Spreken in het Openbaar

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Leer spreken in het openbaar met de presentatietraining!

Spreken in het openbaar is voor veel mensen heel spannend. Gelukkig is het iedereen ook goed te leren. Tijdens de presentietraining leert u met behulp van verschillende oefeningen om u stem en lichaam zo in te zetten dat u krachtig en zelfverzekerd overkomt. Spreken in het openbaar is hierna niet langer een angst maar een plezier. Bekijk de training en vraag een vrijblijvende offerte aan!

spreken in het openbaar

Spreken in het openbaar is voor veel mensen een groot obstakel. Al vanaf jonge leeftijd is spreken in het openbaar een vaardigheid waar veel beroep op wordt gedaan. Veel mensen ervaren echter spreekangst die zich niet snel laat overwinnen. Binnen de professionele sfeer is het voeren van overleg, het overbrengen van standpunten en informatie en het aangaan van problemen die ontstaan bij meningsverschillen aan de orde van de dag. Leden binnen de organisatie of binnen een team die deze vaardigheden in mindere mate beheersen, gaan dit soort activiteiten liever uit de weg. Dit is een obstakel voor een team dat als doel heeft samenwerking soepel te laten verlopen en een prettige sfeer op de werkvloer te creëren. Spreekangst gaat teambuilding tegen. Het belemmert het gevoel van eenheid binnen de groep en is een bron van stress voor veel mensen. Gelukkig zijn er trainingen die mensen een mogelijkheid geven om spreken in het openbaar aan te leren.

Spreken in het openbaar – Presentatietraining

Een presentatietraining is bij uitstek de gelegenheid om spreekangst te overwinnen en spreken in het openbaar te vergemakkelijken. Tijdens een presentatietraining krijgen mensen onder professionele begeleiding de kans om spreek- en presentatievaardigheden aan te leren, en hier in een prettige sfeer mee te oefenen. Zo wordt er bijvoorbeeld gelet op houding, toon en volume, maar ook meer concrete technieken zoals structurele opbouw van een presentatie. Het is de bedoeling dat men tijdens de presentatietraining deze vaardigheden onder de knie krijgt. Hoe krijg ik mensen goed aan het luisteren? Is de vraag. Door hiermee te oefenen worden de cursisten meer zelfverzekerd, en de opgedane ervaring zorgt ervoor dat zij sterker in hun schoenen zullen staan. Deze vaardigheden zijn natuurlijk meteen toepasbaar op de werkvloer, maar men zal merken dat het verminderen van spreekangst ook zeer positieve effecten heeft in het privéleven.
Naast deze individuele voordelen die er te behalen zijn met een presentatietraining, kan dit ook wonderen doen voor een team als geheel. Teambuilding wordt in de hand gespeeld doordat een team, wanneer zij bezig zijn met de cursus, actief naar elkaar leren luisteren en goed feedback leren geven en deze ook goed ontvangen. Een groep die op deze manier met elkaar om leert gaan, kan ontzettend van deze vorm van teambuilding profiteren doordat het communiceren wordt vergemakkelijkt, er binnen het team meer helderheid ontstaat en de werkomgeving en het team als meer aangenaam worden ervaren. Teambuilding zal ervoor zorgen dat de prestaties van een team met sprongen vooruit zal gaan. Een groep die functioneert als een goed geoliede machine verbetert zowel intern als naar buiten toe de efficiëntie aanzienlijk. Wanneer er binnen dit team moeilijkheden worden ondervonden binnen discussies of het presenteren van standpunten en informatie, kan een presentatietraining bijzonder behulpzaam zijn.
Spreken in het openbaar is voor weinig mensen dus echt een pretje en spreekangst is een veel voorkomend probleem. Het benadeelt de productiviteit van zowel individuele werknemers als teams in het geheel. Het gaat teambuilding tegen en verhoogt stress. Wanneer deze problemen worden aangepakt, zullen prestaties aanzienlijk worden verbeterd. Een presentatietraining kan zowel een oplossing zijn voor de spreekangst, als het bevorderen van teambuilding.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: