Energizers voor in de Klas

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

De ideale energizers training voor iedereen die werkzaam is in de klas!

Voor alle leraren die in de klas werken komt er wel eens een moment dat de energizers training goed van pas komt. Tijdens de energizers training leren de deelnemers hoe ze nieuwe energie kunnen winnen en hoe ze deze energie in kunnen zetten wanneer zij voor de klas staan. Bekijk hier onze energizers training en vraag een vrijblijvende offerte aan!

energizers voor in de klas

Energizers onderwijs

Elke docent of docente herkent het, de motivatie bij leerlingen is vaak erg ver te zoeken. Dit probleem vindt niet alleen plaats bij middelbaar onderwijs, het begint al bij het basis onderwijs en gaat na het middelbare onderwijs nog gewoon rustig door bij de universitaire, hbo- en mbo-opleidingen. Scholieren raken ongemotiveerd, lopen de kantjes er vanaf, halen het jaar net met de hakken over de sloot en bij het ergste geval halen ze het jaar gewoon niet. Voor deze ongemotiveerde scholieren en studenten is er tot nu toe nog geen oplossing. Er zijn nu echter bepaalde energizers voor in de klas naar boven gekomen, die erg effectief blijken te zijn.
Zo zijn er energizers basisonderwijs, energizers middelbaar onderwijs, energizers universitair, hbo en mbo. Het toepassen van deze energizers in het onderwijs, wordt het energizers onderwijs genoemd. Het energizers onderwijs is de afgelopen jaren toegepast op een paar willekeurige basis- en middelbare scholen en ook op hogescholen en universiteiten. Uit onderzoek is gebleken dat het energizers onderwijs inderdaad effectiever is dan het huidige onderwijs. Scholieren halen hun jaar ruim en lijken wonder boven wonder gemotiveerd. Scholieren worden opgepept door de energizers in de klas of buiten de klas, dit zijn eigenlijk een soort van breaks tussen het leren van de stof door. Hierdoor kunnen scholieren zich even richten op iets anders als ze op het punt zijn gekomen dat de motivatie erg ver te zoeken is en zijn daarna weer opgepept en beter gemotiveerd om verder te gaan.

Energizers voor in de klas

Energizers voor in de klas kunnen bestaan uit verschillende dingen: energizers oefeningen of energizers (genots)middelen. Voorbeelden van energizers voor in de klas zijn: “dumpert verkennen” of andere vermakelijke adressen om dit soort filmpjes te bekijken op een groot scherm in het lokaal (om de druk en stress te verminderen, de lachspieren weer even een beetje aan het werk te zetten en de frons op het gezicht te laten verdwijnen), ‘hints’ spelen met de hele klas (als iedereen fanatiek meedoet gaan scholieren er helemaal in op en vergeten even alle werkdruk), of ga voor het ouderwetse spel “bingo”, men staat versteld hoe leerlingen hier vooralsnog in opgaan. Bepaalde energizers zijn natuurlijk niet voor alle leeftijden effectief. Energizers voor kinderen van de basisschool moeten natuurlijk anders aangepakt worden. Hierbij staat de taak van de leraar “doe eens lekker gek” voorop. Doe een stoelendans, maar niet een normale. Zet eens een keer je broek op je hoofd, raak je sokken kwijt, of besmeur je gezicht tijdens het eten met pindakaas van je gesmeerde boterham. Wanneer deze middelen geen zin hebben en de docent merkt dat de leerlingen nog steeds uit hun concentratie zijn, is de docent geacht de scholieren fysiek op een leuke manier aan het werk te zetten en hierbij zelf ook een actieve rol aan te nemen. Lekker potje voetballen op het schoolplein is vaak al genoeg. Voor de middelbare scholier of student zullen deze energizers minder goed of niet werken. Bij deze groep doen ingelaste “pauzes voor een peukje” of een “legaal energy drank drinken kwartiertje” al wonderen. Al deze energizers voorbeelden zorgen voor vermaak en/of genot en worden dus ontzettend op prijs gesteld. Met het goede resultaat dat de scholieren even worden afgeleid, worden opgepept en vervolgens weer rustig verdergaan met waar ze mee bezig zijn. De docent moet er echter wel voor zorgen dat hij of zij na deze energizers voor in de klas of buiten de klas wel de leerlingen voldoende en streng aanstuurt om weer te gaan werken, anders blijven de leerlingen hoogstwaarschijnlijk in deze jovele sfeer hangen. Meer voorbeelden van energizers voor in de klas zijn te vinden in “Het grote energizers boek voor de perfecte docent of docente”, geschreven door N.R. Gizers. Hierbij staan ook verdere toelichtingen wanneer de docent of docente welke energizers soort moet gebruiken in elke situatie waarin de leerlingen zich bevinden.
De regering probeert na deze positieve resultaten andere onderwijsinstellingen ook zo ver te krijgen om het energizers systeem toe te passen in het onderwijs. Wie weet zullen de energizers in de klas wel een hele grote groei kunnen betekenen voor het onderwijs in de maatschappij. Wellicht zullen de toekomstige scholieren en studenten presteren als nooit te voren. We wachten rustig af.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: