Cursus Communicatietraining

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

De cursus communicatietraining voor een positief groepsgevoel!

De communicatietraining is een cursus voor teams die hun onderlinge samenwerking willen verbeteren. Tijdens de cursus leren de deelnemers meer over zichzelf en over elkaar. De cursus communicatietraining biedt het team de mogelijkheid om op zoek te gaan naar een begripvolle communicatie. Bekijk hier de training en vraag een vrijblijvende offerte aan!

cursus communicatietraining

Waarom is communicatie belangrijk

Communicatie is belangrijk, niet alleen bij bedrijven maar ook bij overheden, verenigingen, stichtingen en andere instanties. Communicatie is belangrijk omdat het zorgt voor duidelijkheid, wanneer het op een goede manier plaatsvindt tenminste. Er wordt op een goede manier gecommuniceerd, wanneer een boodschap wordt verzonden door een zender en dat vervolgens de verzonden boodschap ook op een juiste manier wordt geïnterpreteerd door de ontvanger. Naast het op een goede wijze versturen van de boodschap is het ook belangrijk dat een boodschap tijdig wordt verzonden en niet te laat. Wanneer een boodschap te laat wordt verzonden kan de boodschap zijn relevantie verliezen of zorgen voor problemen. Boodschappen kunnen op verschillende manieren worden verzonden, zowel via een gesprek als wel via een email of brief. Bij communicatie is het ook belangrijk dat er op een juiste manier wordt gecommuniceerd. Het op een juiste manier communiceren zodat het past bij de gedragsregels die in een samenleving gelden. Zo kunnen er bijvoorbeeld beleefdheidsvormen zijn, die moeten worden gehanteerd tijdens een onderhandeling. Dit heeft te maken met de wijze van communicatie. Als je wilt dat iemand beter gaat presteren bij een bedrijf, is het vaak goed om dit op een goede onderbouwde wijze toe te lichten, in plaats van bijvoorbeeld via een korte email. Dit soort aspecten van communicatie kunnen worden geleerd tijdens een cursus communicatietraining.

Een cursus communicatietraining

Tijdens een cursus communicatietraining kunnen de communicatieve vaardigheden van een deelnemer worden verbeterd. De communicatieve vaardigheden kunnen worden aangepast door het aan leren van communicatie technieken tijdens de cursus communicatietraining. De technieken leren bijvoorbeeld hoe je op een bepaald moment met iemand kan communiceren. De wijze van communicatie kan namelijk afhangen van de situatie. Wanneer iemand erg boos is, is het vaak niet verstandig om terug te gaan schreeuwen. Tijdens een cursus communicatietraining is het mogelijk om bepaalde situaties na te spelen om de communicatieve vaardigheden te vergroten. Het naspelen van een bepaalde situaties tijdens een cursus communicatietraining is een erg goede manier om de communicatieve vaardigheden te verbeteren. Deelnemers van de cursus communicatietraining kunnen er namelijk gelijk op gewezen worden als zij iets fout doen en hoe zij dit beter kunnen doen. Dit kan worden gedaan door de trainers die aanwezig zijn bij de cursus communicatietraining en die beschikken over zeer goede ontwikkelde communicatieve vaardigheden. Een cursus communicatietraining kan ook worden gevolgd als vorm van teambuilding.

Cursus communicatietraining als teambuilding

Trainingen zijn altijd goede gelegenheden om te gebruiken als teambuilding. Er wordt tijdens een training met collega’s namelijk twee vliegen in een klap geslagen. Specifieke vaardigheden worden niet alleen verder ontwikkeld, maar er wordt ook aan teambuilding gedaan door het samen volgen van de trainingen. Het samen volgen van trainingen zorgt er voor dat medewerkers bezig zijn met het ontwikkelen van hun eigen capaciteiten, maar ook met de capaciteiten van collega’s. Het gezamenlijke doel is niet alleen het ontwikkelen van eigen capaciteiten, maar ook dat bijvoorbeeld een bedrijf hierdoor beter zal gaan functioneren. Teambuilding heeft dus verschillende voordelen voor bedrijven, als ook voor medewerkers van een bedrijf.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: