IJsbrekers Teambuilding

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Leer verschillende ijsbrekers tijdens een teambuilding training!

Werken binnen een team kan behoorlijk spannend zijn voor medewerkers. In een team zitten namelijk verschillende mensen met elk een eigen karakter en manier van benaderen. In sommige situaties kan het fijn zijn om te weten hoe u makkelijk een ander kan benaderen. Tijdens een van onze teambuilding trainingen leren de deelnemers verschillende ijsbrekers. Zo wordt communiceren binnen een team een stuk leuker. Bekijk onze trainingen en vraag een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek aan!

ijsbrekers teambuilding

Betekenis van ijsbreker teambuilding

Ijsbrekers teambuilding is teambuilding die ervoor zorgt dat er een band ontstaat tussen mensen door middel van spontaniteit en initiatief. Ijsbrekers teambuilding zorgt ervoor dat mensen om elkaar gaan geven en onvoorwaardelijk voor elkaar zullen blijven vechten. Ook zorgt Ijsbrekers teambuilding ervoor dat er een vriendschap voor het leven ontstaat tussen twee personen die elkaar eerst helemaal niet kenden, maar na de Ijsbrekers teambuilding nooit meer zonder elkaar zouden kunnen. Er zijn natuurlijk verschillende facetten van Ijsbrekers teambuilding, over deze facetten zal ik hieronder verder uitwijden.

Teambuilding voorbeelden

Er zijn verschillende voorbeelden van Ijsbrekers teambuilding. Sommige van deze voorbeelden gaan al eeuwen terug in te tijd. Vroeger toen mensen nog leefden als jagers en verzamelaars moesten jonge mannen zich bewijzen als echte man door een beer te doden. Om een beer te kunnen doden moest er goed samengewerkt worden, immers in die tijd was er nog geen pistool uitgevonden om gemakkelijk een gevaarlijk dier te doden. Dit vind ik een goede manier van teambuilding, want bij deze manier wordt er gelijk een samenwerkingsverband gevraagd van de jonge mannen die zich moesten bewijzen. Ook vind ik dat er bij dit voorbeeld geen plaats kan zijn voor egoïsme, dus om het doel te bereiken staat gelijkwaardigheid voorop.
Een ander voorbeeld gaat over de vrouwen die vroeger in China het huishouden en eten verzorgden. Zij gingen gezamenlijk in het veld met een grote hoed op de rijstplantjes poten en vervolgens de rijst oogsten. Deze vrouwen zorgen samen voor het huishouden maar ook samen voor hun kinderen zorgen en wisten dat zij elkaar daarin nodig hadden. Hiervoor was gestructureerd werken een vereiste en wederom dus een samenwerkingsverband dat wij hedendaags teambuilding kunnen noemen. Mijn mening hierover is dat Ijsbrekers teambuilding hier van toepassing is, want voedsel is een primaire levensbehoefte. Hierdoor is goede samenwerking dus direct nodig om te overleven.

Teambuilding spelletjes

Ik vind dat Ijsbrekers teambuilding erg van toepassing op spelletjes. Vooral bij kinderen werkt dit goed. Kinderen zijn namelijk eerlijk en hebben geen tot weinig reden om twijfels te hebben over een ander kind. Kinderen zijn onbevangen naar elkaar toe. Door verschillende spelletjes te doen met kinderen wordt snel een goede band gesmeed tussen de kinderen en wordt dus de kinderen geleerd om op andere kinderen te kunnen vertrouwen. Ijsbrekers teambuilding vind ik ook erg goed voor kinderen, omdat hierdoor minder plaats zal zijn voor egoïsme en dit egoïsme dus ook minder in de weg zal staan in de verdere levens van de kinderen.

Teambuilding opdrachten

Ik vind het ook belangrijk bij Ijsbrekers teambuilding wie de opdrachten geeft aan de groep mensen. Een groep heeft een goede leider nodig, maar wat is een goede leider? De persoon met de zogenaamde ‘grootste mond’ wil niet zeggen dat deze persoon ook een goede teamleider is. Wat dus belangrijk is, is dat een leider een goede, concrete instructie kan geven aan de groep waardoor de groep verschillende opdrachten goed kan uitvoeren en er ook voor ieder lid van de groep duidelijk is wat er van hen verwacht wordt en hoe zij deze verwachting in kunnen vullen.

Teambuilding activiteiten

Ijsbrekers teambuilding is niet bij alle teambuilding activiteiten van toepassing. Bij Ijsbrekers teambuilding zijn er naar mijn mening activiteiten nodig die zowel communicatieve als fysieke samenwerking vereisen. Als er namelijk fysiek contact is tussen de mensen tijdens een activiteit zal er veel sneller een band ontstaan dan als er geen fysiek contact is. Hechting tussen mensen is een gevoel. Fysiek contact ligt in nauw verband met dit gevoel.

Teambuilding spelletjes voorbeelden

Er zijn verschillende voorbeelden van spelletjes voor Ijsbrekers teambuilding. Een voorbeeld van teambuilding spelletjes zijn de ‘Tien euro veiling’. Bij dit spel zal er tien euro geveild worden, te beginnen bij vijf euro. Tijdens het spel zal er uitgelegd worden dat de twee na hoogste bieders geld zullen moeten betalen aan de winnaar, ongeacht wie er wint. Tijdens het spelen van dit spel zal er competitie ontstaan. Na afloop van het spel zal er een vraag gesteld worden aan de groep mensen wat het moraal was achter dit spel en wat de negatieve effecten waren. Ik denk door dit op deze manier te laten zien aan de mensen dat er duidelijk wordt gemaakt dat de negatieve effecten zo weinig mogelijk moeten zijn en zoveel mogelijk voorkomen moeten worden.

Teambuilding tips

Mijn tip voor Ijsbrekers teambuilding is om bij slecht weer buiten teambuildings activiteiten te gaan doen. De staat waarin de mensen verkeren zijn dan over het algemeen redelijk negatief en laten mensen zich dus van hun ‘slechtste kant’ zien. Hierdoor zal er meer druk op de groep mensen liggen, maar als er dan een goed resultaat uit kan voorkomen zal er zeker Ijsbrekers teambuilding van toepassing zijn, waardoor mensen dus een veel hechtere groep kunnen worden.
Alleen vrij negatieve activteiten lijken mij ook niet goed voor de teambuilding van een groep mensen. Als er namelijk te veel negativiteit op mensen afkomen zullen zij in een negatieve spiraal belanden, dit zal niet ten goede komen aan de teambuilding. Dus door ook positieve activiteiten te doen met de groep zal het makkelijker zijn om deze positiviteit in de groep te houden en het ‘ijs’ veel sneller zal ‘breken’.

Ijsbrekers

Oorspronkelijk zijn Ijsbrekers boten die de haven vrij maakten van ijs voor inkomende boten die wilden aanleggen in de haven. Door dit ijs weg te halen lieten de mensen zien dat zij loyaal waren en dus iets over hadden voor andere, wellicht vreemde, vaarders. Vandaar ook de uitspraak ‘Het is ijs breken’. Het sneller tot elkaar brengen van mensen dus.

Teambuilding oefeningen sport

Naar mijn mening is sport ook een goede manier van teambuilding en zeker voor Ijsbrekers teambuilding. Bij sport is er vaak competitie en bij overwinning van competitie is er trots. Trots die zich kan uiten door trots te zijn op je groep en dus ook trots te zijn dat juist die persoon bij deze groep hoort. Trots is een sterk gevoel, dat maakt ons blij en hierdoor zal dit positieve effecten hebben op het samenwerkingverband van de groep.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: