Teambuilding oefening 4 – Volgorde

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Tijdens de teamoefening ontdekt het team welke eigenschap het meest of minst bij iemand past.

Het is de bedoeling dat de teamleden in een rij op volgorde gaan op basis van een gegeven eigenschap: helemaal links in de rij staat de persoon bij wie de eigenschap het meest past en helemaal rechts staat de persoon bij wie deze het minst past.

teambuilding oefening 4

Het team gaat in een rij staan op basis van een gegeven eigenschap

Tijdens de oefening krijgen de teamleden op een luchtige en speelse manier inzicht in hoe zij in het team staan. Omdat iedereen zonder te spreken in een bepaalde volgorde gaat staan is het fysiek zichtbaar en voelbaar wat ieders positie is binnen het team.
Bedenk dat het relatief is: wanneer bijvoorbeeld een teamlid op de plek staat waarbij de eigenschap ‘grappig’ het minste past, dan zegt dat niet dat deze persoon niet grappig is. Het enige dat het zegt is dat het team met elkaar vindt dat in deze setting de eigenschap het minste bij het teamlid past.

Hoe minder er bij de oefening word nagedacht hoe beter, eerlijker en natuurlijk het verloopt. Puur op gevoel gaat het team in volgorde staan. Omdat er veel eigenschappen voorbij komen en ook het tempo wisselt, wordt er niet lang bij een eigenschap stilgestaan en blijft het team in beweging.

Tijdens de oefening kun je verschillende manieren hanteren om het team zoveel mogelijk inzicht te geven. Een aantal tips over hoe je dit het beste kunt doen zijn:

NIEUW 3: Wissel diepgaande en luchtige eigenschappen af

Sommige eigenschappen zoals: ‘begaan zijn met anderen’ is een eigenschap die veel los kan maken wanneer daar een volgorde voor wordt bepaald. Wissel daarom dit soort eigenschappen af met grappige en luchtigere eigenschappen zoals: ‘wie lijkt het meest op een zonnebloem’ of ‘wie is het snelst dronken’. Hierdoor voelt de wat kwetsbaardere eigenschap ook luchtiger aan en krijgt het team toch inzicht op dit vlak.

2: Versnel het tempo gedurende de oefening

Gun het team voldoende tijd om aan de oefening te wennen. Gedurende de oefening kun je het team stimuleren dit steeds sneller te gaan doen zodat ze er minder over wordt nagedacht. Je kunt bijvoorbeeld secondes geven: “Ga in volgorde staan van wie het meest naar wie het minst creatief is in 10 seconden. 9, 8, 7…”

3: Laat het team zelf ook eigenschappen bedenken

Jij zegt de naam van degene die een eigenschap mag bedenken. Deze persoon zegt de eigenschap en het team gaat vervolgens in volgorde staan. Zorg dat hierbij iedereen aan de beurt komt.

Houd deze blog iedere week in de gaten want: Meerdere tips volgen!

Heb jij tips over deze oefening? Mail ze naar info@trainjeteam.nl en als we ze waardevol vinden zetten we deze erbij!

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: