Assertiviteitstraining

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Bent u op zoek naar de beste assertiviteitstraining?

De feedback training geeft de deelnemers meer inzicht in zichzelf en de andere teamleden. Door te oefenenen met feedback geven en ontvangen leren de deelnemers assertief te zijn. Deze assertiviteitstraining is de manier om het vertrouwen binnen het team te versterken. De deelnemers zullen na de training een stuk zelfverzekerder weer aan het werk gaan!

assertiviteitstraining

Het nut van een assertiviteitstraining

Bij een assertiviteitstraining draait het er om, om ervoor te zorgen dat medewerkers van een bedrijf assertiever worden. Dat medewerkers assertiever worden zorgt ervoor dat zij uit hun eigen eerder bepaalde stappen zullen ondernemen en dat zij pro-actiever worden in hun dagelijkse werkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat deze medewerkers minder sturing nodig hebben van hun leidinggevende en zelfstandiger hun eigen taken kunnen uitvoeren. Voor een bedrijf is het positief wanneer hun medewerkers assertief zijn. Managers of eigenaren van een bedrijf hoeven dan bijvoorbeeld niet alleen zelf met initiatieven te komen, maar deze kunnen ook komen door de ‘gewone’ medewerkers. Op deze manier zou een bedrijf bijvoorbeeld innovatiever kunnen zijn. Medewerkers denken namelijk mee en kunnen met elkaar goede ideeën bedenken. Wanneer iedereen mee denkt en assertief is zal dit betekenen dat er een open sfeer bij een bedrijf ontstaat en iedereen probeert bij te dragen aan het succes van een bedrijf. Dit zorgt automatisch voor een goede sfeer in een bedrijf, omdat iedereen op een assertieve manier wil mee denken en helpen om een bedrijf succesvoller te maken. Een bedrijf waarin medewerkers dus allemaal erg assertief zijn, zal dus in het algemeen sneller succesvol zijn. Daarom is een assertiviteitstraining een populaire vorm van een communicatietraining. Bij een assertiviteitstraining kunnen er bijvoorbeeld oefeningen worden gedaan die er op gericht zijn om medewerkers proactief te laten handelen. Het volgen een assertiviteitstraining als communicatietraining is gelijk ook een vorm van teambuilding

De communicatietraining

Communicatietraining is een breed begrip waaronder verschillende vormen van trainingen kunnen vallen. Het draait bij een communicatietraining echter allemaal om het verbeteren van iemand zijn communicatie vaardigheden. Tijdens communicatietraining kan er gewerkt worden met mensen met verschillende niveaus van vaardigheden. Sommige mensen kunnen al bepaalde communicatie vaardigheden onder de knie hebben door scholing terwijl dit bij andere niet zo is. Een communicatietraining kan daarom aangepast worden aan de wensen en capaciteiten van de deelnemer. Omdat een communicatietraining een breed begrip is betekent dit dus ook dat er door de wensen van deelnemers specifieke trainingen gegeven kunnen worden. Zo kan er bijvoorbeeld een presentatietraining worden gehouden als vorm van communicatietraining. Bij deze vorm van training staat het presenteren centraal en wordt er op verschillende manieren getracht om iemand zijn presentatiecapaciteiten te vergroten. Een communicatietraining kan er ook op gericht zijn om mensen te leren op een juiste manier te communiceren, door de juiste communicatietechnieken te gebruiken. Een derde voorbeeld van een communicatietraining is een assertiviteitstraining.

Trainingen als teambuilding

Het volgen van trainingen is een vorm van teambuilding, omdat je trainingen samen met collega’s doet. Wanneer medewerkers bijvoorbeeld een assertiviteitstraining volgen, kunnen ze dit doen met collega’s. Wanneer een training met collega’s wordt gevolgd kunnen collega’s van elkaar leren en zien waar elkaars verbeter punten liggen. Dat kan gedaan worden door het zien van een collega zijn vaardigheden en deze toe te passen op je zelf. Collega’s kunnen elkaar ook helpen met zijn of haar verbeter punten door het geven van advies. Door op deze manier met elkaar samen te werken, ga je op een andere manier met elkaar om, maar is het wel een vorm van teambuilding. Teambuilding omdat het op deze manier volgen van trainingen bijdraagt aan een goede sfeer onder de medewerkers.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: