Teambuilding Oefeningen

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Teambuilding oefeningen verbinden uw bedrijf!

Aan de hand van verschillende teambuilding oefeningen leren de deelnemers hoe zij de onderlinge samenwerking en communicatie kunnen verbeteren. Wie wil er nu niet een ontspannen en gezellig team dat goed presteert op de werkvloer? Voor meer informatie over de verschillende teambuilding oefeningen kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Een van onze medewerkers neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

teambuilding oefeningen

Teambuilding oefeningen versterken het team

Mensen zijn van nature groepsdieren en zoeken anderen dan ook regelmatig op. De mens is goed in staat om samen te werken binnen groepen. Dat tegenwoordig in het bedrijfsleven bepaalde problemen worden aangepakt in teamverband is daarom niet verwonderlijk. Binnen een team kunnen de taken worden verdeeld, de hiërarchie bepaald en systematisch te werk gaan. Sommige problemen zijn niet handig om door een persoon te laten oplossen. Teams zijn dan handiger. Dit omdat er bijvoorbeeld meer kennis voor handen is, meer ideeën geopperd kunnen worden en er meerdere handen zijn die het werk kunnen verrichten. Een team kan perfect zijn als het goed werkt. Het team geeft dan als het ware een positieve presentatie naar de buitenwereld. Echter zijn er genoeg teams die niet functioneel zijn. De productiviteit zal ten opzichte van een individu dan niet stijgen, maar gelijk blijven of juist dalen. Het is belangrijk dat elke persoon binnen een groep zich een onderdeel voelt van de groep. De leden onderling moeten een band hebben en elkaar aanvoelen. Alleen zo kunnen de leden goed samenwerken en goed werk verrichten.

Leer samenwerken met teambuilding oefeningen

Wanneer een team niet optimaal te werk gaat, is het een aanrader om aan teambuilding te doen. Aan de hand van teambuilding oefeningen kan de samenhorigheid binnen de groep worden vergroot. Dit heeft positieve gevolgen voor de werkefficiëntie en de productiviteit. Er bestaan verschillende teambuilding oefeningen die in coaching verband gedaan kunnen worden. Zo bestaan er spelletjes die de groep kunnen doen om elkaar beter te leren kennen. Teambuilding oefeningen kunnen ook bestaan uit opdrachten die het team samen uit moeten voeren om tot een goed resultaat te komen. Met teambuilding oefeningen kan ieder teamlid erachter komen waar zijn of haar talenten liggen binnen de groep. Dit zogeheten talent development zorgt ervoor dat iedereen zichzelf en de ander beter leert kennen. Na de teambuilding oefeningen weet men beter wat de sterke en zwakke punten zijn en waar ze staan binnen het team. Dit soort informatie voorkomt verdere discussies in de toekomst. Teambuilding oefeningen worden uitgevoerd in trainingen die erop zijn toegespitst om de groep nader tot elkaar te laten komen. Sommige teambuilding oefeningen gaan bijvoorbeeld over het maken van communicatiedoelstellingen. Als iets namelijk van belang is dan is het de communicatie binnen de groep. Aan de hand van de opgestelde doelstellingen kan samen worden toegewerkt naar een goed eindresultaat.

In een management training wordt ook gebruik gemaakt van teambuilding oefeningen. In een training waar wordt gewerkt aan time management, ofwel het managen van tijd, spelen teambuilding oefeningen een grote rol. Wil een groep op een efficiënte manier omgaan met de tijd die voor handen is en wil de groep de tijd goed inplannen, dan kan dit alleen als de groep ook als team functioneert. Anders gaat er een hoop tijd verloren aan discussiëren en taken herverdelen. Zo zie je maar dat teambuilding oefeningen in verscheidene trainingen terugkomen. Samenwerken binnen een team kan een flinke dosis stress met zich meebrengen. Het kan daarom een aanrader zijn om teambuilding oefeningen te doen waarbij mindfulness centraal staat. Deelnemers leren zich hiermee meer te ontspannen en zich bewuster te worden van het hier en nu. Als iemand ontspannen te werk gaat heeft dit een positief effect op de hele groep.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: