Definitie Teamwork

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vind de definitie van teamwork met een teambuilding training!

De definitie teamwork klinkt u misschien bekend in de oren, maar is niet altijd even helder. Tijdens een van onze teambuilding trainingen leren de deelnemers meer over dit begrip en over samenwerken en communiceren binnen het team. Aan de hand van verbeterpunten zijn de teamleden beter in staat om het teamwork te verbeteren. Wilt u ook de definitie teamwork helder krijgen voor uw team? Vraag dan hier een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek aan!

definitie teamwork

Wat is teamwork?

Teamwork is het concept dat mensen samenwerken als een team. Dit concept is verspreid van de sportwereld tot de zakenwereld. Door sommigen wordt teamwork zelfs beschouwd als een leeg modewoord. In de 21ste eeuw, als de mens in het algemeen verfijnder wordt en de samenleving technischer wordt, wordt werken als een team een steeds groter voordeel bij het afwerken van taken.

Voorbeelden van teamwork

Zaken die een positieve invloed hebben op een goede vorm van teamwork:
Een van de beste manieren om het werken in een team goed te laten verlopen is het samenvoegen van teamgenoten die elkaar op de goede manier aanvullen en versterken. Er zijn verschillende teamwork activiteiten bedacht die de band tussen teamgenoten versterken, ook dit is een goede manier om een team beter te laten werken.

Definitie team

Het is niet zomaar makkelijk om een goed sluitende definitie voor het concept team te vinden.
Een team is een aantal mensen dat bij elkaar is gebracht, om één gemeenschappelijk doel te bereiken en het in grote lijnen eens is over de weg naar dit doel.

Voorbeelden van teamwork

Zoals in het vorige kopje al vermeld, vindt men teams en vormen van teamwork van de sportwereld tot de zakenwereld, dus van sportteams tot directieteams. Het is dus een zeer uitgebreid concept.

Wat is teambuilding?

Een goede teambuilding defenitie is niet zomaar gevonden, veel mensen hebben zich over dit dilemma gebogen en zijn tot verschillende conclusies gekomen. Als men voor de definitie van teambuilding wikipedia raadpleegt vindt men het volgende: activiteiten die de band tussen de personen in een team versterken, waardoor een beter team ontstaat.
Voorbeelden van teambuildingsactiviteiten
Er zijn vele teambuilding spelletjes bedacht, allen met het doel om een betere band tussen de personen een team te verkrijgen. Deze beslaan vooral vertrouwens-, communicatie-, en probleem oplossende- en aanpassingsoefeningen. Een voorbeeld van een communicatiespel is het onbewoond-eiland-spel. Men krijgt een lijst aangeboden waarop bepaalde voorwerpen staan. Het team moet vervolgens door een goede communicatie uitleggen welke voorwerpen voor hen, als zij zouden stranden op een onbewoond eiland, het beste meegenomen kunnen worden. Als men aan de deskundigen goede teambuilding tips zou vragen geven zij vaak hetzelfde antwoord: Niet over nadenken, gewoon doen!

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: