Effectief Communiceren

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Effectief communiceren leert u bij ons!

In teams werken mensen op een intensieve manier samen. Deze manier van werken kan binnen een team ook wel eens spanningen opleveren. Wanneer medewerkers effectief communiceren zal het onderlinge begrip en vertrouwen aanzienlijk toenemen. Bekijk hier onze communicatietraining en vraag een vrijblijvende offerte aan voor effectief communiceren!

effectief communiceren

Effectief communiceren

Iedereen kan communiceren. De vraag is echter of wat er gecommuniceerd wordt wel aankomt bij de andere partij. Zoals algemeen bekend is bestaat communicatie uit verschillende elementen. Onder andere gesproken taal en non-verbaal waarmee gebaren en houdingen bedoeld wordt. Het laatste is zeker niet minder belangrijk dan de eerste van het gesproken woord, omdat non-verbale communicatie kracht zet bij wat er gezegd wordt. De emotie klinkt door en de luisteraar kan een betere interpretatie geven aan wat er gezegd wordt. Zo ook zijn de zinsopbouw, woordkeuze en intonatie van belang bij het overbrengen van een boodschap of verhaal aan een andere persoon. Zoals al gezegd, vele elementen komen samen in de alledaagse communicatie met elkaar, meer dan waar bewust aan gedacht wordt. Nu is de vraag als volgt, is er sprake van effectief communiceren binnen uw bedrijf?

 

Effectief communiceren – communicatietraining

Binnen bedrijven is het belangrijk dat er sprake is van goede communicatie om grove nalatigheid te voorkomen, processen goed te laten verlopen en de werksfeer binnen de collega’s op een professionele en gemoedelijke sfeer te bewaren. Communicatietrainingen kunnen bijdragen aan een betere communicatie binnen een team mensen. Het brengt de verschillende manieren van communicatie naar boven, onderzoekt waar de sterke punten liggen en poogt handvaten te geven voor eventuele verbeterpunten.

Effectief communiceren – trainingen

Aan effectief communiceren kan ook middels andere trainingen gewerkt worden. Het gaat er immers om dat er een goede samenwerking is binnen het team waarin gewerkt wordt. Dit kan ook worden bewerkstelligd met workshops die in eerste instantie niets te maken hebben met het kennisgebied van een bedrijf. Het is ook goed om te bedenken dat verschillende beroepen elkaar een hoop kunnen leren. Denk aan een acteur die een bankdirecteur leert presenteren door zijn houding en stemgebruik aan te passen. Denk aan een kok die met een team van zakenmannen een aantal gerechten bereidt en vervolgens de samenwerking binnen de groep aan het licht brengt. Denk aan een actrice die samen met een groep agenten een stuk probeert op te zetten om aan de samenwerking en communicatie te werken. Zo zijn er nog legio voorbeelden te verzinnen op wat voor manieren kwaliteiten binnen bedrijven verder geholpen kunnen worden.

Effectief communiceren – teambuilding

Effectief communiceren is iets waarvan men zich zo nu en dan bewust gemaakt moet worden. Daar is hoogst waarschijnlijk tijdens werktijd geen tijd voor. Daarom zijn er legio mogelijkheden om teambuilding te plannen waardoor er met het hele team of bedrijf gewerkt kan worden aan een goede communicatie, dan wel verbaal, dan wel non-verbaal. Binnen het bedrijf, of naar de klant toe. Niet alleen maar samen, onder begeleiding van een professioneel getraind persoon die kijkt naar de individuen als ook naar het team als geheel en u allen zo een stap in goede richting kan laten zetten. De teambuilding als activiteit geeft daarbij wat het woord al zegt, een team dat elkaar beter leert kennen en dus ook weer beter op elkaar ingespeeld raakt. Soms ervaren teams de teambuilding als een nieuwe dimensie van samenwerken.
Dus wilt u uw team naar een hoger niveau tillen? Meld u en uw team aan voor één van de vele workshops!

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: