard heel goed voor de teambuilding. Na deze spelletjes gingen we samen avond eten en na het avondeten waren er uiteraard weer nieuwe teambuilding spelletjes. De soorten van teambuilding zijn natuurlijk geheel anders dan die van volwassene teams, maar zeker niet minder leuk. Ik kijk nog met veel plezier terug op het slingertikkertje. Of met ze allen achteruit lopen. Aan het einde van de avond gingen we met zen allen slapen in het clubhuis. Dit was natuurlijk niet ineens slapen. Eerst moesten we een teamlied verzinnen en die zingen voor de andere teams. Daarna gingen we nog wat groepsspelletjes doen en slapen. Kortom een geweldige teambuilding dag. De volgende dag gingen we eerst lekker ochtendgymnastiek doet, wat wel op meer kampen gebeurt. Na deze oefeningen en het ontbijt was er nog een gehele ochtend en middag van gezelligheid en teambuilding activiteiten waardoor alle teams zeer close konden worden. Onder andere door dit kamp heb ik samen met mijn team in de jeugd grootse prestaties kunnen neerzetten. Tijdens dit kamp was ik acht of negen jaar maar vandaag de dag zijn drie van de jongens uit dat team nog steeds mijn beste vrienden. Kortom een geweldige soort van teambuilding. Anders was ik niet nog steeds zo bevriend met hen geweest.
Voor volwassene teams zijn de ideeën teambuilding een beetje anders natuurlijk. Daar zijn de teambuilding oefeningen zoals op een mine kamp niet genoeg. Daar zal je echt voor elkaar iets moeten bewijzen. Één van de dingen die ik ook met mijn team heb gedaan, toen ik in de A zat, was een stormbaan lopen. Het was niet de bedoeling om persoonlijk een snelle tijd neer te zetten maar met het team. Door de modder kruipen, over touwen klouteren, snel rodelen naar de overkant van een moddersloot en nog veel meer. Dit alles was om het groepsproces te versnellen. Ik persoonlijk genoot hier enorm van. Het was namelijk de bedoeling samen een oplossing te vinden voor problemen. Een ideeën teambuilding als dat is een uitdaging. Telkens als we bij een lastige plek in het parkours kwamen, gingen we samen in een cirkel staan en stoken we de koppen bij elkaar. Dit deden we zowel figuurlijk als letterlijk. Want samen kwamen we zo tot de beste en snelste oplossing. Dit heeft natuurlijk effect op de groep, want iedereen kan snel zijn mening geven, waardoor iedereen zich gewaardeerd zal voelen. Hierdoor kweek je een goede teamsfeer.
Naast deze stormbaan heb ik samen met mijn team ook nog dingen gedaan als: kano varen, bowlen en karten. Maar ook gaan we vaak naar samen naar feesten en festivals. Eigenlijk is elke activiteit misschien wel een soort van teambuilding.
Welke sport je ook doet, wat volgens mij altijd werkt zijn de zogenaamde teambuilding spelen. Wij deden zelf de hockey zevenkamp. Dit waren zeven oefeningen die allemaal uiteraard met een stick moesten maar ook totaal anders waren. Net zoals de zevenkamp in atletiek dus. Dit leverde bij ons heel veel plezier op en door het opboxen tegenover elkaar, zal iedereen tot het uiterste gaan wat het voor elkaar werken in het veld bevorderd.
Zo’n ideeën teambuilding is natuurlijk geweldig, maar voor teambuilding hoef je eigenlijk helemaal niet van het veld af. Er zijn genoeg oefeningen die je gewoon op het veld kan doen. Een simpel voorbeeld hiervan is de opvang oefening. Deze oefening moet je met twee personen doen. De eerste persoon gaan rustig staan met zijn armen wijd horizontaal. De tweede persoon gaat achter hem staan op een meter afstand. Op het teken van de tweede persoon doet de eerste persoon zijn ogen dicht en laat hij zich naar achter vallen. Dit zal je een enorm gevoel van machteloosheid geven. Persoon twee zal je echter opvangen. Daarna draai je de rollen om. Door deze oefening leer je elkaar vertrouwen. Dit is uiteraard goed voor de teamsfeer. Naast al deze teambuilding oefeningen, zal je natuurlijk als team ook gewoon moeten trainen. Met alleen een goede teamsfeer kom je er niet in het leven, maar het is wel een verdomd grote stap die je zet.

Creëer teambuilding

Al deze teambuilding opdrachten hebben mijn team een enorme voorsprong gegeven op de rest. Onze sfeer is namelijk geweldig, we vertrouwen op elkaar en gaan voor elkaar door het vuur. Elke keer als we nu samen in een cirkel staan vlak voor een wedstrijd om de jel te doen, moeten we allemaal terugdenken aan de dag dat we elkaar steunden en hielpen op de stormbaan. Dit ideeën teambuilding heeft ons team geweldig veel opgeleverd en zou eigenlijk door elk team moeten worden gedaan.
Alle teambuilding tips die hier gegeven worden zijn echt een grote stap naar succes in de sportwereld. Maar niet alleen in de sportwereld zijn deze teamuitjes handig. Ook in het bedrijfsleven is het echt goed om aan dit soort teambuilding te doen. Je leert namelijk je collega’s door en door kennen. Duidelijk mag echter zijn dat teambuilding voor elk sportteam in welke tak van sport dan ook van levensbelang is.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: