Teambuilding Spellen

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Leer met uw team meer van teambuilding spellen!

Teambuilding is enorm leerzaam voor uw team. Het draagt bij aan het vertrouwen binnen het team en verbetert de samenwerking en communicatie. Het is ook ontzettend leuk om te doen. Tijdens onze creatieve teambuilding wordt aan de hand van verschillende spellen gewerkt aan de groepsontwikkeling. Wilt u meer weten over teambuilding spellen? Bekijk ons aanbod van trainingen en vraag een vrijblijvende offerte aan!

teambuilding spellen

Wat zijn Teambuilding spellen?

Teambuilding spellen, gaat het dan over spellen in een team of gaat het over hoe spel ik het woord teambuilding. We spreken van een team als er sprake is van een gemeenschappelijk doel. Er is betrokkenheid van teamleden bij het doel en bij elkaar. Verder is er een duidelijke verdeling van rollen en van verantwoordelijkheden. Er zijn heldere werkafspraken, procedures en afspraken. Ook spreken we pas van een team als er vertrouwen, waardering en respect is. Zoals u hierboven kunt lezen zijn er een hoop voorwaarden op een goed team te kunnen vormen. Om een goed team te kunnen zijn moet er eerst een lange weg afgelegd worden. Deze weg bevat onder andere verschillende Teambuilding spellen.

Verbeter je team met teambuilding spellen

Teams bestaan uit verschillende mensen, ieder met zijn eigen eigenaardigheden en zijn eigen gebruiksaanwijzing. Maar ook met zijn eigen favoriete rol. In teams zie je dat telkens dezelfde pietje-precies de planning maakt. Je ziet dat altijd dezelfde de boel even flink opjut. Mensen hebben sterk de neiging om in teams telkens dezelfde rol te pakken. Dat is heel handig want dan weet je tenminste wat je aan elkaar hebt. Maar het is ook wel wat benauwend: er zijn meer rollen die je kunt oppakken. Deze rollen kunnen in teambuilding spellen goed naar voren komen. Teambuilding spellen worden vaak toegepast om het functioneren en samenwerken van een team te verbeteren. Deze spellen worden vaak gedaan door bijvoorbeeld bedrijven om de werknemers beter te laten samenwerken. Hierdoor worden de effectiviteit en de prestaties van het team als geheel verbeterd. Op dit moment wordt er in het bedrijfsleven steeds vaker in teams samengewerkt. Het werk wordt steeds complexer en het is voor medewerkers steeds lastiger bij te blijven met ontwikkelingen. Hierdoor heb je mensen in een team nodig met verschillende achtergronden en verschillende rollen. Om dit team goed te kunnen laten samenwerken zijn dan dus Teambuilding spellen handig.
Teambuilding activiteiten worden ook vaak in de sport georganiseerd. Dit wordt gedaan om het sportteam beter te laten functioneren. Teambuilding voorbeelden die hiervoor genoemd kunnen worden zijn bijvoorbeeld het GPS biken met Teambuilding opdrachten en golf in the woods. Bij het GPS biken ga je op stap met een GPS systeem waarvan je als team nog moet uitvinden hoe het werkt. Er moet gefietst worden langs verschillende medewerkers die opdrachten hebben die gezamenlijk opgelost moeten worden. Met golf in the woods leer je elkaar op een ontspannende manier beter kennen. Dit is niet de normale manier van golfen. Er komen namelijk laaghangende takken, diepe kuilen en boomwortels bij kijken. Je hebt hier als echte golfer dus geen voordeel.

Teambuilding spellen- Thema’s

Teambuilding spelletjes zijn er in heel veel verschillende soorten en met veel verschillende thema’s. Voor inspirerende teambuilding spellen kan je speciale bureaus inhuren en zijn er ook teambuilding activiteiten met verschillende budgets. Zo kan je bijvoorbeeld bij stress in het team lekker in teambuilding oefeningen sport organiseren. Ook kan het doel van de teambuilding meer gericht zijn op het op gang brengen van de persoonlijke communicatie. Hiervoor kan je goed het spel “Wie oh wie is de mol” gebruiken. Dit spel is een nabootsing van de tv-serie “wie is de mol”. Er worden verschillende oud Hollandse spellen gespeeld. Het is de bedoeling om als team zo veel mogelijk te punten te behalen. Maar, in ieder team is een mol aanwezig die het team probeert af te leiden en het vertrouwen te winnen, maar ondertussen de boel aan het saboteren is. Verder zijn er natuurlijk nog erg veel andere Teambuilding spelletjes voorbeelden op te noemen. Teambuilding activiteiten kunnen ook bestaan uit andere activiteiten dan teambuilding spellen. Zo kan je denken aan schilderen als teambuilding, bamboe bouwen of zandkastelen bouwen. Bij het bamboe bouwen moet een team een object bouwen van niets anders als bamboe en elastiek. Hierbij moeten de handen dus flink uit de mouwen gestoken worden, er moet koortsachtig overlegt worden en er moet gezocht worden naar creatieve oplossingen. Het gaat dus niet om technische kwaliteiten maar om samenwerken en nog eens samenwerken.
Bij het schilderen als teambuilding activiteit moet het team met zijn allen een groot doek schilderen. Het gaat hierbij niet om schilderstalent maar om het samenwerken aan een creatief proces. Er ontstaat hierbij een hoop interactie, er moet namelijk gebrainstormd worden en je moet er samen uit zien te komen. Als laatste nog een paar handige Teambuilding tips. Als de onderlinge verhouding flink verziekt is kan er aan het team een gevechtssport geleerd worden. Het team moet vervolgens met elkaar op de vuist. Deze gevechten zijn echte Ijsbrekers. Als er in een team geen goede communicatie en cohesie bestaat kan een drumworkshop worden aangeraden. Er kan lekker lawaai gemaakt worden maar door de verschillende theorieën moet er ook goed samengewerkt kunnen worden. Als een team voor een reorganisatie staat kan het dialoog spel toegepast worden. Dit bevordert het inlevingsvermogen binnen het team en dus de werkbaarheid. Voor hardnekkige en slecht functionerende teams waarbij alle boven genoemde voorbeelden niet werken kan de mariniersmethode worden toegepast. Het team moet samen fysiek tot het uiterste gaan waarbij alle teamleden elkaar moeten steunen en helpen. Uiteraard wordt er na elk van de bovengenoemde een voorbeelden een coaching gesprek georganiseerd waarbij het team de gebeurtenis nabespreekt. Al met al kan er geconcludeerd worden dat er heel veel verschillende Teambuilding spellen bestaan. Van sport tot creativiteit, alles kan.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: