Koken als Teambuilding

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Ga koken als teambuilding met uw hele team!

Wilt u met het hele team op een ontspannen manier plezier maken en tegelijkertijd ook leren over teamontwikkeling? Tijdens onze training gaat het team koken als teambuilding. Samen eten bereiden schept een band en dwingt het team om samen te werken en na te denken. Koken als teambuilding is speciaal geschikt voor teams die een leuke en leerzame dag willen. Bekijk hier onze kookworkshop en vraag een vrijblijvende offerte aan!

koken als teambuilding

Waarom teambuilding?

Om een groep onbekenden snel te laten integreren zijn teambuilding activiteiten nodig. De afgelopen paar weken heb ik met een aantal verschillende groepen kennisgemaakt die voor mij nog onbekend waren. Tijdens de Utrechtse Introductie Tijd deed ik samen met mijn UITgroepje veel teambuilding spelletjes onder leiding van mijn twee mentorpapa’s. Bij een speurtocht door de stad moesten we veel samenwerken om spelpunten te verdienen. We waren bij quizvragen aangewezen op elkaars kennis en bij teambuilding oefeningen op elkaars fysieke kracht.
Binnen een dag kenden we elkaar al heel goed en aan het eind van de week leek het net alsof we de hele zomervakantie met elkaar hadden doorgebracht. Het voelde zelfs alsof we een goede vriend kwijtraakten toen één van de mentorpapa’s ons op woensdag verliet omdat hij op donderdag naar Lowlands ging. Ik weet zeker dat ik deze groep nog vaker ga zien. Sowieso hebben we elkaar beloofd een reünie van de UITweek te houden maar wellicht bloeien er ook nog goede vriendschappen uit.

Koken als teambuilding

Niet alleen met onbekenden kun je aan teambuilding doen. Soms heb je zelfs met je beste vriendinnen teambuilding opdrachten nodig. Ik zit al zes jaar in dezelfde vriendinnengroep van acht, stuk voor stuk unieke leuke meiden. We waren vóór dit jaar slechts één keer een paar dagen met elkaar op vakantie geweest en toen kwam ik erachter dat iedereen te veel aan zichzelf dacht en geen rekening met elkaar hield. Dat was bijvoorbeeld zo bij het doen van de boodschappen waar we ladingen eten hadden gekocht die eigenlijk niet zo nodig waren. En dat terwijl sommigen erg krap bij kas zaten en niet zo veel konden meebetalen.
Ook met het eten klaarmaken waren het steeds dezelfde meiden die het initiatief namen om te koken, de tafel te dekken en af te ruimen. Het gingdie vakantie dus niet zo soepeltjes als had gemoeten, maar daar hadden we dit jaar verandering in gebracht, toen we op examenreis gingen naar Albufeira. Twee weken lang was alles best wel goed gepland. Met zijn achten waren we verdeeld over drie kamers en elke dag was één kamer verantwoordelijk voor al het eten. Daarvoor moest mijn kamer allereerst een half uur lopen naar de dichtstbijzijnde grote supermarkt, de Lidl. In die supermarkt was het er zo groot dat we moesten opsplitsen om in een redelijke tijd klaar te zijn met de boodschappen doen. Daarna hielden we zo snel mogelijk een taxi aan om ons naar het appartement te brengen met al onze tassen. Daar begonnen we met het koken.
Één van de avonden was het het plan om burrito’s te maken. We hadden heel veel ingrediënten gehaald en terwijl we bij het snijden er met zijn drieën wel uitkwamen, hadden we bij het echte koken en bakken een probleem. We hadden namelijk te veel pannen met eten op ons fornuis staan. Dat was natuurlijk niet zo gek als je bedenkt dat we rekening hielden met twee vegetariërs, drie meiden die geen kaas eten en een moslima. Dus we besloten de andere kamers om hulp te vragen: dat was het echte teambuilding koken. Binnen no-time stond al ons eten op tafel zonder dat ook maar iets aangebrand was. Dat was een hele verbetering in vergelijking met de eerste avond in Albufeira, toen we een pan rijst hadden laten aanbranden en we deze pan vervolgens helemaal zwart aan de huisbaas moesten afleveren en de borg kwijtraakten.

Koken als teambuilding was echt een goed idee, want sindsdien zijn we veel meer op elkaar gaan letten en nu vullen we elkaar bijna perfect aan als ons iets te doen staat. Koken als teambuilding heeft ons dichter bij elkaar gebracht.
Jaren geleden spraken we bijna alleen bij iemand thuis af als diegene jarig was of als er nog iets anders te vieren was. Meestal gingen we dan een film kijken en werd het eten door ouders klaargemaakt. We zagen elkaar vaak na school in de stad om met elkaar een terrasje te pakken of in het ‘plantsoen’, hét mooiste park van Leiden. Daar gingen we dan picknicken of gewoon een beetje luieren en muziek luisteren. Tijdens deze zomervakantie was het echter heel anders. Nadat we uit Albufeira zijn teruggekomen, hebben we meerdere keren bij iemand thuis afgesproken om samen te koken – een bezigheid die ons goed beviel in de twee weken Portugal – en daarna te eten. Het koken als teambuilding hielden we erin. Het voelde deze zomer soms weer even alsof we in de brugklas zaten en we tijdens een slaappartijtje koekjes gingen bakken als teambuilding, echter was dit dus koken als teambuilding.

Ik denk dat we over tientallen jaren, wanneer we waarschijnlijk het allemaal heel druk hebben met werken en het gezinsleven, nog steeds bij elkaar thuis komen eten om de hechte band te behouden. Op momenten dat we elkaar heel lang niet hebben gezien, is koken als teambuilding wel een goede manier om je te herinneren hoe leuk de groep ook alweer met elkaar omgaat en niet lijkt op acht meiden die elkaar niet kennen en toevallig bij elkaar zijn geplaatst. Door teambuilding activiteiten als koken en spelletjes doen creer je een band tussen mensen en behoud je deze ook.

Teambuilding wikipedia

De teambuilding door middel van spelletjes spelen en samen koken zijn niet de enige vormen van teambuilding. De algemene teambuilding definitie van wikipedia is namelijk het proces dat een groep individuen maakt tot een team. Teambuilding is het uitvoeren van gerichte interventies met als doel het functioneren van de groep verbeteren.

Daar kun je dus van alles voor bedenken. Je kunt je opgeven bij een sportvereniging en samen met een groep gaan sporten, je kunt met een groepsreis mee, je kunt samen gaan studeren, samen werken en je kunt je aanmelden bij een gezelschapsvereniging. Naast de laatstgenoemde vind ik koken als teambuilding persoonlijk wel één van de leukste vormen om een hechtere band te krijgen. Iedereen moet toch elke dag eten, dus waar om saai in je eentje koken als je ook met een groep kunt koken en het leuk kunt hebben?

Ik ga het samen koken als teambuilding zeker volhouden met mijn al bestaande vriendinnengroep totdat we allemaal oud en grijs zijn en zal het ook bij elke nieuwe vriendengroep introduceren als vaste traditie. Ik zal ze laten zien hoe leuk het kan zijn om iets alledaags wat voor veel mensen een verplichting lijkt, heel leerzaam en gezellig te maken.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: