Training Communiceren

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

De training communiceren zorgt voor een positief groepsgevoel!

De training communiceren helpt een team om de samenwerking en de onderlinge communicatie te verbeteren en te optimaliseren. De opdrachten tijdens de training communiceren zijn leuk, leerzaam en activeren de deelnemers om meer begrip voor zichzelf en elkaar te ontwikkelen. Wilt u meer weten over de communicatietraining voor uw team? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

training communiceren

Wanneer een training communiceren kan helpen

Communicatie is een van de belangrijkste aspecten in een bedrijf. Een bedrijf kan niet goed functioneren wanneer de interne communicatie niet op orde is. De communicatie naar buiten uit, de externe communicatie, is echter ook enorm belangrijk. Wanneer de externe communicatie bij een bedrijf niet op orde is zullen klanten, leveranciers en andere stakeholders niet meer met een bedrijf zaken willen doen. Het is namelijk voor alle partijen belangrijk dat er duidelijkheid is over de inkoop van nieuwe producten bij een leveranciers, of over de afzet van producten bij een klant. Wanneer er goede communicatie is lopen dit soorten zaken op rolletjes en zijn beide partijen tevreden met elkaar. Externe communicatie is echter een breed begrip en kan bijvoorbeeld ook van doen hebben met presentaties die aan klanten en leveranciers gegeven worden. Zo bevat externe communicatie nog veel meer aspecten.

Naast de externe communicatie is er dus ook de interne communicatie. Ook bij de interne communicatie is het erg belangrijk dat deze goed is. Wanneer namelijk de communicatie intern goed is zullen de medewerkers beter functioneren. Het functioneren van medewerkers zal beter zijn, omdat er onderling duidelijkheid over bijvoorbeeld wie wat moet doen. Goede communicatie en duidelijkheid zorgt ook voor meer plezier in het werk. Wanneer de interne en externe communicatie tussen medewerkers niet goed is, kan dit worden verbeterd door het volgen van bedrijfstrainingen. Een specifieke bedrijfstraining zou bijvoorbeeld een training communiceren of te wel een communicatietraining kunnen zijn.

Communicatie verbeteren – bedrijfstrainingen & communicatietrainingen

Bedrijfstrainingen zijn er in allerlei verschillende vormen. Gericht op zowel interen als externe communicatie, kan er bijvoorbeeld een training communiceren worden gevolgd. Een training communiceren is er op gericht om de communicatie van een individu of binnen een geheel bedrijf te verbeteren. Een training communiceren gericht op een individu, kan bijvoorbeeld een medewerker binnen een bedrijf leren hoe duidelijkere e-mails te sturen.
Communicatietrainingen kunnen ook gericht zijn op een grote groep medewerkers. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn wanneer de communicatie in een heel bedrijf verbeterd moet worden. Er kunnen dan tijdens communicatietrainingen aan medewerkers worden geleerd hoe beter onderling te communiceren, door bijvoorbeeld meer op papier te zetten of afspraken duidelijker vast te leggen. Na het volgen communicatietrainingen merken medewerkers vaak dat het beter communiceren leidt tot een betere werksfeer.

Bedrijfstrainingen & Communicatietrainingen als teambuilding

Wat ook kan bijdragen aan een betere werksfeer is wanneer bedrijfstrainingen zoals communicatietrainingen worden gevolgd als vorm van teambuilding. Bedrijfstrainingen met alle medewerkers zijn mooie gelegenheden voor teambuilding, omdat hier zaken gecombineerd kunnen worden. Naast het feit dat medewerkers bijvoorbeeld leren om beter te communiceren, leren medewerkers elkaar ook beter kennen. Wanneer collega’s elkaar beter leren kennen zal dit leiden tot een betere sfeer, dit leidt vaak weer tot betere prestaties op de werkvloer. Trainingen kunnen ook worden gecombineerd met andere vormen van teambuilding, bijvoorbeeld tijdens een speciale teambuilding dag. Tijdens een dag waarin teambuilding centraal staat, kunnen er bijvoorbeeld overdag met collega’s trainingen worden gevolgd, en kan er ’s avond met collega’s uit eten of op stap worden gegaan.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: