Time Management Matrix

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Maak met uw team een time management matrix!

Tijdens de time management training leert het team aan de hand van verschillende oefeningen en opdrachten meer over effectief en efficiënt werken. Zo helpt een time management matrix bij het plannen en beheren van tijd. Wilt u zich ook bewuster worden van uw tijd om zo tot betere resultaten te komen? Vraag dan vandaag nog een offerte aan!

time management matrix

Time management matrix-oefeningen

‘Tijd kost geld’, wordt er wel eens gezegd. En dit is helemaal waar. Tijd is een schaars goed in het bedrijfsleven. Het is daarom belangrijk dat op een efficiënte wijze wordt omgegaan met de tijd die voor handen is. In de praktijk blijkt dit vaak toch mis te gaan. Waardevolle tijd gaat verloren aan onnodige zaken. Dit kunnen verschillende dingen zijn. Zo kan de communicatie niet goed verlopen, waardoor daar meer tijd in gaat zitten dan nodig is. Een teambuilding training, waarbij een groep mensen leert beter met elkaar te samenwerken, kan dan goed van pas komen. Bij een teambuilding training worden bijvoorbeeld oefeningen uit het theater gedaan, om de mensen dichter tot elkaar te laten komen en te leren om elkaar beter aan te voelen. Tijd gaat ook verloren aan stress en ziekte. Deze nare klachten zorgen voor meer verzuim op werk. Dit zorgt voor een daling van zowel de capaciteit en de productiviteit. Een training waarbij gebruik wordt gemaakt van mindfulness kan dan helpen. Hierbij leren deelnemers aan de hand van meditatietechnieken beter te ontspannen. Goede coaching en de juiste trainingen kunnen een wereld van verschil maken. Om echter te leren om alles uit de gegeven tijd te halen, is een time management training waardevol. Bij een management training als deze leren deelnemers beter te plannen, de tijd in te delen en te gebruiken. Bij een time management training staat het begrip tijd dus centraal. Verschillende oefeningen komen er tijdens een training aan te pas om mensen te leren goed om te gaan met tijd. Heel belangrijk hierbij is dat er time management matrix wordt ontwikkeld.

Time management matrix-kaders

Een time management matrix bestaat uit vier kaders. Links aan de zijkant van een time management matrix staan de woorden ‘belangrijk’ en ‘niet belangrijk’. Boven de kaders komen de woorden ‘dringend’ en ‘niet dringend’ te staan. Aan de hand van deze time management matrix kan nu een invulling worden gegeven aan de taken die op de planning staan. Wat staat bovenaan? Wat moet er eerst gebeuren? De time management matrix dient zo uitgebreid en zorgvuldig mogelijk ingevuld te worden. De time management matrix biedt een compleet en overzichtelijk beeld van alle taken die gedaan moeten worden. Sommige mensen komen snel in tijdsnood. ‘Hoe komt dit nu precies dat ik die presentatie nog niet af heb?’ Iemand komt waarschijnlijk in nood omdat deze geen helder overzicht heeft gemaakt. Alle taken worden achter elkaar gepland en gedaan, zonder dat er eerst goed over na is gedacht. Zo worden taken die eigenlijk nog niet af hoeven als eerste gedaan en taken die een strakke deadline hebben moeten daarna nog volgen. Een time management matrix maakt werken onder druk een stuk overzichtelijker. In de time management matrix staat precies aangegeven wat iemand nu moet doen en wat tot later kan wachten. De tijdsdruk is ineens een stuk minder door de time management matrix. Naast de time management matrix zijn er nog veel meer tips die van pas komen in de training. Zo wordt er ook gewerkt aan talent development, waarbij de talenten van een individu worden ontdekt en verder ontwikkeld.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: