Het Doel van Teambuilding

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Ontdek het doel van teambuilding met uw team!

Teambuilding is tegenwoordig een bekend begrip, maar niet iedereen weet wat het precies inhoudt. Tijdens een van onze trainingen leren de deelnemers over het doel van teambuilding. De teamleden leren zichzelf en elkaar beter kennen in een informele sfeer. Het doel van teambuilding zal aan het eind van de training voor het hele team helder zijn. Bekijk hier onze trainingen en vraag een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek aan!

het doel van teambuilding

De teambuilding definitie

Wanneer aan verschillende mensen wordt gevraagd om een teambuilding definitie te geven zal er waarschijnlijk niet eenduidig antwoord komen. Ondanks dat het doel van teambuilding activiteiten in nagenoeg alle gevallen hetzelfde is. Er zijn namelijk veel verschillende vormen van teambuilding, mensen hebben daarom vaak hun eigen teambuilding definitie. De één vindt teambuilding: het samen met collega’s een dag verschillende trainingen volgen, terwijl een andere teambuilding ziet als een dagje uit de dagelijkse beslommeringen. De alomvattende teambuilding definitie uit de Dikke van Dale is echter als volgt: teambuilding is het creëren van een hecht teamverband. De zojuist genoemde verschillende definities van mensen die weleens aan teambuilding hebben mee gedaan vallen dus allemaal onder het creëren van een hecht teamverband. Wanneer een bedrijf een hecht teamverband creëert verbetert dit niet alleen de werksfeer, maar gaat ook de productiviteit van de werknemers omhoog. Een betere werksfeer zorgt er namelijk voor dat werknemers extra hun best gaan. Een goede werksfeer zorgt daarnaast ook voor minder ziekteverzuim, wat natuurlijk ook positief is voor een bedrijf. Het doel van teambuilding is dus minimaal tweeledig. Er zijn uiteraard verschillende vormen van teambuilding die hier toe kunnen leiden. Onder verschillende vormen van teambuilding vallen ook verschillende vormen van trainingen.

Doel van trainingen

Zoals eerder beschreven is de teambuilding definitie en het doel van teambuilding: het creëren van een hecht teamverband. Onder deze teambuilding definitie kunnen veel verschillende soorten activiteiten, opdrachten en trainingen worden geschaard. Zo zijn er verschillende soorten teambuildingactiviteiten. Feesten, stedentrips, diners en trainingen zijn bijvoorbeeld verschillende vormen van teambuilding. Trainingen zijn er bijvoorbeeld naast het creëren van een hecht teamverband specifiek opgericht om een medewerker iets te leren. Wanneer trainingen als teambuildingsvorm worden gebruikt, wordt dus het leerzame aspect gecombineerd met het meer sociale aspect van teambuilding. Verschillende soorten trainingen als onderdeel van teambuilding kunnen aan medewerkers van een bedrijf gegeven worden. Er zijn bijvoorbeeld trainingen waar mensen leren om betere presentaties te geven of trainingen waarbij mensen geleerd word hoe een team op een goede manier gemanaged kan worden. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld trainingen waar specifiek wordt gefocust op een betere onderlinge samenwerking. Het uiteindelijke doel van teambuilding is dan dat er in de toekomst een duidelijke manier van werken is. Een belangrijk aspect in het betere samenwerken kan communicatie zijn. Om dit te verbeteren kan men deelnemen aan een communicatietraining.

Het doel van teambuilding – het nut van een communicatietraining

Het doel van een communicatietraining is simpel; de communicatie verbeteren. Er is niet één soort communicatietraining, er bestaan verschillende trainingen gericht op communicatie. Een communicatietraining is vaak gebaseerd op een specifieke theorie of een model. Door gebruik te maken van een theorie en deze toe te passen op een bedrijf kan de communicatie flink verbeterd worden. In een communicatietraining kan de communicatie verbeterd worden door het oefenen en nabootsen van specifieke situaties. Het is vaak nuttig om dit soort specifieke situaties te oefenen met acteurs en collega’s. Wanneer er geoefend wordt met een acteur kunnen er namelijk makkelijke verschillende situaties nagebootst worden. Tijdens een communicatietraining is dit erg nuttig, omdat deelnemers geleerde technieken en situaties gelijk in ‘praktijk’ kunnen oefenen en toepassen. Omdat je de training met collega’s doet een training ook voor een hechter teamverband en dat is natuurlijk het doel van teambuilding.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: