Kennismakingsspel

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Leer het team beter kennen in het theater met een kennismakingsspel!

De teambuilding theater workshop is bij uitstek de manier om spelenderwijs alle teamleden beter te leren kennen. Het kennismakingsspel biedt de deelnemers de mogelijkheid om in een informele sfeer meer te weten te komen over zichzelf en de anderen. Het kennismakingsspel is een ludieke manier om het vertrouwen binnen het team vanaf minuut één te versterken. Bekijk hier de theater workshop en vraag een vrijblijvende offerte aan!

kennismakingsspel

Creëer een team met het kennismakingsspel

Een groep mensen valt niet zomaar als een team te krijgen hier komen meerdere zaken bij kijken. Ik zal in dit essay dit vraagstuk oplossen met behulp van een kennismakingsspel.
Eerst zal ik een aantal teambuilding voorbeelden noemen om mijn essay in te leiden.
Een voorbeeld van teambuilding is het verbinden van een groep mensen door ze iets samen te laten doormaken. Dit kan door ze een gezamenlijke vijand te geven, moeilijke vraagstukken op te lossen en activiteiten of spelletjes te laten doen. Nu zal ik uitbreiden over deze voorbeelden.

Diverse kennismakingspellen

Teambuilding spelletjes kunnen heel simpel zijn, zoiets als vindt zo snel mogelijk dit voorwerp in dit gebied van 50 bij 50 meter is al genoeg. De groep zal moeten samenwerken en met een plan moeten komen om het voorwerp zo snel mogelijk te vinden en aangezien het een spelletje is moet het natuurlijk leuk zijn, dus kan er een wedstrijd aan worden verbonden of een beloning als het voorwerp eenmaal is gevonden.
Een ander voorbeeld: een groep moet zo snel mogelijk een parcours afleggen om een prijs te winnen. Dit zal echter vooral voor de sportievere onder ons leuk zijn, want voor de minder sportieve kan dit te intensief zijn of zelfs demotiverend als onderdeel van de groep.
Moeilijke opdrachten, ook wel teambuilding opdrachten, kunnen andere aspecten dan spelletjes hebben. Hierbij kan er meer op het intellectuele gebied gevraagd worden. Opdrachten zoals hoe snel kan jij deze tekst met vreemde woorden lezen met een blaadje waarop staat wat bepaalde klinkers dan wel medeklinkers betekenen. Dit soort opdrachten zullen voor sommigen een uitdaging zijn en hierdoor krijgen degene die misschien wat trager zijn met intellectuele spelletjes meer respect voor de intellectuelen in de groep. De voorbeelden die ik zojuist heb genoemd zullen ervoor zorgen dat de groep elkaar leert kennen. Men zal weten wie ze nodig hebben voor welk vraagstuk en er kan een hechte groep ontstaan. Zowel door de spelletjes als de opdrachten zullen de mensen in de groep elkaar beter leren kennen, dit zijn dus voorbeelden van een kennismakingsspel.
Teambuilding activiteiten hoeven niet per se een uitdaging te vormen voor de groep, dit kan zoiets zijn als een avondje borrelen of naar de film met de groep. Simpele dingen waar ze vooral alleen elkaar voor nodig hebben. Hier is niet zozeer sprake van een kennismakingsspel, maar eerder van een kennismaking met elkaar door middel van met elkaar optrekken.
Sinds kennismaking door middel van spelletjes toch voor de meeste wel het leukst is zal ik hier nog iets verder over uitbreiden.
Hier zijn een aantal teambuilding spelletjes voorbeelden:
Een simpel spel zoals raad het naar Nederlands vertaalde liedje kan voor amusement zorgen in de groep. Ook kan een spel zoals wie kan er zo snel mogelijk alle namen van de groep opnoemen, dit spel zorgt er in ieder geval voor dat mensen in de groep elkaars namen beter leren kennen wat zeker voor teambuilding zorgt. Een ander voorbeeld van een teambuilding spel kan zijn om zo snel mogelijk een voorwerp zoals een lepel op de neus vervoeren naar een plek 20 meter verder, dit zal zorgen voor enige hilariteit en sinds iedereen het moet doen zal niemand uitgelachen worden.

Diverse teambuildingtips

Dit waren allemaal voorbeelden van een kennismakingsspel, ik zal nu wat teambuilding tips geven.
een belangrijke tip is dat iedereen gelijk moet worden behandeld, hierop moet het spel ook aangepast kunnen worden. Stel dat er een parcours van 20 meter is en een lid van de groep kan om de een of andere reden niet zo snel dit parcours afleggen als de rest van de groep dan zal het parcours moeten worden aangepast of het kennismakingsspel zal zelfs moeten worden overgeslagen. Als dit niet gebeurt kan er de situatie ontstaan dat er één of meerdere personen buiten de groep worden gesloten.
Een andere tip is dat de hygiëne van de groep gegarandeerd blijft, het kennismakingsspel moet niet zover gaan dat leden van de groep zich in een omgeving moeten begeven waardoor ze ziek worden of irritaties krijgen in de luchtwegen dan wel aan de huid.
Mijn laatste teambuilding tip is dat de moraal in de groep hoog moet blijven, de leden moeten het wel leuk blijven vinden. Als de leden het niet meer leuk vinden kan dit voor een demotiverend effect zorgen waardoor de groep uiteen kan vallen.
IJsbrekers zijn ook zeker van belang als er een groep wordt gestart, als een groep bij elkaar komt en stil voor zich zit uit te staren zal er een demotiverend effect optreden waardoor de groep uit elkaar kan vallen. Er zullen vragen gesteld moeten worden zoals: Oké, ik wil graag weten wie jij bent, waar je vandaan komt, hobby’s, leeftijd, favoriete bezigheden. Op het eerste gezicht klinkt dat suf, maar op de lange termijn zal dit van pas komen omdat leden van de groep misschien dezelfde interesses kunnen hebben en hier later op terugkomen. IJsbrekers hoeven niet per se gedaan te worden met woorden, ze kunnen bijvoorbeeld ook komen door middel van een gezamenlijke vijand. Met een gezamenlijke vijand komt eigenlijk het oude spreekwoord tot stand: ‘’de vijand van mijn vijand is mijn vriend’’. Dit houdt in dat leden van de groep vanzelf meer bij elkaar zullen komen ongeacht wie ze zijn, hoe ze eruit zien of waar ze vandaan komen. Bij elkaar kunnen ze steun zoeken en dat zullen ze dan ook doen. Natuurlijk zullen er niet altijd ijsbrekers nodig zijn het kan voorkomen dat als er een groepje wordt gestart dat sommige leden van de groep meteen heel enthousiast zijn en uit zichzelf dingen zullen vragen aan anderen. Hierdoor zullen degenen die niet zo extravert zijn ook dingen leren over de anderen, als dit gebeurt zijn ijsbrekers niet essentieel.

Kennisspellen- Sport

Natuurlijk hoeft er niet altijd kennismaking plaats te vinden door een spel, het kan ook door een simpele sport. Ik zal nu een aantal Teambuilding oefeningen sport beschrijven.
De groep kan bijvoorbeeld naar een workshop gaan van een bepaalde sport, een voorwaarde moet zijn dat het een sport is die niet ‘’normaal’’ is zoals voetbal, maar eerder een sport zoals een middagje snowboarden. Als de groep namelijk naar een workshop van bijvoorbeeld voetbal of hockey gaat dan is er een behoorlijke kans dat een groter deel van de leden van de groep dit al kan en zullen zij een voordeel hebben ten opzichte van de andere. Bij een sport zoals snowboarden zal dit anders zijn want niet iedereen kan elke dag snowboarden en ook niet iedereen zal er even bedreven in zijn. Er kunnen natuurlijk leden zijn die het al wel kunnen, maar deze leden zullen ook een leuke dag hebben want zij kunnen niet elke dag deze sport beoefenen en waarschijnlijk weten zij ook nog wel hoe het is om voor het eerst op een snowboard te staan dus is er een grote kans dat ze hun leden helpen. Snowboarden is natuurlijk maar een voorbeeld iets anders kan ook zoals parachutespringen of abseilen al zijn dit wat extremere sporten en is er de kans dat niet elk lid dit leuk vindt, indien dit van toepassing is dan moet er natuurlijk een mildere sport worden gekozen.
Natuurlijk kan er ook langer deze sport worden beoefend met de groep, dit kan bijvoorbeeld met een weekje sportkamp. Sporten zoals zeilen, roeien, bowlen eigenlijk maakt het niet zozeer uit wat voor sport het hangt af van wat de groep wilt. Ze moeten het natuurlijk wel allemaal willen, als 75 % van de groep bijvoorbeeld roeien zegt dan zou de andere 25 % van de groep met tegenzin meegaan, Dit is natuurlijk niet de bedoeling want dit zou zorgen voor het uiteenvallen van de groep. De sport die gekozen wordt moet door alle leden van de groep moeten worden goedgekeurd.
Ik hoop dat ik duidelijk heb gemaakt dat bij de kennismaking tussen leden van een groep het voorop staat dat er hoe dan ook voor gezorgd moet worden dat de groep een eenheid vormt, als dit niet gebeurt dan zal er niet echt een groep zijn en zal er ook geen teambuilding voorkomen.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: