Teambuilding oefening 7 – Een stap naar voren

teambuilding oefening 1
De trainer:
Train je Team
Contactgegevens


Tijdens deze oefening krijg je als trainer een idee wat het team van de dag verwacht. Ook het team krijgt hier een duidelijk beeld bij. Hiernaast is het ook een goed opwarm moment om met elkaar een korteĀ oefening te doen voordat de daadwerkelijke trainingsdag gaat beginnen.

Iedereen zegt wat hij of zij van de dag verwacht of van de dag heeft gevonden. Mensen die zich erin herkennenĀ stappen naar voren.

De oefening is een goede opwarming omdat iedereen zijn of haar woordje kan doen in de vorm van het uitspreken van de verwachting van de dag. Omdat de andere deelnemers na het zeggen van de verwachting bepalen of ze het er wel of niet mee eens zijn door wel of geen stap naar voren te doen, zijn de andere deelnemers gedwongen goed te luisteren naar degene die aan het woord is. Verder is het belangrijk dat er naast het zetten van stappen niet wordt gesproken tijdens de oefening. Dit geldt natuurlijk niet voor degene die zijn of haar verwachting deelt of een andere vraag beantwoord.

Naast de opwarming is de oefening een goede afsluiter. Iedereen kan iets zeggen over de dag en ziet of de ervaringĀ door welkeĀ teamleden wel of niet wordt gedeeld. Hierdoor wordt iedereen in het team geprikkeld om een beeldĀ te vormen over de dag. Ook hier wordt er goed naar elkaar geluisterd omdat het anders niet mogelijk is het er wel of niet mee eens te zijn. Zorg er ook voor dat tijdens de oefening een goede concentratie is. Als dit het geval is voelt de persoon die de verwachting of mening geeft zichĀ gehoord.

De oefening kun je op verschillende manieren geven. Een aantal tips:

NIEUW 3:Ā Meerdere vragen

Je kunt het team naast de verwachting van de dag en het geleerde van de dag ook andere dingen vragen zoals, wat vond je goed of minder goed? Bedenk hiervoor open thema vragen die bij de dag passen zoals:
Hoe vond je de communicatie
Wat vond je van de veiligheid tijdens de dag?
Wat zou je zelf anders hebben willen doen?

2: Stap terug

Als iemand zich niet direct in datgene dat een teamlid zegt kan vinden blijft iemand staan. Je kunt als iedereen zich veilig voelt ook de regel invoeren dat wanneer iemand het er ECHT niet mee eens is deze persoon een stap naar achteren zet. Zo komt er nog meer afwisseling in de oefening. Sommige mensen doen dan een stap naar voren, anderen blijven staan en weer anderenĀ zettenĀ een stap naar achter.

3: Je eigen mening

Jij als trainer kan ook meedoen als je dit wilt. Je kunt zelf vertellen hoe je de dag hebt ervaren en er zo achterkomen of het team dat je hebt getraind zich hier in herkend. Zonder dat iedereen door elkaar heen gaat praten kun je letterlijk zien hoe de deelnemers de dag hebben ervaren.

Houd deze blog iedere week in de gaten want: Meerdere tips volgen!
Heb jij tips over deze oefening? Mail ze naar info@trainjeteam.nl en als we ze waardevol vinden zetten we deze erbij!

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: