Schriftelijke Communicatie

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Leer meer over schriftelijke communicatie met uw team!

Schriftelijke communicatie is essentieel in een bedrijf. Zeker als u te maken heeft met externe partijen waaraan u een product of dienst wilt verkopen is het van groot belang dat de schriftelijke communicatie op orde is. Tijdens de verkooptraining leert u met het team hoe u de gegeven boodschap accuraat en overtuigend kan overdragen op de klant. Bekijk hier de training en vraag een vrijblijvende offerte aan!

schriftelijke communicatie />

Waarom schriftelijke communicatie belangrijk is?

In een bedrijf zijn er natuurlijk vele vormen van communicatie, in het algemeen zijn deze op te delen in twee vormen; verbale communicatie en non verbale communicatie. Deze twee vormen zijn natuurlijk beiden weer onder te verdelen in vele andere communicatie vormen. Een van deze vormen is schriftelijke communicatie. Schriftelijke communicatie in een bedrijf is belangrijk omdat er bij schriftelijke communicatie zaken wordt vastgelegd. Dat is een voordeel van schriftelijke communicatie ten opzichte van bijvoorbeeld mondelinge communicatie. Het is dan ook belangrijk dat schriftelijke communicatie op een goede manier plaats vindt en dat het geen fouten bevat. Naast het niet bevatten van fouten is het belangrijk dat de boodschap duidelijk is en dat deze geen ruimte overlaat voor een verkeerde interpretatie. Wanneer dit wel het geval is kan dit namelijk tot problemen leiden. Het is helemaal van belang om te zorgen dat de schriftelijke communicatie in orde is, wanneer de communicatie extern gericht is. Met extern gerichte schriftelijke communicatie kan het bijvoorbeeld gaan om communicatie richting klanten. Deze extern gerichte communicatie moet in orde zijn, omdat het wat over een bedrijf zegt wanneer bijvoorbeeld brieven en e-mails volstaan met taal en spelfouten. Om te zorgen dat de schriftelijke communicatie binnen een bedrijf in orde is, zijn er bedrijfstrainingen die medewerkers kunnen trainen in het schriftelijk communiceren. Dit kan dan bijvoorbeeld gaan om een communicatietraining waarin het aspect van schriftelijke communicatie wordt meegenomen.

Schriftelijke communicatie en een communicatietraining

Een communicatietraining is in principe een erg breed begrip. Een communicatietraining kan gericht zijn op spreken in het openbaar, over hoe te communiceren met pers, over hoe te communiceren met medewerkers, hoe schriftelijke te communiceren en nog veel meer. Een communicatietraining kan dus ook gericht zijn op het verbeteren van schriftelijke communicatie. Tijdens een communicatietraining die hier op gericht is, kan er bijvoorbeeld gefocust worden op het schrijven van zakelijke brieven, rapporten, e-mails, memo’s etc. Daarnaast wordt bij een communicatietraining ook geleerd om je in te leven in de ontvanger van de communicatie. Door dat je iets niet persoonlijk mondeling toelicht, kan schriftelijke communicatie er weleens voor zorgen dat iets niet goed overkomt. Tijdens een communicatietraining leer je hoe je hier op een goede manier rekening mee kunt houden. Er zijn naast communicatietrainingen ook andere vormen van bedrijfstrainingen die kunnen bijdragen aan het verbeteren van schriftelijke communicatie. Dit kunnen bijvoorbeeld meer specifieke bedrijfstrainingen zijn die bepaald aspect van schriftelijke communicatie proberen te verbeteren.

Schriftelijke communicatie – bedrijfstrainingen als teambuilding

Bedrijfstrainingen zoals een communicatietraining kunnen ook worden gebruikt als vorm van teambuilding. Teambuilding is er normaal gesproken op gericht om de band tussen medewerkers te versterken, dit kan op vele manier gebeuren. Teambuilding kan op een informele manier gebeuren door middel van een dagje weg met alle medewerkers. Een meer zakelijke vorm van teambuilding is het volgen van bijvoorbeeld bedrijfstrainingen zoals een communicatietraining. Door het samen met collega’s volgen van een communicatietraining wordt de onderlinge band versterkt en dient een training dus ook als een vorm van teambuilding.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: