Kennismakingsspelletjes

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Creëer een hecht team met kennismakingsspelletjes!

Al onze teambuilding trainingen worden gedaan door professionele trainers die weten hoe ze een team wakker kunnen schudden. Aan de hand van verschillende kennismakingsspelletjes leren de teamleden elkaar vanaf het begin af aan op een nieuwe en informele manier kennen. De kennismakingsspelletjes zorgen ervoor dat er spelenderwijs een hechter team wordt gevormd. Bekijk hier onze teambuilding trainingen en vraag een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek aan!

kennismakingsspelletjes

Leer elkaar kennen met kennismakingsspelletjes

U kent vast dat gevoel wel, het gevoel van eenzaamheid terwijl u toch zeer veel mensen om u heen heeft maar wie u geen van alle kent, noch van naam noch van gezicht. We hechten er veel waarde aan de mensen om ons heen te kennen, willen we ons op ons gemak voelen. Een snelle manier om mensen elkaar te laten leren kennen is om kennismakingsspelletjes te spelen. U kent allen vast wel krantenmeppen, één van de meest bekende kennismakingsspelletjes om elkaars namen te leren kennen. Bij dit spel is het van groot belang de namen van alle mensen uit de groep zo snel mogelijk te leren kennen aangezien elke naam aan de beurt kan komen en je diegene zo snel mogelijk moet kunnen vinden. Het spel gaat namelijk als volgt.
Met dit spel leer je snel genoeg de namen en er komt ook nog eens veel hilariteit bij kijken. Er zijn nog vele andere van zulke namenspelletjes om een beginnetje te maken aan het elkaar leren kennen. Bijvoorbeeld allemaal soorten klapspelletjes en namenrondjes met bijvoeglijk naamwoorden voor elke naam.
De volgende stap in het elkaar leren kennen zijn teambuilding activiteiten. Waarom teambuilding, omdat de letterlijke teambuilding definitie is: “het creëren van een hecht teamverband” en een hecht teamverband ideaal is als basis om mensen goed te leren kennen. Teambuilding spelletjes zijn eigenlijk alle spelletjes waarbij de groep samen moet werken om een doel te bereiken, waarbij mensen elkaar nodig hebben en dus naar elkaar toe zullen trekken. Teambuilding opdrachten zijn bijvoorbeeld het samen oplossen van een raadsel waarbij verschillende mensen een hint krijgen en het dan van groots belang is dat de hints onderling doorgegeven worden wild e oplossing van het raadsel duidelijk worden. Dit dwingt mensen om met elkaar te praten, te overleggen en samen na te denken, omdat je elkaar dus nodig hebt om het raadsel op te lossen.

Creatieve kennismakingsspelletjes

Andere teambuilding oefeningen zijn om teamsporten samen te beoefenen, omdat je moet samenwerken om te kunnen winnen, je bent afhankelijk van elkaar dus zul je ook naar elkaar toetrekken. Ook een goede teambuilding oefening is om een hindernisbaan op te zetten en de groep een matje over deze hindernisbaan moet zien te krijgen zonder dat ook maar één iemand de vloer aanraakt, want dan is het natuurlijk opnieuw beginnen. Opperste concentratie en samenwerking is er voor nodig om het matje dan naar de overkant te krijgen, want je moet het matje met z’n allen vast blijven houden, maar ondertussen ook bedenken hoe je het matje over, onder of langs elk obstakel zal krijgen.
Je kunt ook als een vorm van teambuilding koken. Als maar een uitgebreid genoegen maaltijd wordt uitgekozen, kan de hele groep eraan meehelpen. Met koken is het van levensbelang (voor het eten dan) dat alles goed in de gaten gehouden wordt en bijgehouden wordt en geen “steekje” per ongeluk vergeten wordt. De groep moet dus zorgen dat alles geregeld is en alles moet overlegd worden, want als er ook maar iets niet bij wordt gehouden, zoals hoe lang de omelet al in de pan ligt, dan kan dat cruciale gevolgen hebben voor heel de groep.
Op de teambuilding Wikipedia staat dat teambuilding een grote diversiteit aan activeiten en dus kennismakingsspelletjes, is om de groepsband te versterken. Nog een kennismakingsspelletjes voor teambuilding zou dus ook een verhaal schrijven kunnen zijn, waarbij elk groepslid een regel verzint en dus de groep samen een verhaal schrijft waarin elk groepslid zijn deel heeft. Hele rare verhalen kunnen hier natuurlijk uitkomen en het lachen samen met de groep is ook weer iets waarin mensen naar elkaar toe zullen trekken. Samen lachen is sowieso iets waardoor mensen een gevoel van samenzijn van krijgen. Als je samen over iets kan lachen betekent het dat beiden het over hetzelfde eens zijn en dus allebei ontspannen genoeg zijn om zijn of haar emotie over een bepaalt iets te laten blijken.
Een laatste voorbeeld van teambuilding is een zware opdracht uitvoeren, waaronder iedereen lijdt, waardoor dezen naar elkaar zullen neigen voor steun. Iedereen zit dan in hetzelfde schuitje en daardoor is het makkelijker om op zo’n moment uw muren te laten zakken en u kwetsbaar op te stellen en praten met mensen die misschien nog niet heel bekend bij u zijn. Maar deze persoon zit in hetzelfde schuitje, heeft het even zwaar en zal dus even graag steun willen van andere groepsleden. Door in een vervelende situatie te bevinden, wordt dus de drempel om elkaar aan te spreken en te steunen sterk verlaagd waardoor het makkelijker wordt voor alle groepsleden en dus ook plezieriger en zal het vaker voorvallen dat mensen dus naar elkaar neigen.
Al in al is het dus altijd belangrijk als een groep elkaar nog niet kent om eerst te zorgen dat de namen van alle groepsleden bij alle groepsleden bekend zijn. Pas daarna kan het echte groepsbind proces beginnen met de teambuilding. Aan te raden is om makkelijk te beginnen en de groepsleden steeds meer naar elkaar toe te “duwen” waardoor uiteindelijk als het goed gaat alle groepsleden elkaar vertrouwen en niet gevreesd met elkaar kunnen praten. Kennismakingsspelletjes- en opdrachten die gericht zijn op teambuilding zijn dus heel belangrijk. En zo ondanks dat het begin misschien lastig was, zal niemand zich meer alleen voelen in de grote groep mensen die je dan ineens toch wel heel goed hebt leren kennen, dankzij al die kennismakingsspelletjes.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


    Hoe lang wilt u dat de training duurt?

    Hoeveel personen volgen de training?

    Plaats waar u de training wilt?

    Datum waarop u de training wilt?

    Contactpersoon

    Bedrijfsnaam

    Telefoonnummer

    Please leave this field empty.

    E-mail

    Opmerkingen







    Deel deze training:

    Op Linkedin: x werd dit gedeeld

    Facebook:
    x werd dit gedeeld

    en op Twitter: x werd dit gedeeld

    Email deze training:
    Deze training is geplaatst op: