Crisissimulaties Amsterdam

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Crisissimulaties in Amsterdam voor een goede presentatie!

Onze presentatietraining in Amsterdam is bij uitstek de manier voor voorlichters van de overheid of het bedrijfsleven om goed te functioneren tijdens een crisis. Door middel van crisissimulaties in Amsterdam leren de deelnemers om op een rustige en heldere manier de boodschap over te brengen. De aangeleerde vaardigheden kunnen zeker goed van pas komen bij het te woord staan van de media. Wilt u ook meedoen met de crisissimulaties in Amsterdam? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan voor de presentatietraining!

Crisissimulaties Amsterdam

Verbetering voor een crisisvoorlichting

Tegenwoordig vinden overal in Nederland crisissimulaties plaats. Het doel van deze simulaties is dat er geoefend kan worden wat er allemaal moet gebeuren en wat zeker niet, tijdens een crisis in een bedrijf of in een gemeente. Keer op keer is het ergste bij een crisis, dat de pers te woord moet worden gestaan.
De directeur of voorlichter van de gemeente kan hierbij altijd verbetering inbrengen. Zo wordt er bijvoorbeeld te weinig informatie verteld. Daarnaast kan er te uitgebreid verslag van de crisis worden gedaan.
Stel er is op een doordeweekse dag één relletje in de binnenstad en een voorlichter neemt het woord ‘verschrikkelijk’ in zijn mond. Dan verschijnt dit woord in alle berichten in de media en wordt er vervolgens gezegd dat hij overdreven heeft. Ook zijn voorlichters niet gewend aan optreden voor radio – vaak eh zeggen, hakkelen en onzeker overkomen – en televisie – het hoofd niet stil houden of zenuwachtig aan kleding of haar zitten. Kortom veel voorlichters zijn niet goed opgeleid om de pers op een goede manier te woord te staan. Afgelopen jaar zijn er vijf Crisissimulaties Amsterdam geweest. Deze Crisissimulaties Amsterdam hebben plaatsgevonden naar aanleiding van diverse mislukte voorlichtingen in Amsterdam. Voorlichters hebben het december 2011 zelfs zo bont gemaakt dat het volgende in de media verschenen is: ‘Wanneer een Amsterdamse persvoorlichter tijdens een crisis voorlicht, is dit al een crisis op zichzelf. Er wordt onjuiste informatie verstrekt.’
De mogelijke oplossing voor het probleem van de Crisissimulaties Amsterdam is de zogenoemde Mediatraining presentatietraining. Onder de meeste Nederlanders staat dit beter bekend als Presenteren presentatietraining. Het begon allemaal met Presentatietraining Den Haag, een initiatief van politiek Den Haag. De politici in Den Haag zijn een schoolvoorbeeld van hoe dit moet. Zij krijgen iedere dag te maken met allerlei media die ze te woord moeten staan. Vaak zijn de journalisten en programmamakers nog vervelender dan bij een crisis het geval is. Toen de Presentatietraining Den Haag zo goed aansloeg, volgde daarop snel Presentatietraining Groningen. In de mediatraining krijgen voorlichters tips over welke informatie relevant is voor media en welke informatie zij juist niet moeten verstrekken. De meeste zorg wordt echter besteed aan de manier waarop persvoorlichters de media te woord horen te staan.
Het fenomeen van de problemen omtrent Crisissimulaties Amsterdam is in het hele land bekend. Duidelijk is dat er oefening nodig is om te voorkomen dat rampen erger worden gemaakt dan ze zijn of dat persvoorlichters door de media zwart worden gemaakt terwijl ze gewoon hun werk doen.
De belangrijkste boodschap is dat als je jezelf goed presenteert, dat rampen te overzien zijn. Wanneer de problemen omtrent Crisissimulaties Amsterdam door middel van Presentatietrainingen verminden, zouden crisissimulaties in de toekomst misschien zelfs afgeschaft kunnen worden.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: