Personeelsuitje Betekenis

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Geef met een personeelsuitje betekenis aan uw team!

Mensen die binnen teams intensief samenwerken kunnen wel eens tegen problemen aanlopen. Spanningen en miscommunicaties zijn wel eens aan de orde op de werkvloer. Een personeelsuitje geeft een nieuwe betekenis aan samenwerken. Het helpt uw teamleden om met elkaar te ontspannen en te genieten. Een personeelsuitje geeft zo op een waardevolle manier betekenis aan de groep. Bekijk de trainingen die u kunt boeken voor uw personeelsuitje en vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

personeelsuitje betekenis

Maak kennis met een personeelsuitje

Een personeelsuitje is een leuke break tussen de werkzaamheden door. Een personeelsuitje is niet alleen bedoeld om de medewerkers te laten ontspannen, maar heeft vaak ook een functie. Zo is een personeelsuitje perfect om de medewerkers meer in contact met elkaar te laten komen en hun ook nog wat te leren. Er bestaan verschillende trainingen om een personeelsuitje invulling te geven. De locatie waar een personeelsuitje wordt gehouden kan daarom ook zeer verschillen. Het theater is bijvoorbeeld een populaire locatie voor trainingen waarbij beweging en performance centraal staan. Hier volgen wat voorbeelden van bekende personeelsuitjes.

Zo kunnen medewerkers deelnemen aan een training waarbij teambuilding centraal staat. Teambuilding is bedoeld om deelnemers meer tot elkaar te laten komen. Een groep mensen bij elkaar hoeft nog niet per definitie een echte ‘groep’ te zijn. Vaak hebben groepen last van communicatie problemen of lopen ze tegen problemen aan bij de samenwerking. Dit is bijvoorbeeld bekend bij een fusie, ofwel een acquisitie. Hierbij worden medewerkers van de ene op andere dag geconfronteerd met nieuwe collega’s. Dit kan lastig zijn. Trainingen waarbij teambuilding wordt toegepast, lossen deze problemen op. Er worden heldere communicatie-doelstellingen gemaakt.

Personeelsuitje-opdrachten

Tijdens zo’n personeelsuitje wordt ook de samenwerking bevorderd door de medewerkers verschillende opdrachten te laten uitvoeren waarbij zij moeten samenwerken.
Een ander personeelsuitje kan juist meer gericht zijn op time management. Hierbij leren deelnemers efficiënt om te gaan met de tijd die voor handen is. ‘Tijd’ is in het bedrijfsleven een kostbaar begrip. Bij een management training als deze leren deelnemers beter te plannen en doelen te stellen, waarbij dus ook de productiviteit omhoog schiet. Een personeelsuitje waarbij time management wordt toegepast sluit dus uitstekend aan bij een bedrijf.
Bij een personeelsuitje kan het ook minder gaan om het begrip ‘tijd’, maar meer om ‘presentatie’. Een goede presentatie levert een heleboel voordelen op: het is nu eenmaal het visitekaartje van een medewerker. Met de juiste coaching kan een deelnemer in mum van tijd op positieve en heldere wijze een boodschap overbrengen op publiek.
Een personeelsuitje kan ook een compleet andere richting op gaan. Zo kan de training mindfulness gedaan worden als personeelsuitje. Hierbij leren deelnemers zich bewust te worden van het hier en nu. Lichaam en geest staan centraal in deze cursus. Deelnemers leren zich beter te ontspannen. Doordat zij leren los te laten, kunnen zij ook scherper zijn op de momenten dat het nodig is. Dit zorgt ervoor dat zij beter kunnen presteren op de werkvloer en om kunnen gaan met concentratieproblemen. Een mindfulness personeelsuitje levert dus voor beide partijen wat op.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: