Training Effectief Communiceren

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

De training effectief communiceren voor het hele team!

Veel teams kunnen een training effectief communiceren goed gebruiken. De training helpt de deelnemers om elkaar beter te begrijpen op de werkvloer. De training is erop gericht om de onderlinge samenwerking te verbeteren en het team te leren hoe het effectief kan communiceren. Bekijk hier de communicatietraining en vraag een vrijblijvende offerte aan!

training effectief communiceren

De training effectief communiceren: effectieve teambuilding op meerdere fronten!

Een training “effectief communiceren” is een communicatietraining die zich toespitst op de directe, heldere en aansprekende communicatiestijl. Bedrijven die direct met cliënten, consumenten of andere partijen (bedrijven, hele gerichte doelgroepen of bijvoorbeeld patiënten) communiceren, doen er goed aan een training effectief communiceren als vast onderdeel van het bestand bedrijfstrainingen te maken. Het is belangrijk voor elke organisatie dat communicatie helder verloopt, en goede communicatie zorgt voor tevreden personeel, tevreden klanten en succesvolle bedrijfsvoering. Wanneer een bedrijf goed met de contacten ‘naar buiten toe’ om wil gaan, moeten allereerst de interne verhoudingen goed liggen. Deze bepalen immers het succes van alle ‘naar buiten gerichte’ activiteiten die het bedrijf onderneemt. De training volgen als activiteit van teambuilding is daarom een aanrader: de communicatieve vaardigheden worden aangescherpt en de medewerkers doen dit in teamverband, en lerend van elkaar. Dit verstevigt de onderlinge banden en helpt mensen elkaar meer te vertrouwen. Dit alles is goed voor de sfeer binnen het bedrijf, waardoor succes en arbeidsgeluk vergroot worden.

Effectief communiceren: middels de training is het te leren

Niet iedereen communiceert haar of zijn boodschap van nature helder. Natuurlijk hebben sommige mensen een aangeboren talent voor de analyse van een boodschap, het doorzien van kernzaken en het snel en effectief op anderen overbrengen van een bepaalde communicatieve uiting. Anderen moeten dit middels bewustwording en oefening zichzelf eigen maken. De training effectief communiceren is daarvoor een ideaal middel. In de training worden alle aspecten van communicatie doorgenomen en door analyse van theoretische en praktische aspecten uit de dagelijkse werkomgeving van deelnemers kan effectief kennis worden vergaard over het verbeteren van de eigen communicatie. Als bijvoorbeeld de deelnemers in een grote onderneming werken waar de vele afdelingen matig met elkaar communiceren, kan de communicatietraining inzoomen op de manieren waarop dit verbeterd kan worden. Deze training zal dan voor de onderlinge communicatie zeer effectief zijn, maar ook voor de relaties tussen de verschillende afdelingen. Een communicatie is daarom een perfecte teambuilding. Leerzaam en leuk!

De training effectief communiceren als bedrijfstraining en teambuilding

De communicatietraining is bij voorkeur geschikt voor mensen uit hetzelfde bedrijf. De groep volgt samen de cursusdag- of cursusdagen en legt daarbij gebeurtenissen uit de praktijk onder de loep. Het theoretische gedeelte is de start van elke opbouw van kennis. Uitgelegd wordt hoe communicatie werkt tussen personen en wanneer een boodschap het best wordt ontvangen. Communicatie naar grote groepen wordt hierin meegenomen. De groep gaat daarna zelf aan de slag in brainstormsessies van kleinere en de hele groep: men discussieert en maakt zich zo de beste communicatiestrategie eigen. Voor elke onderneming is communicatie belangrijk, maar binnen de dynamiek van elk bedrijf, zijn er ook weer verschillen in aanpak benodigd. De cursusleider van de bedrijfstraining effectief communiceren fungeert daarbij als een leraar, maar zeker ook als een klankbord en gespreksleider, zodat de trainingsdeelnemers onderling tot een mooi resultaat komen. Ze zullen vervolgens met goede ideeën en een frisse kijk op communicatie weer terug naar het werk gaan.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: