Energizers Basisschool

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

De ideale energizers training voor uw basisschool!

Op elke basisschool wordt hard gewerkt om de kinderen een optimale ontwikkeling te geven. Voor de leraren geldt dat zij in hun werk altijd scherp en gefocust moeten zijn. Dit is alleen niet altijd even makkelijk om contact vol te houden. Tijdens de energizers training leert het basisschool team hoe energie op de beste manier kan worden gebruikt. Bekijk hier onze energizers training speciaal voor het basisonderwijs en vraag vrijblijvend een offerte aan!

energizers basisschool

Energizers voor kinderen

Menig psychologiestudent of student van een ander dergelijk sociaal wetenschappelijk studie zal hoogstwaarschijnlijk een zeer eigen mening hebben en nu heb ik het niet eens over alle anderen met een eigen visie. Ik ben zelf van mening dat de vorming van de mens op het gebied van persoonlijkheid, op het gebied van sociale status (hierbij de maatschappelijke rang niet meegenomen in de overweging) allemaal begint op de plaats waar de educatie begint, namelijk de basisschool. Natuurlijk begint het echte werk pas op de middelbare school, wat zich daarna vervolgt in de studententijd, maar de basisschool zou de basisschool niet zijn als het geen basis zou leggen voor deze belangrijke perioden van het leven van de mens. Men moet worden voorbereid op een onrustige tijd, en om later succes te hebben in dit opzicht moet deze voorbereiding goed zijn, falen in de voorbereiding is namelijk voorbereiden op het falen. Echter, zoals allen wel weten zijn kinderen niet gedisciplineerd. Zij zien vaak de grenzen niet en kunnen de consequenties van hun daden zeer slecht tot niet inschatten. Zij zijn vóór die tijd enkel gewend aan met hun eigen blokken spelen en kirrende buurvrouwen. Zij dwalen vaak af met hun gedachten, dus moeten gestimuleerd worden om opgevoed te willen worden, om te leren en zich te ontwikkelen. Om deze reden zijn er energizers voor kinderen, ook wel energizers basisschool.

Energizers stimulansen

In de klas dienen kinderen alert te zijn, wil de meester of juf hen wat bijbrengen uit hun lesboeken, al dan niet op sociaal gebied. Het is echter vaak rumoerig door alle aanwezige afleidingen. Om de gedachten van de kinderen op te peppen zijn er energizers voor in de klas. Energizers voorbeelden zijn, in de eerste instantie, hen goed voeden. Een brein dat niet wordt afgeleid door een drang naar eten, een brein dat geen gedachten draagt over het verlangen naar voedsel is een alert brein. Ook de aangeboden lectuur kan bijdragen aan de focus en functioneren als een energizers basisschool. Een leerzaam, doch gevuld met energizers boek verbetert de concentratie. Hiermee bedoel ik illustraties, duidelijk aangegeven alinea’s en dergelijke. Door deze toevoegingen aan een boek kan het kind door de variatie beter de inhoud van de tekst opnemen, bovendien dragen relevante illustraties bij aan hoe goed te tekst te onthouden is door het visuele deel van ons geheugen te prikkelen.

Nog een voorbeeld van een geschikt energizers basisschool is aanmoediging: wanneer een kind iets goed doet en daarvoor wordt beloond met een compliment, dan is het kind gestimuleerd om de daaropvolgende keer zijn of haar best te doen om de handeling weer correct uit te voeren. Daarentegen is het afkraken van een kind, hoewel soms nodig en daarom absoluut niet iets verkeerds, niet stimulerend voor de gedachten van een kind. Wanneer het kind een handeling zou moeten herhalen die bij zijn eerdere poging is mislukt, waarbij het kind een negatieve reactie heeft gehad, wordt hij afgeleid door de druk om dit keer wel te presteren, wat een negatief effect kan hebben op het uiteindelijke resultaat.

Energizers oefeningen

Zonder stimulering van de gedachten is het leren niet mogelijk, dus er wordt door deze energizers basisonderwijs mogelijk gemaakt. Een concreet voorbeeld van energizers oefeningen is bijvoorbeeld dat de kinderen wordt opgedragen door elkaar heen te lopen zonder elkaar aan te raken, en op een moment collectief stil te staan dat van tevoren niet is afgesproken. Niet alleen geeft de variatie in het dagelijks programma nieuwe moed, maar de situatie vergt veel concentratie van de kinderen waardoor zij alert worden gesteld. Na deze energizers basisschool hebben zij niet alleen wat overtollige energie verloren wat ten goede komt aan het concentratievermogen, ook hebben zij hun gedachten geleegd en zijn klaar om verder te gaan met het energizers onderwijs. Energizers basisschool, en niet alleen op de basisschool maar ook in het hogere onderwijs en het bedrijfsleven, zorgen voor efficiëntie. Door af en toe de kinderen op te peppen versus een somber programma met enkel overhoringen en stampen hebben zij de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan en het beste uit zichzelf te halen, want: een denkend en alert wezen zoekt zijn grenzen op en weet het leven wat te bieden.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: