Opleiding Communicatie

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Een opleiding communicatie voor een positief groepsgevoel!

Vindt u dat de communicatie en de samenwerking binnen uw team verbeterd kan worden? Bij ons kunt u met het hele team een opleiding communicatie doen. Binnen een aantal uren is het wederzijds begrip en vertrouwen aanzienlijk gegroeid. Wilt u ook een opleiding communicatie voor uw medewerkers? Bekijk hier de training en vraag een vrijblijvende offerte aan voor de communicatietraining!

opleiding communicatie

Waarom een opleiding communicatie

Wanneer een bedrijf veel medewerkers heeft die niet hoog geschoold zijn in communicatie of weinig naar school zijn geweest, kan het verstandig zijn om deze medewerkers een opleiding communicatie aan te bieden. Bij een opleiding communicatie worden alle aspecten van communicatie besproken en zal dit er voor zorgen dat medewerkers op een goede manier gaan communiceren. Dit betekent dat er bij een opleiding communicatie zowel gefocust zal worden op communicatie die intern gericht, als wel communicatie die extern gericht is. Dit zorgt er voor dat de medewerkers in staat zijn om met alle partijen binnen en rond een bedrijf op een goede en juiste manier te communiceren. Voor een bedrijf is het een voordeel als haar medewerkers goed kunnen communiceren, omdat er dan minder miscommunicatie in een bedrijf zal zijn. Wanneer er door middel van een opleiding communicatie minder miscommunicatie in een bedrijf is zal dit ook de irritaties door eerdere misverstanden wegnemen. Wanneer er minder irritaties in een bedrijf zijn, is de sfeer hoger en zal dit ervoor zorgen dat de medewerkers met een goed gevoel naar hun werk gaan. Wanneer de sfeer in een bedrijf goed is en iedereen met plezier werkt, leidt dit in veel gevallen weer tot een hogere productiviteit. Zo kan een opleiding communicatie dus vele positieve gevolgen hebben. Voor medewerkers die hun communicatiecapaciteiten willen bijspijkeren is het ook mogelijk om losse communicatietrainingen te volgen.

Communicatietrainingen

Bij communicatietrainingen kunnen er verschillende aspecten getraind worden. Zo kunnen communicatietrainingen specifiek gefocust zijn op een specifiek communicatiethema. Er kan bijvoorbeeld worden getraind op het geven van beoordelingen aan medewerkers. Het is met name belangrijk om een negatieve beoordeling op een juiste wijze te kunnen geven. Bij een negatieve beoordeling is het erg belangrijk dat er veel duidelijkheid is en dat er geen misverstanden zijn. Naast communicatietrainingen gericht op het geven van beoordelingen kunnen communicatietrainingen ook gericht zijn op bijvoorbeeld digitale communicatie, assertieve communicatie, leidinggeven, conflictmanagement en nog veel meer.

Bedrijfstrainingen

Naast communicatietrainingen zijn er ook andere bedrijfstrainingen die een bedrijf kan gebruiken om de kwaliteiten van het personeel verder te ontwikkelen. Zo zijn er vele verschillende bedrijfstrainingen, elk met hun eigen specialisatie. Zo zijn er bijvoorbeeld bedrijfstrainingen die gefocust zijn op het vergroten van de verkoopcapaciteiten van medewerkers, de management kwaliteiten van medewerkers, de marketing competenties van medewerkers en de klantgerichtheid van personeelsleden bij een bedrijf. Bedrijfstrainingen dragen daarnaast net als communicatietrainingen ook bij aan de teambuilding binnen een bedrijf. Bedrijfstrainingen zorgen er namelijk voor dat medewerkers elkaar op een andere manier leren kennen. Dit zorgt voor een betere sfeer onder de medewerkers. Dit geeft dus aan dat bedrijfstrainingen ook gelijk een vorm van teambuilding zijn. Teambuilding moet er namelijk altijd voor zorgen dat de sfeer in bedrijf verhoogt wordt. Wanneer bedrijfstrainingen als teambuilding worden gedaan hoeft niet altijd bij op de werklocatie zelf gegeven te worden. De trainingen kunnen ook worden gedaan op combinatie en gecombineerd worden met andere teambuilding activiteiten. Zo zou er na de bedrijfstrainingen bijvoorbeeld een middag gegolfd kunnen worden.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: