Definitie Teambuilding

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Ontdek de definitie teambuilding met uw team

Teambuilding is tegenwoordig een bekend begrip binnen bedrijven. Deze bekendheid maakt het alleen niet begrijpelijker. Veel mensen weten namelijk niet wat ze zich bij de definitie teambuilding moeten voorstellen. Tijdens een van onze teambuilding trainingen leren de deelnemers meer over dit begrip en leren zij het toe te passen in het team. Bekijk hier alle trainingen en vraag een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek aan!

definitie teambuilding

Teambuilding

Stel, uw bedrijf zit in een impasse en lijkt hier niet helemaal uit te kunnen komen. De werksfeer is wat gedrukt, wat de communicatie en productie niet ten goede komt. Steeds vaker heeft u geen zin om op te staan om naar uw werk te gaan. In uw geval zou het verstandig te zijn met het hele team een bedrijfsuitje te plannen met als doel het bedrijf weer op de rails te krijgen, de definitie van teambuilding te ontdekken. Hiermee komt u met behulp van een objectief persoon achter de goede competenties van uw bedrijf en de eventuele hiaten waaraan u met z’n allen nog dient te werken.

Definitie teambuilding – trainingen

De definitie van teambuilding is in feite een reeks van interventies die uitgevoerd worden om groepscohesie te versterken en zo het samenwerkingsproces te verbeteren. Dit kan op velerlei manieren bereikt worden. Sommige bedrijven kiezen ervoor niet veel te investeren in activiteiten buiten het werk om. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt echter dat teambuilding activiteiten positieve uitkomsten geven in de vorm van stressvermindering, toegenomen zelfvertrouwen en verbeterde teamprestaties. Dit alles is een gevolg van beter sociaal functioneren binnen het bedrijf. Teambuilding in de vorm van communicatietraining zijn daarom ook zeer populair, maar er zijn ook trainingen om op een creatieve manier het groepsgevoel te versterken. Voorbeelden zijn: kookworkshops, theater workshops of zelfs een cursus duiken. Elk van deze voorbeelden mengt plezier met een hoger niveau van samenwerking en groepscohesie.

Definitie teambuilding – bedrijfsuitje

Gezien de definitie teambuilding uit de vorige paragraaf blijkt deze veel breder toepasbaar dan men op het eerste oog denkt. Het kan gegoten worden in het jasje van een personeelsuitje, waardoor er een meer ongedwongen sfeer heerst er de dieper gelegen laag van het team geëxploreerd kan worden. Het professionele team die het aan het hoofd van het door u gekozen uitje staat begeleidt u in dit proces. Zo gaat u aan het eind van de dag naar huis met handvatten om de volgende weken te implementeren en zo een betere coöperatie binnen het bedrijf na te streven. Deze dag biedt ook de mogelijkheid om uw collega’s op een andere manier te leren kennen, want inzicht biedt in de verschillende individuen en rollen die u binnen het bedrijf inneemt.

Definitie teambuilding – progressie

De progressie die teambuilding geeft moet niet onderschat worden, niet bij uw team, maar ook niet bij uzelf. Het levert op langer termijn minder stress op, meer waardering, meer zelfvertrouwen en beter sociaal functioneren. Dit kunt u doortrekken van de individuele werknemer naar bedrijf als geheel. Belangrijke punten die werknemers het vertrouwen in hunzelf en hun bedrijf geeft en die ze nog vele jaren plezier in hun werk bezorgd. Deze positieve sfeer wordt ook uitgedragen naar de klant toe, waardoor er een positieve kijk op uw bedrijf zal ontstaan naar de buitenwereld toe.

Hopende u overtuigd te hebben van de voordelen en mogelijkheden van teambuilding in al zijn facetten. Zorg dat u met volle moet ’s ochtends de deur uit stapt om naar uw werk te gaan!

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: