Teambuilding oefening 10 – Elkaar in hokjes plaatsen

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens


Tijdens deze oefening deelt het team elkaar in in hokjes. Zo wordt op een een ludieke wijze duidelijk hoe de teamleden elkaar zien.

Je kunt verschillende onderwerpen bedenken. Van diepgaandere onderwerpen tot bijvoorbeeld wat je lievelingskleur is.

Iedereen komt aan de beurt om het team in te delen in verschillende categorieĆ«n. Degene die een onderwerp bedenkt wijst iemand anders aan die er categorieĆ«n bij mag bedenken. Zo kun je het de gene die je aanwijst dus ook moeilijk maken door gekke dingen te bedenken als: “Neurosen” of “Geheime fantasieen”. De persoon die categorieĆ«n verzint, bedenkt minstens 3 categorieĆ«n. Wanneer het om een heel groot team gaat kan hij natuurlijk meerdere categorieĆ«n bedenken. Als het team in hokjes is geplaatst mag iedereen die zich niet thuisvoelt in het hokje waar in ie is gezet overlopen naar een ander hokje zodat de persoon die iedereen heeft ingedeeld kan zien hoe goed het wel of niet klopte. Het team leert elkaar zo beter kennen omdat iedereen ziet waar iedereen zichzelf vind passen. Nadat het team in hokjes is geplaatst aan de hand van de categorieĆ«nĀ kiest de persoon die de categorieĆ«nĀ heeft bedacht nu een onderwerp en wijst iemand aan die er categorieĆ«nĀ bij mag bedenken.

Een aantal tips:

NIEUW 3: Wissel diepgaande onderwerpen af met luchtige

Wanneer de onderwerpen bijvoorbeeldĀ te luchtig worden zeg dan tegen de persoon die aan de beurt is een onderwerp te kiezen dat dit keer iets diepgaander mag zijn. Zoals bijvoorbeeld: “communicatie-voorkeuren” of “verschillende manieren van zeggen als je ergens mee zit”.

2: Extra ronde

In een extraĀ ronde zegt Ā de persoon die is aangewezen om de categorieĆ«nĀ te bedenken de categorieĆ«nĀ Ā  vooraf hardop en gaat het team zelf staan waarvan iedereen denkt dat de persoon die de categorieĆ«nĀ heeft bedacht ze zal gaan plaatsen. Vervolgens plaatst de persoon ze waarin hij ze vindt passen en daarna gaat het team staan waar ze zich thuisvoelen.

3: Doe zelf ook mee

Wanneer de onderwerpen te veel van hetzelfde worden en de teamleden niet genoeg creativiteit hebben om een ludieker onderwerp te bedenken kun jij als trainer ze op het goede spoor zetten door tussendoor een luchtiger onderwerp te bedenken zoals: “favoriete filmgenres” of “favoriete vakantie landen”.

Zo blijft de oefening luchtig en stimuleer je het team ook om in te zien dat diepgaande onderwerpen net zo belangrijk kunnen zijn als luchtigere.

Houd deze blog iedere week in de gaten want: Meerdere tips volgen!
Heb jij tips over deze oefening? Mail ze naar info@trainjeteam.nl en als we ze waardevol vinden zetten we deze erbij!

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: