Communicatievaardigheden

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

De beste communicatievaardigheden voor uw team!

Teamleden met uitstekende communicatievaardigheden zijn belangrijk voor het bedrijf. Wanneer de communicatie goed is kan er namelijk snel worden gewerkt en kennis en informatie worden gedeeld met elkaar. Om de communicatievaardigheden binnen een team te verbeteren is het belangrijk om een teambuilding training te doen. De deelnemers krijgen meer inzicht in de groep, zonder hun eigen identiteit uit het oog te verliezen. Bekijk de trainingen en vraag een vrijblijvende offerte aan!

communicatievaardigheden

Het belang van communicatievaardigheden

Communicatievaardigheden zijn belangrijk voor vele verschillende zaken. Men denkt wellicht al snel aan bedrijven, wanneer er gesproken wordt over communicatievaardigheden. Communicatievaardigheden zijn echter ook van belang bij tal van andere zaken. Zo speelt communicatie bijvoorbeeld ook een belangrijke rol bij stichtingen, instanties en sportverenigingen. Of het nu gaat om bedrijven of om sportverenigingen een goede communicatie zorgt ervoor dat er op een plezierige manier gewerkt kan worden. Wanneer er goed gecommuniceerd wordt is er namelijk duidelijkheid over belangrijke zaken en ontstaan er minder snel problemen. Een goede communicatie zorgt er ook dat er minder snel irritaties zijn in een bedrijf. Wanneer er namelijk voortdurend op een niet juiste wijze wordt gecommuniceerd kan dit namelijk leiden tot grote irritaties. Voor sommige mensen kan verkeerde communicatie zelfs leiden tot een burn-out. Om dit te voorkomen is het goed dat bedrijven en of andere in staties aandacht besteden aan communicatie. Er kan dan bijvoorbeeld gelet worden dat mensen op belangrijke posities in staat zijn om goed en duidelijke te kunnen communiceren. Het is echter ook mogelijk om mensen op te leiden en hun communicatievaardigheden te vergroten. Communicatievaardigheden kunnen worden vergroot door het volgen van bedrijfstrainingen. Bedrijfstrainingen kunnen bijvoorbeeld communicatietrainingen zijn. Voor andere instanties en bijvoorbeeld sportverenigingen zijn bedrijfstrainingen ook prima te volgen.

Communicatievaardigheden en bedrijfstrainingen

Bedrijfstrainingen zijn er op gericht om de vaardigheden van mensen te vergroten. Bedrijfstrainingen hoeven niet specifiek gericht te zijn op communicatie. Communicatietrainingen vallen eigenlijk binnen het concept van bedrijfstrainingen en zijn wel specifiek gericht op communicatievaardigheden. Bij communicatietrainingen zijn er verschillende oefeningen die er op gericht zijn om de communicatievaardigheden te verbeteren. Zo kan er bijvoorbeeld geoefend worden op het goed overbrengen van een ingewikkelde zaak of zijn er oefeningen die gericht zijn op presenteren. Binnen communicatie kan er namelijk op veel verschillende aspecten worden getraind, omdat communicatie een erg breed begrip is. Om iemand zijn communicatievaardigheden te verbeteren is het goed om oefeningen te doen met andere mensen. Door te oefenen met andere mensen zie je ook wat andere mensen fout doen en kun je hier tegelijkertijd van leren. Daarnaast is het oefenen met andere ook een goede manier om geleerde technieken gelijk toe te passen op andere. Communicatietrainingen zijn daarnaast een vorm van teambuilding.

Communicatietrainingen en teambuilding

Communicatietrainingen zijn een vorm van teambuilding omdat je samen met collega’s probeert je vaardigheden in communicatie te verbeteren. Het samen doen van activiteiten met collega’s verhoogt het teamgevoel en is daarom een vorm van teambuilding. Teambuilding gaat namelijk over het zorgen voor een goed werkend team. Wanneer de sfeer binnen een team goed is zal de samenwerking binnen een team ook succesvoller zijn. Een succesvolle samenwerking leidt in veel gevallen weer tot betere prestaties van een bedrijf. Zo kan teambuilding dus van grote invloed zijn op een bedrijf. Communicatietrainingen kunnen ook als teambuilding worden uitgevoerd wanneer er samen met collega’s uitdagende communicatievraagstukken moeten worden opgelost. Zo ben je namelijk niet bezig met je werk, maar ontwikkel je wel communicatie vaardigheden en wordt er ook aan een hecht teamverband gewerkt.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: